به گزارش میمتالز، فتحالله توسلی، مدیریت منابع موجود ارزی توسط بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای مهار قیمت دلار را ضروری دانست و گفت: دولتها مبلغی حدود ۱۱۰ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در اشکال مختلف از جمله وام استقراض کردند که این مبلغ به صندوق بازگردانده نشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مدیریت منابع موجود صندوق توسعه را وظیفه دولت در جهت حفظ و تقویت منابع برای نقش آفرینی در تأمین ارز مورد نیاز کشور دانست و ادامه داد: به جای اینکه این مبلغ سنگین در صندوق ارزی و استراتژیک در پروژههای کلان و ماندگار آینده هزینه میشد که نقش مهمی در تولید و GDP کشور داشت، خلاف آن عمل و صرف هزینههای جاری شده که خود عاملی تورمزا است.
وی در مورد بحث صادرات غیرنفتی نیز افزود: دولت باید تمام هم و غم خود در راستای توسعه صادرات غیرنفتی و نفتی کشور را به کار گیرد؛ چرا که صادرات غیرنفتی دارای ارزش افزوده بالا است، اما در بحث صادرات نفتی با محدودیتهایی ناشی از تحریمها مواجه هستیم.
توسلی با اشاره به ناترازی در بخش درآمدهای نفتی در سال گذشته نیز بیان کرد: متأسفانه این روند در سال جاری نیز به شکل دیگر در حال تکرار است بنابراین نیاز است این روند اصلاح شود و دستگاههای متولی امر صادرات غیرنفتی مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت و معدن، وزارت امور خارجه و ... در بحث افزایش صادرات غیرنفتی کشور تلاش کنند تا منابع ارزی کشور تقویت شود.
عضو هیأت امنای صندوق توسعه ملی محدود شدن منابع ارزی کشور را موجب افزایش قیمت ارز و رشد تورم دانست.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس در مورد تأثیر افزایش قیمت دلار بر کوچک شدن سفرههای مردم نیز بیان کرد: بسیاری از کارخانهها و شرکتهای بزرگ مواد اولیه خود را وارد میکنند که با افزایش نرخ دلار، قیمت مواد اولیه نیز افزایش مییابد که باعث بالا رفتن هزینه تولید میشود بنابراین آثار این افزایش قیمت در سفره مردم نیز دیده میشود.
توسلی با اشاره به بکارگیری ظرفیت پیمانهای بینالمللی مانند بریکس برای تقویت مسائل ارزی کشور ادامه داد: باید به صورت درون بخشی از ظرفیت و منابع کشورهایی که عضو این مجامع هستند و به نوعی با قدرتهای بزرگ جهان مانند آمریکا زاویه دارند برای تقویت ارزی استفاده شود. همچنین باید تلاش شود تا از واحد پولی مشترک بین خود این کشورها به جای دلار در مبادلات تجاری استفاده شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اوضاع منطقه را موثر در وضعیت فعلی دانست و گفت: اتفاقات و تنشهای اخیر در خاورمیانه موجب شده تا شرکتهای بزرگ نگران سرمایهگذاری در کشورهای منطقه هستند از این رو باعث کاهش روابط دو جانبه و چندجانبه تجاری شده است و به تبع نقش خود را بازار ارز میگذارد.