تاریخ: ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۳۱
بازدید: ۱۴۶
کد خبر: ۳۶۰۵۱۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هفته نزولی برای نفت، نقره و طلا

هفته نزولی برای نفت، نقره و طلا
‌می‌متالز - کاهش تقاضای فصلی و نگرانی‌های اقتصادی جهانی باعث نوسانات گسترده در بازار‌های انرژی و فلزات اساسی در هفته گذشته شد. در حالی که برخی از کامودیتی‌ها مانند گاز طبیعی رشد را تجربه کردند، فشار‌های نزولی در بازار نفت و طلا همچنان ادامه دارد.

به گزارش می‌متالز، کاهش ارزش دلار موجب افزایش قیمت کامودیتی‌ها، به ویژه فلزات گرانبها، شده است. همچنین رشد آهسته اقتصاد چین و رکود در بخش‌های تولید و ساخت‌وساز باعث کاهش تقاضای نفت و فلزات صنعتی شده است و ‌افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و احتمال کاهش بیشتر عرضه نفت توسط اوپک‌پلاس از جمله عوامل تأثیرگذار بر بازار انرژی بوده‌اند.

نفت برنت و گاز طبیعی

نفت برنت: قیمت آن به ۷۲.۳۸ دلار در هر بشکه رسید که کاهشی ۳.۷۱ درصدی را نشان می‌دهد. کاهش تقاضای فصلی و تردید در مورد تأثیر کاهش تولید اوپک‌پلاس، فشار نزولی بیشتری ایجاد کرده است. از سوی دیگر، نگرانی‌ها درباره چشم‌انداز اقتصادی اروپا و چین نیز عامل مهمی بوده‌اند.

گاز طبیعی: رشد ۱.۴۶ درصدی را تجربه کرد و به ۳.۳۴ دلار در هر میلیون بی‌تی‌یو رسید. سرمای شدید هوا در برخی نقاط و افزایش تقاضای گرمایش در اروپا و آمریکا این افزایش را توضیح می‌دهد.

طلا و نقره

طلا: با ۰.۷۲ درصد افزایش هفتگی به ۲۶۵۷.۷۹ دلار در هر اونس رسید. ضعف دلار و افزایش نبود اطمینان‌های اقتصادی موجب رشد این فلز گرانبها شده است.

نقره: با رشد ۱.۲۲ درصدی، قیمت آن به ۳۰.۶۱ دلار در هر اونس افزایش یافت. تقاضای صنعتی پایدار و انتظار برای سیاست‌های تسهیلی در اقتصادهای بزرگ، از این فلز حمایت کرده‌اند.

فولاد و سنگ آهن

فولاد: افزایش ۱.۶۴ درصدی به ۳۳۴۷ یوان در هر تن رسید. این رشد ناشی از سیگنال‌های مثبت در مورد پروژه‌های زیرساختی چین و کاهش نگرانی‌های مربوط به محدودیت تولید در این کشور بوده است.

سنگ آهن: رشد ۰.۷ درصدی در بازار چین را تجربه کرد و به ۷۹۴ یوان در هر تن رسید. با این حال، چشم‌انداز تقاضای ضعیف به دلیل رکود ساخت‌وساز در چین، همچنان تهدیدی برای این کامودیتی است.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده