تاریخ: ۲۹ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۰۱
بازدید: ۵۵
کد خبر: ۳۵۵۹۸۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

کلید اصلی گذار به آلومینیوم سبز در کشور‌های غربی

کلید اصلی گذار به آلومینیوم سبز در کشور‌های غربی
‌می‌متالز - قدرت نفوذ صنعتی جهان غرب در حال کاهش است. با این حال، مدیر اجرایی شرکت «Rio Tinto» که در سمینار اخیر بورس «LME» حضور داشت، معتقد است در صورت حرکت به سمت صنعتی‌سازی مجدد در کشور‌های غربی، حجم تقاضای زیادی از فلزات مورد نیاز در کشور‌های مذکور به ویژه آلومینیوم را هم‌زمان با گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توان از این طریق تامین کرد.

به گزارش می‌متالز، جیکوب استاشولم در جمع شرکت‌کنندگان در سمینار مذکور که در روز دوشنبه ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ برگزار شد، این سوال را که «صنعتی‌سازی مجدد در چه بخش باید اتفاق بیفتد» مطرح کرد و رشد اقتصادی مستمر، شهرنشینی و صنعتی شدن را سه عامل اصلی و مرسومی نامید که بر روند حجم تقاضای کالا‌ها تاثیر خواهد گذاشت.

وی در ادامه اظهار داشت: یکی از پیامد‌های پیش‌بینی‌نشده فرآیند جهانی شدن، کاهش حجم و ظرفیت تولید در کشور‌های غربی بوده است. در این میان، ظرفیت ذوب فلز آلومینیوم در کشور‌های غربی طی ۲۰ سال گذشته کاهش قابل‌توجهی داشته است.

طبق گزارش انجمن بین‌المللی آلومینیوم، ظرفیت تولید ذوب آلومینیوم در کشور‌های اروپای غربی و مرکزی در سال ۲۰۲۳ حدود ۲/۷ میلیون تن اعلام شد؛ این در حالی است که ظرفیت تولید در واحد‌های ذوب آلومینیوم چین حدود ۴۱/۶ میلیون تن گزارش شده است.

لازم به یادآوری است که ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه در کشور‌های اروپای غربی و مرکزی در سال ۲۰۰۳، حدود ۴/۲ میلیون تن تولید گزارش شد، اما رقم اعلام شده در چین در مدت زمان مذکور، حدود ۶/۶ میلیون تن آلومینیوم اولیه اعلام شده بود.

مدیر اجرایی شرکت «Rio Tinto» خاطرنشان کرد: فرآیند صنعتی‌زدایی در قاره اروپا به دلیل چالش‌های ژئوپلیتیکی و اجتماعی اخیر در سراسر قاره سبز شیب صعودی تندتری به خود گفته است. استاشولم همه‌گیری ویروس کرونا، جنگ در اوکراین و ظهور سیاست‌مداران پوپولیست را از جمله عواملی دانست که موجب عمیق‌تر و آشکارتر شدن شکاف‌های ناشی از صنعتی‌زدایی در قاره اروپا شده است. با این وجود، بسیاری از کشور‌های اروپایی در صدد هستند تا این روند را تغییر دهند.

پیش به سوی صنعتی‌سازی مجدد همگام با گذار به انرژی‌های تجدیدپذیروی فرآیند صنعتی‌سازی مجدد را فرصتی بسیار بزرگ برای شرکت‌های معدنی و واحد‌های فرآوری اعلام کرد و گفت: با افزایش حمایت‌ها و مشارکت فعالان بازار در کشور‌های غربی، می‌توان زنجیره تامینی را راه‌اندازی کرد که بتوان با اطمینان‌ خاطر مواد اولیه مورد نیاز خود را از آن تامین کرد؛ بنابراین فرصتی برای اقتصاد این کشور‌ها فراهم خواهد شد تا بر روی مدار صعودی قرار بگیرند.

پیشبرد چنین رویکردی باعث می‌شود سرعت‌ گذار کشور‌ها به انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش پیدا کند. مدیر اجرایی شرکت «Rio Tinto» همچنین از تولید آلومینیوم کم‌کربن به عنوان نمونه بارزی از تلاش کشور‌های غربی در جهت گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر یاد کرد و آن را نقطه عطفی در مسیر رسیدن به اهداف تعیین شده در فرآیند صنعتی‌سازی مجدد دانست.

در همین راستا، موسسه «Fastmarket» اخیرا اختلاف قیمت آلومینیوم آلیاژی کم‌کربن «P۱۰۲۰A» با شرط تحویل در بنادر اصلی اروپا را رقمی حدود صفر تا ۳۰ دلار در هر تن در روز ۶ سپتامبر ۲۰۲۴ ارزیابی کرد.

استاشولم در ادامه به کشور‌هایی مانند کانادا، نروژ، ایسلند و نیوزیلند که به ظرفیت تولید آلومینیوم کم‌کربن بالایی دست یافته‌اند، اشاره کرد و گفت: ترویج تولید محصولات سبز به خصوص در بخش فلزات و به طور خاص‌تر صنعت آلومینیوم سبز را می‌توان به کمک سیاست‌گذاری‌های صنعتی که از قضا موجب ایجاد اشتغال سبز هم می‌شود انجام داد.

به گفته وی، قانون کاهش تورم ایالات متحده آمریکا و طرح «Green Deal» اتحادیه اروپا از جمله نمونه‌هایی از چنین سیاست‌گذاری‌هایی به شمار می‌آید که بدین منظور ارائه و تدوین شده است.

مدیر اجرایی شرکت «Rio Tinto» بر این باور است که ارائه چنین طرح‌هایی هنوز منجر به افزایش قابل‌توجهی در تولید محصولات سبز نشده است و حتی در حال حاضر شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد صنعتی‌سازی مجدد در کشور‌های غربی در شرف رسیدن به نقطه مطلوب قرار دارد.

استاشولم تاکید کرد: در راستای رسیدن به نقطه مورد نظر در فرآیند صنعتی‌سازی مجدد در کشور‌های غربی، باید از موفقیت‌ها و تجربه‌هایی که چین در این مسیر کسب کرده استفاده کرد. وی تصریح کرد: باید این واقعیت را پذیرفت که چین و دیگر کشور‌های مطرح اقتصادی در قاره آسیا، به طور فزاینده‌ای در تلاشند تا جایگاه خود را در بازار رقابتی فعلی تقویت کنند و به نظر می‌رسند این کشور‌ها نسبت به کشور‌های غربی عملکرد بسیاری بهتری از خود نشان داده‌اند.

در واقع می‌توان بیان کرد که حجم تقاضای بسیار زیادی در کشور‌های غربی وجود دارد و در صورتی که فرآیند صنعتی‌سازی مجدد در این کشور‌های به نقطه کمال برسد و اگر کشور‌های غربی بتوانند با الگوبرداری از چین ظرفیت تولید و سرعت عرضه خود را افزایش داده و زنجیره تامینی یکپارچه با زیرساخت‌هایی قدرتمند را بنا نهند، خواهند توانست بدون نگرانی چنین حجم تقاضای گسترده‌ای را تامین کنند.

مدیر اجرایی شرکت «Rio Tinto» در ادامه صحبت‌‎های خود مطرح کرد: چین در صنعت برق به ویژه در بخش الکتریکی‌سازی نسبت به دیگر کشور‌های جهان عملکرد درخشان‌تری از خود نشان داده است.

استاشولم ابراز کرد: تمرکز بر روی اجرای فرآیند الکتریکی‌سازی در راستای کاهش پیامد‌های تغییرات اقلیمی بدین معنا خواهد بود که حجم تقاضا در شبکه‌های برق‌رسانی برای فلزاتی نظیر مس، آلومینیوم و لیتیوم افزایش قابل‌توجهی را تجربه خواهد کرد.

در همین رابطه و بر اساس گزارش ارائه شده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) ظرفیت تولید برق در چین در سال ۲۰۲۲ در مجموع به هشت میلیون و ۹۵۰ هزار و ۶۴۳ گیگاوات رسید که در مقایسه با آمار ارائه شده در سال ۲۰۰۰، حدود ۵۶۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: اگر سایر کشور‌های جهان تصمیم بگیرند که در راستای کاهش پیامد‌های تغییرات اقلیمی به سمت اجرای فرآیند الکتریکی‌سازی حرکت کنند، حجم تقاضا برای فلزات سبز افزایشی دوچندان را به ثبت خواهد رساند.

منبع: روزگار معدن

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده