تاریخ: ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۰۸
بازدید: ۱۱۹
کد خبر: ۳۶۱۲۲۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سهل‌آبادی از بحران انرژی در فصل سرما هشدار می‌دهد/ کمبود در سوخت و معادن در رکود

سهل‌آبادی از بحران انرژی در فصل سرما هشدار می‌دهد/ کمبود در سوخت و معادن در رکود
‌می‌متالز - رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: مهم‌ترین مساله معادن در فصل سرما، ناترازی سوخت است. معادنی که صنعتی‌تر هستند نیاز بیشتری به استفاده از گاز شبکه‌ای دارند.

به گزارش می‌متالز، عبدالوهاب سهل‌آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از مشکلات جدی معادن کشور در فصل سرما، به ویژه ناترازی سوخت و چالش‌های تأمین انرژی، خبر داد.

وی به مهم‌ترین مشکل معادن در فصل زمستان اشاره کرد و گفت: ناترازی سوخت، به ویژه گاز، مهم‌ترین مساله معادن در فصل سرما است. معادنی که صنعتی‌تر هستند و نیاز بیشتری به گاز شبکه‌ای دارند، بیشتر از سایرین از این مشکل رنج می‌برند.

وی ادامه داد: سهمیه‌های گازوئیل به طور مرتب کاهش می‌یابد و تأمین سوخت لازم برای ادامه فعالیت معادن با مشکل مواجه شده است. این مسائل نه تنها در زمستان، بلکه در تابستان هم وجود دارد، اما در فصل سرما به صورت خاص‌تری خود را نشان می‌دهد.

سهل‌آبادی در ادامه افزود: معدن‌کاری و استخراج فعالیت‌هایی طاقت‌فرسا هستند که سرمای هوا می‌تواند مانع از انجام صحیح این فعالیت‌ها شود و مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان معدنی ایجاد کند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص اقدامات اجرایی برای مقابله با این مشکلات گفت: متأسفانه در شرایط فعلی هیچ اقدام خاصی برای رفع مشکلات ناشی از ناترازی‌های انرژی انجام نشده است. در این شرایط، صرفه‌جویی در مصرف سوخت می‌تواند به کاهش مشکلات کمک کند، اما متأسفانه در این زمینه نیز اقدامی جدی صورت نگرفته است.

وی همچنین اشاره کرد: در چند سال گذشته، کمبود انرژی در معادن بیشتر از همیشه خود را نشان داده و برخی تولیدکنندگان معدنی برای تأمین سوخت مورد نیاز حاضر به پرداخت ۷ هزار تومان برای هر لیتر گازوئیل شده‌اند.

سهل‌آبادی در ادامه به مشکلات حمل‌ونقل سوخت اشاره کرد و گفت: در زمینه جابه‌جایی سوخت نیز مشکلات زیادی وجود دارد. به عنوان مثال، اگر مأمورین با محموله حاوی گازوئیل مواجه شوند، آن را به عنوان کالای قاچاق شناسایی کرده و مسائل قانونی برای صاحب یا حمل‌کننده پیش می‌آید.

وی در پایان به مشکلات معادن زیرزمینی و روباز اشاره کرد و افزود: در معادن زیرزمینی مانند زغال‌ سنگ، مشکل اصلی به‌روز‌رسانی تجهیزات و ابزار است تا در مواقع بحران بتوان به راحتی مقابله کرد. در معادن روباز، نیز کم بودن ساعات روز، یخبندان و آسیب‌های وارده به ماشین‌آلات و ناتوانی در انجام فعالیت‌های راه‌سازی از جمله چالش‌های جدی هستند.

منبع: فولادبان

عناوین برگزیده