تاریخ: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۴۷
بازدید: ۱۶۳
کد خبر: ۳۵۹۳۱۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازار سرمایه در انتظار؛ تردید و نوسان در آخرین روز آبان

بازار سرمایه در انتظار؛ تردید و نوسان در آخرین روز آبان
‌می‌متالز - بورس تهران در حالی آخرین روز معاملاتی آبان (چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳) را با افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل به پایان رساند که فضای بازار تحت تأثیر تردید و نوسانات هیجانی بود. از تقابل نماد‌های خودرویی گرفته تا ورود سرمایه به صندوق‌های طلا و درآمد ثابت، همه نشان‌دهنده انتظارات و ابهامات گسترده در میان فعالان بازار بود. افزایش نرخ نیما و خبر‌های مرتبط با شورای حکام نیز بر روند بازار اثرگذار بودند.

به گزارش می‌متالز؛ بازار بورس در آخرین روز معاملاتی آبان‌ماه (چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳) با روندی نسبتاً منفی، اما متعادل به کار خود پایان داد. در حالی که شاخص کل بورس با افت ۱۲ هزار واحدی در سطح ۲ میلیون و ۲۵۷ هزار واحد ایستاد، فضای کلی بازار به‌وضوح تحت‌تأثیر انتظارات و تردید‌ها قرار داشت.

نوسانات در نماد‌های خودرویی و اهرمی

یکی از شاخصه‌های معاملات امروز (چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳)، نوسانات هیجانی در نماد‌های خودرویی و اهرمی بود. به‌طور مثال، نماد "خودرو" با معاملات مثبت همراه بود، در حالی که "سایپا" در محدوده منفی معامله شد. این روند در گروه‌های اهرمی نیز دیده شد؛ نماد "بیدار" مثبت معامله شد، اما دیگر نماد‌های این گروه روند منفی را تجربه کردند.

تقاضا در نماد‌های بنیادی و رشد صندوق‌های درآمد ثابت

نماد‌های بنیادی مانند "اخابر"، "فارس"، "ومعادن" و "شتران" برخلاف انتظارات، تقاضای بالایی را جذب کردند و برخی حتی به صف خرید رسیدند. حقوقی‌ها نیز نقش پررنگی در خرید این نماد‌ها داشتند.

صندوق‌های درآمد ثابت نیز پس از چهار روز خروج پول، امروز با ورود ۸۷۰ میلیارد تومان سرمایه مواجه شدند. همچنین، صندوق‌های طلا با ورود ۱۴۲ میلیارد تومان و بازگشایی مثبت، واکنشی به احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام نشان دادند.

افت شاخص‌ها و حجم معاملات قابل‌ قبول

شاخص هم‌وزن نیز با کاهش ۰.۴۹ درصدی روبه‌رو شد. ارزش معاملات خرد به ۸ هزار میلیارد تومان رسید که با وجود خروج ۴۲۹ میلیارد تومان پول از بازار، نشان‌دهنده فاز انتظاری حاکم بر بورس است.

نرخ نیما و خبر‌های تأثیرگذار

نرخ دلار نیما امروز با رشد ۱۹۸ تومانی به کانال ۵۱ هزار تومان وارد شد. «حسین صمصامی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، تأکید کرد که سیاست بانک مرکزی برای افزایش نرخ نیما تا ۵۵ یا ۶۰ هزار تومان، ممکن است منجر به احتکار کالا توسط واردکنندگان شود.

از سوی دیگر، «حجت‌الله صیدی» رئیس سازمان بورس، از برخورد جدی با نهاد‌هایی که اوراق بدهی را با نرخ‌های بالا معامله می‌کنند، خبر داد.

رئیس سازمان بورس: برخورد جدی با معامله اوراق بدهی با نرخ‌های بالا

«حجت‌الله صیدی» رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، اعلام کرد که این سازمان با نهاد‌هایی که اوراق بدهی را با نرخ‌های بالا معامله می‌کنند، به‌طور قاطع برخورد خواهد کرد.

صیدی با اشاره به اقداماتی که پیش‌تر در این زمینه انجام شده است، گفت: «وقتی اوراق شهرداری‌ها با نرخ‌های بالا معامله شد، ما به‌صورت جدی وارد عمل شدیم و با متخلفان برخورد کردیم.»

وی تأکید کرد که نظارت بر بازار بدهی از اولویت‌های سازمان بورس است تا از ایجاد اختلال در روند تأمین مالی و نرخ‌گذاری در این حوزه جلوگیری شود.

تحولات صنعت خودرو

«احمد نعمت‌بخش» دبیر انجمن خودروسازان، از طرح‌های مجلس برای کاهش تعرفه واردات خودرو‌های صفر کیلومتر و تخصیص ارز بیشتر به این بخش در بودجه سال آینده خبر داد. او همچنین خواستار حذف قیمت‌گذاری دستوری خودرو برای تقویت رقابت در بازار شد. به گفته تحلیل‌گران، بازار سرمایه همچنان منتظر کاهش ریسک‌های سیاسی و ثبات اقتصادی است تا بتواند شرایط بهتری را تجربه کند. ارزش معاملات بالا و رشد شاخص‌ها حاکی از ارزندگی بازار سرمایه است. اگر ریسک‌های سیاسی کاهش یابد، بازار می‌تواند وارد فاز صعودی شود و شرایط بهتری را تجربه کند.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده