به گزارش میمتالز، سپهدار انصارینیک، مدیرعامل پتروشیمی بندر امام، با اشاره به نقش شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: همانطور که میدانیم از فعالیت شرکتهای دانشبنیان در کشور چندان نمیگذرد که تاثیر مستقیم بر دانش فنی واحدهای پتروشیمی داشته باشد. اما پتروشیمی بندر امام در بخش تامین تجهیزات، مواد شیمیایی، کاتالیست ها، سیستمهای ابزاردقیق و اتوماسیون به طور متوسط با شرکتهای دانشبنیان ایرانی سالانه بیش از ۲۰ میلیون دلار همکاری میکنیم.
وی در این باره ادامه داد: باتوجه به پروژههای بندر امام که زنجیره توسعه کلر تا PVC است این عدد رشد قابل توجهی خواهد داشت. مشارکت شرکتهای دانشبنیان ایرانی در توسعه بندر امام و تاثیر مستقیم بر تولید قابل توجه است.
انصاری نیک درباره طرحهای توسعهای پتروشیمی بندر امام خاطر نشان کرد: یکی از طرحهایی که در مرحله ایده است، این است که بتوانیم روی نیروگاه خورشیدی سرمایهگذاری کنیم. طرح اولیه ما نیروگاه خورشیدی ۲۰ مگاواتی است که امیدوار هستیم به تایید گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس برسد. این، در واقع آغاز کار است، اما این ظرفیت وجود دارد که تا ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای طرحهای پتروشیمی سرمایهگذاری کنیم. یکی از اقدامت مهمی که پتروشیمی بندر امام میتواند در ناترازی انرژی انجام دهد، همین است. به این معنی که تولید برق مورد نیاز صنعت پتروشیمی را از طریق انرژی خورشیدی تامین کنیم مصرف گاز کم شود.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام همچنین بیان کرد: از جمله اقدامات دیگر میتوان به همکاری با شرکت ملی نفت روی سرمایهگذاری در تاسیسات بالادست اشاره کرد. پتروشیمی بندر امام طی ۱۰ سال گذشته با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری به ناترازی انرژی کمک کرد. در پالایشگاه هویزه خلیج فارس گاز متان جدا میشود و به شبکه برمیگردد و گازهای اتان و سنگینتر را به عنوان خوراک به پتروشیمی بندر امام تحویل میدهد. ما همین استراتژی را با حمایت گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس را ادامه میدهیم. به عبارت دیگر پتروشیمی بندر امام در کمک به رفع ناترازی انرژی میتواند نقش مهمی داشته باشد.
منبع: بورس و نیوز