تاریخ: ۰۸ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۴۰
بازدید: ۲۳
کد خبر: ۳۶۳۴۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران

تورم تولیدکننده در بخش صنعت ۲.۴ و در بخش معدن ۰.۹ درصد رشد کرد

تورم تولیدکننده در بخش صنعت ۲.۴ و در بخش معدن ۰.۹ درصد رشد کرد
‌می‌متالز - در آبان امسال، تورم تولیدکننده بخش صنعت ۲.۴ درصد افزایش و تورم تولیدکننده بخش معدن ۰.۹ درصد نسبت به مهرماه افزایش یافته است.

به گزارش می‌متالز، مرکز آمار ایران نرخ تورم تولیدکننده بخش‌های صنعت و معدن در آبان امسال را اعلام کرد. بر این اساس، شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در آبان ۱۳۲۳.۹ است که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۲.۴ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه‌به‌نقطه) ۲۵.۲ درصد افزایش و در دوازده ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۳.۱ درصد افزایش داشته است.

به این ترتیب، تورم ماهانه ۲.۴ درصدی تولیدکننده بخش صنعت در آبان ماه ۱۴۰۳، نسبت به تورم ماهانه ۲.۷ درصدی در مهر، ۰.۳ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالا‌های خود در داخل کشور، در آبان ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۲.۴ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش‌ترین تورم ماهانه با ۴.۶ درصد مربوط به گروه «ساخت مواد شیمیایی و فراورده‌های شیمیایی» و کم‌ترین تورم ماهانه با ۰.۲ درصد افزایش مربوط به گروه «ساخت چرم و محصولات وابسته» است. همچنین در این ماه شاخص گروه «ساخت وسایل نقلیهٔ موتوری، تریلرو نیم تریلر» بدون تغییر مانده است.

همچنین در آبان ماه ۱۴۰۳، تورم نقطه‌به‌نقطه ۲۵.۲ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۲.۳ درصد)، ۲.۹ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالا‌های خود در داخل کشور، در آبان ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۲۵.۲ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش‌ترین تورم نقطه‌به‌نقطه با ۳۷.۶ درصد مربوط به گروه «ساخت تجهیزات برقی» و کم‌ترین تورم نقطه‌به‌نقطه با ۱۴.۴ درصد مربوط به گروه «ساخت منسوجات» بوده است.

در آبان ماه ۱۴۰۳، تورم سالانه تولیدکننده صنعت، ۲۳.۱ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۳.۸ درصد)، ۰.۷ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالا‌های خود در داخل کشور، در دوازده ماه منتهی به آبان ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۳.۱ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش‌ترین تورم سالانه با ۳۷.۵ درصد مربوط به گروه «ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات طبقه‌بندی نشده درجای دیگر» و کم‌ترین تورم سالانه با ۱۳.۲ درصد مربوط به گروه «ساخت کاغذ و محصولات کاغذی» بوده است.

تورم تولیدکننده در بخش صنعت ۲.۴ و در بخش معدن ۰.۹ درصد رشد کرد

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در آبان نیز ۲۳۶۵.۴ بوده که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۰.۹ درصد، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه‌به‌نقطه) ۲۹.۸ درصد و در دوازده ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه)، ۲۶.۳ درصد افزایش داشته است.

تورم ماهانه تولیدکننده بخش معدن در آبان در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۰.۹ درصد)، تغییری نداشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در آبان ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل ۰.۹ درصد افزایش داشته است. در این ماه بیش‌ترین تورم ماهانه با ۱.۸ درصد مربوط به گروه «زغال‌سنگ» و کم‌ترین تورم ماهانه با ۰.۸ درصد مربوط به گروه «کانه‌های فلزی» بوده است.

اما تورم نقطه‌ای ۲۹.۸ درصدی بخش معدن، در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۸.۷ درصد)، ۱.۱ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در آبان ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۹.۸ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش‌ترین تورم نقطه‌به‌نقطه با ۳۳.۱ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کم‌ترین تورم نقطه‌به‌نقطه با ۲۶.۹ درصد مربوط به گروه «زغال‌سنگ» بوده است.

همچنین تورم سالانه این بخش در آبان ۲۶.۳ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۷.۸ درصد)، ۱.۵ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در دوازده ماه منتهی به آبان ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۶.۳ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش‌ترین تورم سالانه با ۳۶.۹ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کم‌ترین تورم سالانه با ۲۲.۰ درصد مربوط به گروه «زغال‌سنگ» بوده است.

تورم تولیدکننده در بخش صنعت ۲.۴ و در بخش معدن ۰.۹ درصد رشد کرد

منبع: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده