تاریخ: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۱۸
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۳۵۶۶۲
سرویس خبر : انرژی
فصل سودساز ستاره خلیج فارس

اوج‌گیری بنزین در بازار جهانی؟

می متالز - در معاملات امروز نمادهای پالایشی با افزایش تقاضا مواجه شده‌اند. فعالان بازار یکی از دلایل استقبال از نمادهای پالایشی را انتظار برای انتشار صورت‌های مالی سال گذشته، رشد نرخ نیمایی و انتظار انعکاس این موضوع در عملکرد این شرکت‌ها عنوان می‌کنند. علاوه بر این در فصل تقاضای محصولات نفتی کارشناسان بازار جهانی از افزایش کرک اسپرد فرآورده‌ها به خصوص بنزین نسبت به نفت خبر می‌دهند. در این خصوص خوشبینی به افزایش فاصله قیمتی بنزین و نفت در بازار آمریکا مورد توجه است.
اوج‌گیری بنزین در بازار جهانی؟

به گزارش می متالز، رویترز در گزارشی به چشم‌انداز قیمت بنزین در تابستان پرداخته است. بر اساس این گزارش صندوق‌های پوشش ریسک در آمریکا روی افزایش قیمت بنزین در تابستان خوشبین هستند. این صندوق‌ها حدود 118 میلیون بشکه روی افزایش قیمت قیمت بنزین در بلند مدت شرط بسته‌اند، در حالی که تنها 3 میلیون بشکه در سمت افت قیمت در بلندمدت قرار دارد. در ابتدای ژانویه موقعیت صعودی برای بنزین تنها شامل 47 میلیون بشکه بود و اکنون این رقم دو برابر شده است. نسبت موقعیت‌های خرید بنزین در بلند مدت به کوتاه‌مدت به نسبت 1:38 رسیده است، در همین زمان نسبت موقعیت بلندمدت به کوتاه مدت برای نفت 1:8 و برای نفت‌گاز تقریبا یک است. از ابتدای سال جاری پالایشگاه‌های آمریکا از سطح فعالیت خود کاسته‌اند و این میزان کاهش بسیار بیشتر از افت تولید ابتدای سال 2017 و 2018 است.

در همین زمان پالایشگاه‌های آمریکا تولید خود را به سمت محصولات نیمه‌سنگین نفتی (شامل سوخت دیزل، سوخت جت و گازوئیل مورد استفاده به عنوان سوخت کشتی) متمرکز کرده‌اند. علت این موضوع را شاید در اوج‌گیری قیمت نفت‌گاز در بازار جهانی در ماه‌های گذشته و از سوی دیگر ضعف شدید قیمت بنزین و کرک اسپرد منفی این محصول نسبت به نفت بتوان جستجو کرد. حال با رسیدن به نیمه دوم سال و خصوصا تابستان مصرف بنزین در آمریکا و سایر کشورها افزایش می‌یابد. کمبود عرضه در فصل پیش‌رو احتمال صعودی بودن قیمت بنزین را افزایش داده است. بر این اساس در حالی‌که وضعیت پالایشگاه‌های تولیدکننده بنزین در سال گذشته شمسی چندان مناسب نبود این موضوع می‌تواند اثر مثبتی را بر این پالایشگاه‌ها داشته باشد. در خصوص پالایشگاه‌های داخلی باید به پیشبینی تولید روزانه حدود 47 میلیون لیتر بنزین در ستاره خلیج فارس اشاره کرد.

عناوین برگزیده