به گزارش میمتالز، صورتهای مالی ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نشان میدهد بسیاری از تولیدکنندگان گروه فلزات اساسی سود خالص کمتری نسبت به مدت مشابه سال قبل کسب کردهاند. پیش از این نیز پیشبینی میشد به دلیل چالشهای داخلی و خارجی تولیدکنندگان این گروه از نظر سود با مشکل برخورد کنند. آنها در بازارهای جهانی با چالش رکود و کاهش شدید قیمتها مواجه شدند. سود خالص بسیاری از تولیدکنندگان فلزات اساسی در جهان نیز طی همین بازه زمانی کاهش چشمگیری داشت، به خصوص در چین بسیاری از تولیدکنندگان زیان شناسایی کردند.
نسبت سود خالص تعدادی از تولیدکنندگان گروه فلزات اساسی در داخل طی ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ به صورت نمودار زیر است:
سود خالص بسیاری از تولیدکنندگان مورد بررسی تا بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است. فروس با کاهش ۸۹ درصدی در صدر قرار میگیرد، کویر و کاوه در رتبههای بعدی قرار دارند. سود خالص فروس از ۱۹۱ میلیارد تومان در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ به ۲۱ میلیارد تومان در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ سقوط کرد. روند سود خالص این تولیدکننده طی ۶ فصل اخیر به صورت نمودار زیر است:
سود خالص فروس از بهار ۱۴۰۲ به بعد نزولی شد و در فصل زمستان ۱۴۰۲ به منفی ۸ رسید. بررسیها نشان میدهد روند سود خالص بیشتر تولیدکنندگان این گروه از بهار ۱۴۰۲ به بعد نزولی شد. در این بازه زمانی قیمت فلزات در بازارهای جهانی نیز به شدت ریزشی شد. البته باید در نظر داشت صنایع داخلی با چالشهای دیگری مانند محدودیت توزیع آب، برق و گاز نیز دست و پنجه نرم میکنند. با این حال سود خالص فپنتا، فسپا و فجهان در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بود.
فپنتا در بهار و تابستان ۱۴۰۳ سود خالص بالاتری از بهار و تابستان ۱۴۰۲ داشت و ادامه این روند برای پاییز نیز مانع بزرگی ندارد ولی برای رشد سود خالص نسبت به ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ کار آسانی در پیش ندارد، زیرا سود خالص زمستان ۱۴۰۲ در این شرکت به ۴۴۱ میلیارد تومان رسیده است. فسپا نیز در زمستان ۱۴۰۲ به سود خالص بیشتری نسبت به ۶ فصل اخیر دست پیدا کرد. سود خالص این تولیدکننده در طول ۶ فصل اخیر به صورت نمودار زیر است:
فسپا در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ حدود ۲۶ درصد سود خالص بالاتری نسبت به مدت مشابه سال قبل داشت ولی سود خالص این شرکت در تابستان ۱۴۰۳ کمتر از فصل بهار بود. با این حال فسپا نسبت به بسیاری از تولیدکنندگان گروه فلزات اساسی شرایط بهتری دارد. چالشهای داخلی و خارجی سود خالص این تولیدکنندگان را به طور چشمگیری کاهش داده است. تحلیلگران معتقدند احتمال توقف روند نزولی سود خالص در این شرکتها برای ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۳ وجود دارد.