تاریخ: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۱:۰۶
بازدید: ۱۰۸
کد خبر: ۳۶۰۷۹۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

راه‌اندازی بازار ارز توافقی به نفع اقتصاد است/ از تسهیل تجارت خارجی تا افزایش عرضه ارز

راه‌اندازی بازار ارز توافقی به نفع اقتصاد است/ از تسهیل تجارت خارجی تا افزایش عرضه ارز
‌می‌متالز - را‌ه‌اندازی بازار توافقی ارز منجر به توسعه تجارت خارجی و ارائه طرح‌هایی برای تقویت توان اقتصادی و درآمدزایی بخش‌های مولد می‌شود.

به گزارش می‌متالز، عبدالوحید فیاضی؛ نماینده مجلس با اشاره به اهمیت راه‌اندازی بازار ارز توافقی در راستای حرکت به سمت رشد تجارت خارجی و تسهیل فرآیند عرضه و تقاضای ارز؛ اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که اساسا در همه دولت‌ها مطرح بوده، اما تا کنون به سرانجام مطلوبی نرسیده؛ بحث تک نرخی کردن ارز است.

وی با اشاره به جلسه اخیر معاون ارزی بانک مرکزی با فعالان اقتصادی در خصوص آشنایی با سامانه ارز تجاری و تاکید بر تک‌نرخی شدن ارز، گفت: این قابلیت وجود دارد که جدی‌تر به موضوع تک نرخی شدن نگاه شود، اما با رعایت برخی اصول مهم در تامین کالای اساسی جامعه که پیش درآمد این موضوع تسهیل فرآیند عرضه و تقاضای ارز است تا گام‌های بعدی برداشته شود.

فیاضی در این باره یادآور شد: امیدوار هستیم با راه‌اندازی بازار ارز توافقی زمینه‌های تسهیل تجارت فراهم شود، چراکه این موضوع برای اقتصاد کشور بسیار مهم و تاثیر گذار است که بخشی از آن وابسته به تسهیل عرضه و تقاضای ارز خواهد بود؛ لذا باید با زمینه‌سازی‌های اصلی و ایجاد مشوق، صادرکننده را به سمت عرضه بیشتر ارز تشویق کرد.

وی تصریح کرد: بهتر است بانک مرکزی در تکمیل مجموعه اقداماتی که در این موضوع صورت داده سازکار‌های مناسب برای نزدیک کردن صادرکننده و واردکننده به هم را در قالب راه‌اندازی بازار توافقی ارز فراهم کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: برای توسعه تجارت، تسهیل دسترسی به ارز و کوتاه شدن ثبت سفارش ارز مورد نیاز تولید و واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات بسیار حائز اهمیت است؛ در نتیجه با بازار توافقی ارز نصف راه پیموده می‌شود.

وی با بیان اینکه این سیاست در نهایت به نفع اقتصاد است، خاطر نشان کرد: امیدواریم برای تحقق توسعه تجارت که ارزآوری بخش مهمی از آن است همه ارکان نظام در کنار بانک مرکزی باشند تا شاهد رونق گرفتن صادرات و تامین سریع واردات مورد نیاز تولید باشیم.

این نماینده خانه ملت تاکید کرد: امیدواریم را‌ه‌اندازی بازار توافقی ارز منجر به توسعه صادرات و واردات و ارائه طرح‌هایی برای تقویت توان اقتصادی و درآمدزایی بخش‌های مولد شود؛ چراکه رشد صادرات به معنای رشد تولید است و از این جهت بازار ارز توافقی و عملکرد بانک مرکزی در این خصوص می‌تواند موثر باشد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده