تاریخ: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۶:۰۳
بازدید: ۱۱۷
کد خبر: ۳۶۲۱۹۱
سرویس خبر : انرژی
رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران در همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F»؛

۵۸ هزار مگاوات برق به واسطه نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی کشور تولید می‌شود/ لزوم استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی برای تأمین برق

۵۸ هزار مگاوات برق به واسطه نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی کشور تولید می‌شود/ لزوم استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی برای تأمین برق
‌می‌متالز - رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران گفت: از ظرفیت نامی تولید نیروگاه‌های برق در ایران بالغ بر ۵۸ هزار مگاوات نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی در حال استفاده است.

به گزارش می‌متالز، علی نیکبخت، رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران (اصنا) و رئیس همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» در این همایش سالانه که با مشارکت و میزبانی فولاد مبارکه برگزار شد، اظهار کرد: برق نه تنها روشنایی بخش خانه‌ها و شهر‌های ما است بلکه نمادی از پیشرفت و آبادانی در جوامع مدرن و به عنوان یکی از اساسی‌ترین زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی هر کشور است.

وی با بیان اینکه امروز صنعت برق در کنار همه موفقیت‌ها و دستاورد‌های ارزشمند سالیان گذشته با چالش‌های متعددی رو‌به‌رو است، ادامه داد: ما و همه دست‌اندرکاران این صنعت دردمندیم که صنعت برق در سال‌های نه چندان دور نه تنها تأمین برق داخل را به طور کامل داشتیم بلکه در حوزه صادرات برق نیز فعال بودیم، اما امروز با ناترازی‌های جدی در این زمینه رو‌به‌رو هستیم که به دلایلی همچون رشد فزاینده تقاضا، عدم رشد متناسب زیرساخت‌ها، کاهش شدید سرمایه‌گذاری ها، فرسودگی، عدم تعمیرات و نگهداری تجهیزات ایجاد شده است.

رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران با بیان اینکه در این شرایط که تأمین برق حتی برای نیاز داخل با دشواری رو‌به‌رو شده است، ابراز کرد: چنین وضعیتی هشدار جدی است که نشان می‌دهد بدون اصلاحات عمیق و سیاست‌گذاری مدبرانه ممکن است این ناترازی‌ها به شرایط بحرانی‌تری برسد.

وی اضافه کرد: اقتصاد صنعت برق با مشکلات زیادی مانند عدم تعادل درآمد و هزینه، بدهی‌های انباشته، نبود مکانیسم‌های قیمت‌گذاری منصفانه و در نهایت کمبود منابع مالی مواجه است، افزود: این شرایط نه تنها بهره‌برداری پایدار از نیروگاه کشور را ایجاد کرده است، بلکه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های جدید و استفاده از فناوری‌های روز را نیز به شدت محدود کرده است.

نیکبخت تصریح کرد: مشکلات اقتصادی صنعت برق به ویژه در بخش تولید باعث شده این صنعت به جای تمرکز بر روی برنامه‌های استراتژیک و توسعه‌ای صرفاً به رفع نیاز‌های روزمره خود بپردازد، این وضعیت نه تنها موجب کاهش توانمندی در اجرای پروژه‌های نوسازی و بهسازی شده بلکه تلاش برای افزایش راندمان و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی که در برنامه‌های توسعه به صورت منظم به آنها اشاره شده را به تأخیر انداخته است.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت بحرانی گاز سوخت‌های جایگزین در کشور ضروری است که به طور همزمان هم در حوزه سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر و هم در بازسازی و بهسازی نیروگاه‌های موجود و بعضاً قدیمی اقدامات جدی انجام شود.

رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران با بیان اینکه از ظرفیت نامی تولید نیروگاه‌های برق در ایران بالغ بر ۵۸ هزار مگاوات نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی و در حال استفاده است، ادامه داد: امید است علاوه بر بررسی چالش‌ها و محدودیت‌ها به راهکار‌ها و روند‌های نوین بهره‌برداری و تعمیرات از نیروگاه‌های گازی به ویژه توربین‌های کلاس F که با راندمان بالا و تطبیق پذیری با مسائل زیست‌محیطی و اقتصادی نمادی از پیشرفت در تولید برق به شمار می‌رود نیز پرداخته شود.

وی افزود: از آنجا که توربین‌های گازی و اقتصاد سرویس و خدمات در این حوزه مطابق با استاندارد‌های جهانی حداقل بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار بودجه می‌خواهد، اضافه کرد: بررسی راهکار‌های محدودیت‌های موجود در نگهداری، تعمیرات و سرویس‌های ناوگان گازی کشور از اهم موضوعات است که در این همایش به آن پرداخته می‌شود؛ همچنین در این همایش بررسی راهکار‌های رفع محدودیت‌های ناوگان نیروگاه‌های گازی و بخاری و پیاده‌سازی سامانه‌های جبرانی سامانه‌های خنک‌کاری ورودی در دستور کار است.

نیکبخت بررسی تحولات و پیشرفت‌های مهم در حوزه‌های ساخت و تأمین قطعات اصلی به ویژه قطعات داغ مرتبط با سرویس‌های دوره‌ای و تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها و واحد‌های گازی را دیگر رویکرد‌های این همایش دانست و ادامه داد: انتظار داریم با طرح مباحث ارزشمندی که توسط شرکت‌های فعال در این حوزه صورت خواهد گرفت، بهره کافی را ببریم.

وی گفت: در این میان اهمیت انجمن صنفی نیروگاهی ایران که از سال ۸۶ به عنوان بازوی عملیاتی، مشورتی و تخصصی در صنعت برق بیش از پیش نمایان می‌شود. این انجمن متشکل از بیش از ۷۰ شرکت بهره‌وری و سازنده قطعات است و در حال حاضر نقش مهمی در تولید پایدار برق در این آب و خاک دارد.

رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران با بیان اینکه ضروری است مالکان نیروگاه‌ها، سازمان‌های دولتی و نهاد‌های حاکمیتی بیش از گذشته به این انجمن توجه داشته و از نظرات مشورتی و تجربیات ارزشمند همکاران آن بهره‌مند شوند، ابراز کرد: انجمن صنفی نیروگاه‌ها می‌تواند با ارائه مشاوره‌های تخصصی در سیاست گذاری، رفع موانع اجرایی، ارتقای سطح حرفه‌ای و فنی در این زمینه نقش مؤثری در بهبود بهره‌وری و پایداری صنعت ایفا کند.

وی گفت: استفاده از این دانش و تجربه نه تنها منجر به تقویت زیرساخت‌های فنی صنعت برق می‌شود بلکه زمینه ساز تربیت نسل جدیدی از متخصصان توانمند در این حوزه است.

نیکبخت با بیان اینکه انجمن صنفی نیروگاهی ایران طی ۱۷ سال اخیر ۴۰۰ همایش را برای ایجاد پلی بین تجربه و دانش ایجاد کرده است، افزود: امید است در طی این همایش با توجه به بحث‌های مختلف و ارائه مقالات ارزشمند که برای تبادل تجربیات بین شرکت‌های بهره‌برداری و نیروگاهی سطح کشور فراهم شده است و با توجه به کارگاه‌های برگزار شده، بهره‌مندی علمی و تجربه مناسب برای همه شرکت کنندگان حاصل کند.

وی تاکید کرد: حل چالش‌های صنعت برق و نیروگاهی نیازمند استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی است و باید از انحصار طلبی در این صنعت دوری کنیم.

نیکبخت گفت: رقابت سالم، شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها و بهره‌گیری از توانمندی‌های تمام بخش‌های دولتی و خصوصی راهکار‌هایی هستند که می‌توانند صنعت برق و از شرایط دشوار عبور داده و زمینه ساز پیشرفت باشند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده