تاریخ: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۱۲
بازدید: ۴۷
کد خبر: ۳۶۰۴۵۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یادداشت

هدف جریان بهانه‌جو از تخریب وزیر صمت چیست؟

هدف جریان بهانه‌جو از تخریب وزیر صمت چیست؟
‌می‌متالز - در دولت‌ها نگاه سیاسی و جناحی بر بخشی از انتصاب‌ها سایه می‌انداخته، اما دولت چهاردهم که با شعار وفاق بر سر کار آمد، رویکرد اصلی خود را بر استفاده از تمام ظرفیت‌های نخبگانی فارغ از تعلقات جناحی قرار داد و انتخاب محمد اتابک هم با همین شاخص انجام گرفت.

به گزارش می‌متالز، «بنیامین نجفی» یادداشتی با عنوان «هدف جریان بهانه جو از تخریب وزیر صمت چیست؟» که در سایت «شرق آنلاین» منتشر شده است، نوشت:

«توپخانه مخالفان دولت خیلی زودتر از آنچه که تصور می‌شد شروع به کار کرده است. در شرایطی که هنوز سه ماه از شروع به کار دولت چهاردهم نگذشته، هجمه‌ها از طرف برخی جریان‌ها به قدری سنگین شده است که گویی نقطه آغاز چالش‌ها و ابرچالش‌های اقتصادی و غیر اقتصادی کشور از شهریور ۱۴۰۳ (تشکیل کابینه دولت چهاردهم) بوده است.

طبیعتا نقد و نقادی ویژگی ذاتی هر رسانه‌ای است و طبیعتا هر دولتی باید از انتقاد استقبال کند و اتفاقا دولت فعلی هم از این قاعده مستثنی نبوده و رئیس‌جمهور بار‌ها اعلام کرده است که دولت دست خود را به سوی هر آن کسی که بتواند به حل مشکلات کشور کمک کند دراز می‌کند.

اما وقتی سطور مطالب و لابه‌لای خطوط برخی رسانه‌های خاص را دنبال می‌کنیم، متوجه می‌شویم که هدف نه دلسوزی است و نه کمک به دولت، بلکه بیشتر نوعی انتقام گیری زودهنگام از دولتی است که در یکی از سخت‌ترین شرایط تاریخی مسئولیت امور کشور را به دست گرفته است.

تنها به‌عنوان نمونه در یکی از اقدامات این جریان، پروژه تخریب وزیر صمت و سناریوسازی برای استعفای او از دولت و قصد مجلس برای استیضاح کلید خورده است.

آسمان و ریسمان بافتن و پیدا کردن دستاویز‌هایی برای تخریب وزیر تازه کار صمت و شائبه‌سازی و شایعه‌سازی مهمترین تاکتیک این جریان در دو سه ماه اخیر بوده است.

یک بار به انتصابات وزیر با هدف تخریب چنگ می‌زنند، یک بار دیگر سوابق او را در عرصه بنگاه داری زیر سوال می‌برند و بار دیگر او را ناهمسو با سایر بدنه دولت عنوان می‌کنند.

تقریبا بر همگان آشکار است که اتاق‌های بازرگانی به‌عنوان مهمترین تشکل منسجم بخش خصوصی کشور سال‌های سال به دنبال این موضوع بودند که فردی از بدنه خودشان هدایت و سکان وزارت صنعت را بر عهده بگیرد، این اتفاق هیچ گاه محقق نشد تا اینکه در دولت چهاردهم فردی که سابقه حضور در بخش خصوصی و اتاق بازرگانی را حتی در سطح هیات رئیسه داشت، به‌عنوان وزیر صمت معرفی شد.

طبیعتا این فرصتی تاریخی برای بخش خصوصی کشور است که فردی از جنس خود این بخش و آشنا به دغدغه‌های آن‌ها مسئولیت این بخش را پذیرفته و تلاش دارد تا مسائل کلیدی بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی را حل و فصل کند.

اما احتمالا علت را می‌توان در جایی جستجو کرد که معمولا در دولت‌ها نگاه سیاسی و جناحی بر بخشی از انتصاب‌ها سایه می‌انداخته، اما دولت چهاردهم که با شعار وفاق بر سر کار آمد، رویکرد اصلی خود را بر استفاده از تمام ظرفیت‌های نخبگانی فارغ از تعلقات جناحی قرار داد و انتخاب محمد اتابک هم با همین شاخص توسط رئیس‌جمهور انجام گرفت.

حالا، اما اگر امروز جای وزیر فعلی شخص دیگری هم به عنوان وزیر معرفی می‌شد، به احتمال فراوان صدای ناکوک مخالفان دولت خاموش نمی‌شد و بهانه‌های دیگری را برای تخریب و تخطئه در دستور کارشان قرار می‌دادند.

اتابک در همین مدت کوتاه تلاش کرده که به شکل میدانی و از نزدیک با چالش‌های حوزه صنعت و معدن کشور مواجه بشود و سفر‌های استانی را از استان‌های کم برخوردار مانند سیستان و بلوچستان آغاز کرد و حتی در ادامه برای سفر به کردستان دچار حادثه تصادفی شد که البته به خیر تمام شد.

او در انتصاب‌های خود هم تلاش کرد به افراد و مدیرانی اعتماد کند که از جنس خود وزارتخانه باشند و با ساختار‌ها و رویه‌های این مجموعه آشنا باشند.

وجیه‌الله جعفری، فرشاد مقیمی، محمد آقاجانلو و سایر منصوبان اتابک همگی کسانی هستند که در معاونت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارتخانه دارای سابقه بوده اند و با چالش‌های زیر مجموعه خود به خوبی آشنا هستند. حتی افرادی مثل وجیه‌الله جعفری و فرشاد مقیمی به‌دلیل توانمندی‌های‌شان در دولت سیزدهم هم دارای مسئولیت‌های مهمی در وزارت صمت بودند.

جالب است که جریان تخریبگر حضور این مدیران با تجربه را به عنوان نقطه ضعف اتابک مطرح می‌کند. ظاهرا این جریان یا به عمد و یا سهوا به در راستای ضربه زدن به منافع عمومی گام بر می‌دارد.

مقام معظم رهبری در دیداری که در ماه‌های گذشته با نمایندگان مجلس در پیش از تشکیل دولت چهاردهم داشتند، تاکید کردند که موفقیت دولت موفقیت همه ماست، اما ظاهرا جریان بهانه جو که تحت هر شرایطی به دنبال تخریب است چندان اعتقادی به این نگاه ندارد و منتظر فرصتی برای ناکامی دولت و زمین زدن آن است.

با این وجود دولت چهاردهم و وزارت صمت با عزم راسخ به دنبال پیگیری هدف‌ها و برنامه‌های خود هستند و تلاش می‌کنند به دور از حاشیه‌ها و فضاسازی‌های رسانه‌ای و سیاسی منافع جمعه را دنبال کنند و مشکلات و ناترازی‌هایی که سال‌هاست روی هم انباشت شده است را با برنامه‌ریزی و کار کارشناسی در مسیر حل و فصل قرار بدهند.»

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده