به گزارش میمتالز، محمدرضا ملکی روز سهشنبه افزود: سامانه توزیع سوخت در اختیار شرکت نفت است و هر دستگاه میبایست نیاز زیرمجموعه خود را بعد از راستیآزمایی، در سامانه درخواست فرآوردههای نفتی (سدف) ثبت کند.
وی با بیان این که شرکت نفت نیز بر اساس اطلاعات وارده، سهمیه مورد نیاز را توزیع میکند افزود: به تازگی اشکالاتی در سامانه سدف به وجود آمده است که ما به مرکز استان اعلام کردیم و با توجه به رشد بین هفت تا ۶۴ درصدی همه بخشهای زیرمجموعه خود اعم از اصناف، واحدهای صنعتی و معدنی، اگر بخواهیم تمام واحدها را پوشش بدهیم، تا پایان سال با ۹۰ میلیون لیتر کمبود نفت و گاز مواجه خواهیم شد.
ملکی اضافه کرد: موضوع این کمبود را در جلسه کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق و عرضه خارج از شبکه فرآوردههای نفتی خراسان رضوی که مهرماه امسال برگزار شد به شرکت نفت اعلام کردیم.
وی ادامه داد: البته تا هفته پیش سامانه سدف باز بود و توزیع انجام میشد، اما از هفته گذشته شرکت نفت ظرفیت سنجی کرد و سامانه بسته شده است و ما دیگر قادر به ثبت درخواست سهمیه جدید نیستیم.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان تربتحیدریه گفت: حرف شرکت نفت این است که صمت تربت حیدریه تا سقف میزان درخواستی خود را استفاده کرده است.
ملکی افزود: این یک چالش کوچک است ولی عدهای میخواهند آن را حاد کنند در صورتی که طی سالیان گذشته به همه واحدها ابلاغ شده است که باید ذخیره احتیاطی حداقل یک ماهه سوخت داشته باشند.
مدیر روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تربتحیدریه هم در این ارتباط گفت: در پی شناسایی برخی انحرافها، برابر تصمیم کمیسیون مرکزی مبارزه با قاچاق فرآوردههای نفتی کشور، برآورد سهمیه صنایع در سال جاری بر اساس مصرف سال ۱۴۰۰ تخصیص و در این راستا با استناد به مصوبات کارگروه مربوطه در مرکز، مقرر شد چنان چه سهمیه اعلام شده تکافوی نیاز مصرفی صنایع را ندهد سازمان صمت استان مستندات خود را برای بررسی و افزایش سهمیه به وزارت صمت ارایه کند تا با ارائه توجیهات لازم، مجوز افزایش سهمیه از کمیسیون مربوطه کشوری را اخذ کند.
علی نیرویی افزود: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با توجه به اهمیت موضوع، چهار ماه قبل از سازمان صمت استان پیگیر افزایش سهمیه از سوی وزارت مربوطه بود که سازمان صمت خراسان رضوی با در آبان ماه کنونی دلایل و مستندات خود را گردآوری و به وزارت مربوطه ارسال کرده است.
وی اضافه کرد: از آنجا که برابر سیاستهای کشور درخواست فرآورده نفتی و انجام مراحل تخصیص سهمیه سوخت از طریق سامانه سدف امکانپذیر است امکان تخصیص سوخت صنایع با ایجاد سهمیه استانی سازمان صمت در سامانه سدف و بارگذاری مدارک و مستندات متقاضیان، امکانپذیر است و هرگونه اقدام دیگر در جهت تخصیص و تایید سوخت از شرکت نفت سلب گردیده است و سازمان متولی باید پاسخگو باشد.
مدیر روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تربتحیدریه گفت: لازم به ذکر است که در سامانه سدف سیاستگذاران ارگانهای نظارتی و امنیتی هستند و این شرکت تنها یکی از بهرهبرداران سامانه مزبور در راستای تخصیص بهینه سوخت به مصرف کننده واقعی است.
نیرویی ادامه داد: موضوع اتمام سهمیه سوخت صنایع باید از طریق سازمان صمت پیگیری شود و این شرکت نیز امیدوار است هر چه سریعتر سازمان مربوطه موفق به اخذ سهمیه از کمیسیون مربوطه شود تا در فرایند تولید سرمایه گذاران اختلالی صورت نگیرد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.