تاریخ: ۲۵ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۵۷
بازدید: ۱۳۷
کد خبر: ۳۵۵۶۲۱
سرویس خبر : زمین شناسی

زنجانی‌ها در افغانستان روی استخراج می‌کنند/ پشنهاد کابل برای ورود به معدن سنگ‌ آهن «حاجیگک»

زنجانی‌ها در افغانستان روی استخراج می‌کنند/ پشنهاد کابل برای ورود به معدن سنگ‌ آهن «حاجیگک»
‌می‌متالز - نائب‌ رئیس اتاق بازرگانی ایران از سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی زنجان در معادن روی افغانستان خبر داد و گفت: اخیرا افغانستانی‌ها هم به ایرانی‌ها در رابطه با بهره‌برداری از معدن سنگ آهن حاجیگک پیشنهاد داده‌اند.

به گزارش می‌متالز، قدیر قیافه، نائب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران از سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها بر ذخایر معدنی افغانستان گفت و توضیح داد: بسیاری از شرکت‌های معدنی ایران مترصد این هستند که برای بهره‌برداری از معادن افغانستان با این کشور وارد همکاری شوند با توجه به اینکه ذخایر معدنی افغانستان بسیار چشمگیر است و اخیرا افغانستانی‌ها هم به ایرانی‌ها در رابطه با بهره‌برداری از معدن سنگ آهن حاجیگک پیشنهاد داده‌اند. 

وی افزود: تنها ایرانی‌ها نیستند اکنون چینی‌ها نیز حضور گسترده‌ای در افغانستان به ویژه در معدن مس عینک دارند، چینی‌ها حتی موضوع ایجاد نیروگاه را مطرح کردند تا بتوانند فرآوری پس از استخراج را هم در این کشور پیش ببرند. 

نائب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: با این حال خروج سرمایه از ایران به افغانستان برای اجرای پروژه‌های معدنی امری دشوار است ضمن اینکه در ایران هنوز ظرفیت‌های زیادی برای معدنکاری وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود با این حال این نکته نیز قابل توجه است که با توجه به محدودیت ذخایر سنگ آهن در کشور برای تامین مواد اولیه موردنیاز تولیدکنندگان محصولات زنجیره فولاد چاره‌ای نداریم غیر از اینکه مواد اولیه این زنجیره را از کشور‌های دیگر تامین کنیم و افغانستان در همسایگی ایران گزینه خوبی در این زمینه است. 

قیافه اظهار کرد: کنسرسیومی از شرکت‌های ایرانی نیز برای معدنکاری در افغانستان شکل گرفته است. 

نائب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: جذابیت ذخایر معدنی افغانستان برای ایرانی‌ها تنها در سنگ آهن خلاصه نمی‌شود، ذخایر مس، طلا، روی و کرومیت این کشور هم می‌تواند سرمایه‌گذاران ایرانی را به خود جذب کند، من اطلاع دارم سرمایه‌گذاران زنجانی اکنون در حال همکاری با افغانستانی‌ها در استخراج سنگ روی از خاک این کشور هستند. 

وی اضافه کرد: ایرانی‌ها پیش از استقرار طالبان نیز به دنبال سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان بوده‌اند، اما با موانع جدی روبه‌رو می‌شدند، به خاطر دارم یک شرکت صنعتی ایرانی در سال‌های گذشته به سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان وارد شد، اما دولت وقت تحت فشار امریکا پروژه را به شرکت ایرانی واگذار نکرد. 

قیافه درباره علت سفر اخیر مدیرعامل بزر‌گ‌ترین شرکت فولادی ایران به هرات توضیح داد: سال‌ها پیش یک ایرانی بر معدنی در این منطقه سرمایه‌گذاری کرده بود و روس‌ها در این معدن ۱۰۰ میلیون تن ذخیره ابتدایی سنگ آهن شناسایی کرده بودند. مدیرعامل این شرکت از حدود دو سال پیش به دنبال این بودند که بتوانند بهره‌برداری از این معدن را در اختیار بگیرند و به تصور من برای پیگیری این موضوع به هرات سفر داشتند. 

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده