به گزارش میمتالز، صنایع شیمیایی مواد اولیه مورد نیاز دیگر صنایع را برای تولید بیش از ۷۰ هزار محصول، از طریق تبدیل مواد خام به مواد مورد نیاز، تأمین میکنند. مقدار سود آوری محصولات پتروشیمی بسیار بیشتر از فروش نفت خام است و یکی از بخشهایی که ارزآوری خوبی برای ایران در زمان تحریمها داشت، فروش تولیدات مجتمعهای پتروشیمی بود.
پتروشیمی ارومیه در جنوب غربی شهرستان ارومیه، کیلومتر ۳۰ جاده ارومیه – مهاباد در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار با محوطه صنعتی به وسعت ۵۰ هکتار و ۶۰ هکتار فضای سبز و استخرهای پساب احداث شده است.
مجتمع دارای ۴ واحد فرآیندی تولید کریستال مالمین، سولفات آمونیم، اسید سولفوریک و سولفات پتاسیم و اسید کلریدریک و سرویسهای جانبی تأمین کننده آب، بخار، هوا، نیتروژن، توزیع برق و مخازن است.
"شاروم" ۹۴۵ تومان قیمت، ۱۸۷۲ میلیارد تومان ارزش بازار و ۱.۲ میلیارد تومان ارزش معاملات دارد که با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی و تقسیم سود ۵۹ درصدی فعالیت میکند. از مردادماه سال ۱۴۰۲ که اکبر اسمعیلی سکاندار شرکت پتروشیمی ارومیه شد، رشد و بالندگی در این مجموعه بر مداری منطقی و روبه رشد قرار گرفت.
اسمعیلی با کولهباری از تجربه در صنعت نفت و پتروشیمی در حالی پتروشیمی ارومیه را از مجموعهای منزوی به واحدی اثربخش در سطح ملی و منطقهای تبدیل کرد که جهش تولید رخ داده در این شرکت توانسته موجب تحسین فعالین اقتصادی گردد.
با برنامهریزیهای صورت گرفته این شرکت در نظر دارد تا پایان امسال محصول جدیدی تحت عنوان پلی آلومینیوم کلراید (PAC) با ظرفیت سالانه ۲۳ هزار تن به سبد محصولات خود بیفزاید. واحد تولید کودهای ترکیبی (نیتروژن گوگردی) هم از دیگر طرحهای در دست اجراست که میتواند به افزایش کیفیت و ظرفیت کمک شایانی کند. هزینههای برآوردی تکمیل این دو طرح به حدود ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که با فرض نسبت قیمت به درآمد ۸ انتظار میرود خروجی این طرحها در سال ۱۴۰۴ به مبلغ ۴۵ میلیارد تومان سود خالص باشد. ظرفیت عملی شرکت ۴ هزار تن کریستال ملامین، ۴۰ هزار تن سولفات آمونیوم، ۵۰ هزار تن اسید سولفوریک و ۴۰ هزار تن سولفات پتاسیم است و بررسیها نشان میدهد، سولفات آمونیوم و به خصوص پتاسیم همچنان جا برای افزایش مقدار تولید دارند.
بزرگترین سهامدار شرکت پتروشیمی ارومیه، "پترول" است. داراییهای دیگر پرتفوی "پترول"، ارزنده هستند و به نظر میرسد "شاروم" نیز از لحاظ ارزش بازار به ارزش واقعی خود برسد. مقدار و نرخ فروش محصولات شاروم طی هفت سال و بخصوص سه سال اخیر در سطح خوبی قرار دارد. اگر مقدار فروش سولفات پتاسیم که محصول اصلی "شاروم" است به بیش از ۲۸ هزار تن برسد و نرخ هم همچنان صعودی باشد، سودسازی خوبی را شاهد خواهیم بود. با توجه به شرایط اقتصادی، فضای تحلیل و همچنین وضعیت مالی شرکتها نرخ تورم را ۵۰ درصد و دستمزد را هم ۳۰ درصد در نظر گرفته ایم تا پیشبینیها معقول باشد.
تحلیلهای کارشناسان و نتایج حاصل شده در دو سال اخیر حاکی از آن است نرخ رشد سود خالص شرکت مثبت بوده و حتی فراتر از نرخ تورم رشد کرده است. پیشبینی میشود با توجه به برنامه ریزیهای صورت گرفته و مدیریت باثبات این شرکت در آینده نیز به روند صعودی خود ادامه دهد. نسبتهای نقدینگی جاری، گردش کالا، ROA و بخصوص ROE شرکت پتروشیمی ارومیه در وضعیت مناسبی قرار دارد و حاشیه سود ناخالص شرکت برعکس حاشیه سود خالص، رشد خوبی را تجربه کرده است.
در حالیکه عمده واحدهای تولیدی در سطح آذربایجان غربی با چالش جدی در نرخ بهره وری و حقوق و دستمزد نیروی انسانی مواجه هستند، اما شرکت پتروشیمی ارومیه بویژه در دو سال اخیر وضعیت خوبی را تجربه میکند و این نشان دهنده حال خوب منابع انسانی میباشد.
به دنبال ریزش عمیق و فرسایشی بازار بورس، قیمت سهام "شاروم" نیز افت ۳۳ درصدی را تجربه کرده است. بهترین حمایتهای قیمتی جهت سرمایهگذاری بهینه، نواحی ۹۶۰ و سپس ۷۸۰ تومان میباشد. قویترین مقاومت هم جهت واکنش منفی قیمت، ۱۷۵۰ تومان و تارگت اصلی روند صعودی نیز، ۳۲۰۰ تومان است که یک بازدهی حداقل ۲۰۰ درصدی را در دل خود دارد.
منبع: بورس نیوز