تاریخ: ۰۱ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۴۸
بازدید: ۷
کد خبر: ۳۶۲۶۱۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تسهیلات ساخت ۸۰۰ میلیون تومانی عقب‌ماندگی نهضت ملی مسکن راجبران می‌کند

تسهیلات ساخت ۸۰۰ میلیون تومانی عقب‌ماندگی نهضت ملی مسکن راجبران می‌کند
‌می‌متالز - کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: تسهیلات ساخت مسکن می‌تواند عقب ماندگی یک ساله پروژه‌های نهضت ملی مسکن را جبران کند.

به گزارش می‌متالز، مسعودی کارشناس سیاست‌گذاری مسکن با بیان اینکه در حال حاضر بازار مسکن یکی از اصلی‌ترین نیاز‌های اقتصاد کشور به شمار می‌رود، اما متاسفانه در طی یک سال گذشته به دلیل عدم پرداخت تسهیلات ساخت مسکن از سوی بانک‌ها این روند ساخت دچار عقب‌ماندگی شده است گفت: تسهیلات ساخت مسکن یکی از مهم‌ترین عوامل در حوزه پیشرفت فیزیکی پروژه‌های نهضت ملی مسکن به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: تسهیلات ساخت یکی از اصلی‌ترین عوامل در حوزه مسکن به شمار می‌رود و اگر بانک‌ها در پرداخت این وام همکاری لازم را انجام ندهند خود باعث تشدید عقب‌ماندگی در پرداخت تسهیلات خواهد شد.

کارشناس‌مسکن با بیان اینکه بانک‌ها از همان ابتدا باید برنامه‌ریزی دقیقی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز داشته باشند گفت:تخصیص منابع و مدیریت مالی صحیح یکی از عواملی است که می‌تواند از تأخیر‌های این‌چنینی جلوگیری کند.

وی ادامه داد: زمانی که سازندگان به بانک‌ها اعتماد می‌کنند و به امید دریافت تسهیلات ساخت مسکن برنامه‌ریزی می‌کنند، اما تأخیر در پرداخت وام‌ها می‌تواند تأثیرات منفی روی زندگی آنها داشته باشد، به ویژه در شرایط فعلی که بازار مسکن با نوسانات شدید قیمتی روبه‌رو است.

مسعودی با بیان اینکه دولت و مجلس باید به صورت جدی‌تری به این مساله ورود کنند و نظارت بیشتری بر عملکرد بانک‌ها داشته باشند گفت: بانک‌ها باید به تعهدات خود پایبند باشند و منابع مالی لازم را به‌موقع تأمین کنند تا افراد بتوانند به‌درستی از این تسهیلات استفاده کنند.

وی اظهار کرد: باید سازوکار‌هایی برای حمایت از کسانی که به‌دلیل تأخیر در دریافت وام با مشکلات مواجه شده‌اند، طراحی شود، برخی از افراد به‌دلیل همین تأخیرها، مجبور به پرداخت هزینه‌های اضافی همچون اجاره‌های موقت یا جریمه‌های دیرکرد در قرارداد‌های ساختمانی شده‌اند.

وی به نقش بانک مرکزی در این زمینه اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی نیز باید نقش نظارتی خود را به‌درستی ایفا کند. باید سازوکار‌هایی برای نظارت دقیق‌تر بر بانک‌ها و مؤسسات مالی ایجاد شود تا این مشکلات خودمختاری به حداقل برسد.

او بیان کرد: ارائه گزارش‌های دوره‌ای از وضعیت پرداخت وام‌ها به مردم می‌تواند شفافیت بیشتری ایجاد کند و از به‌روز نارضایتی‌ها جلوگیری کند.

کارشناس مسکن یادآور شد: در صورتی که تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یابد می‌توان امیدوار بود که بازار مسکن جان دوباره‌ای بگیرد و همین امر زمینه را برای رونق دوباره پروژه‌های نهضت ملی مسکن فراهم می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

عناوین برگزیده