تاریخ: ۰۷ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۳۹
بازدید: ۸۶
کد خبر: ۳۶۳۱۹۹
سرویس خبر : انرژی
مجری پروژه‌های نیروگاهی شرکت آلومینای ایران:

نیروگاه حرارتی شرکت آلومینای ایران با بهترین راندمان نیروگاهی، در سطح کشور

نیروگاه حرارتی شرکت آلومینای ایران با بهترین راندمان نیروگاهی، در سطح کشور
‌می‌متالز - مجری پروژه‌های نیروگاهی شرکت آلومینای ایران گفت: نیروگاه حرارتی ۱۸۰ مگاواتی شرکت آلومینای ایران با راندمان بالا یکی از بهترین نیروگاه‌ها در سطح کشور خواهد بود.

به گزارش می‌متالز، مهندس منصور نادعلی با بیان اینکه سازمان بهینه‌سازی انرژی پس از بررسی داده‌های ارسال شده از تجهیزات نیروگاه حرارتی راندمان این نیروگاه را ۸۰ درصد عنوان کرد، گفت: این نیروگاه با توجه به تولید هم‌زمان برق و تولید بخار یکی از بهترین نیروگاه‌ها در سطح کشور با توجه به نوع مصرف خواهد بود.

نادعلی با اشاره به اینکه طبق هدف‌گذاری انجام شده و مصوبه‌های ابلاغی باید راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور به بالای ۵۵ درصد برسد، گفت: بر اساس این مصوبه طی مهلت مقرر باید تمام نیروگاه‌های حرارتی با بازده زیر ۵۵ درصد در سطح کشور، راندمان خود را به ۵۵ درصد برسانند در غیر این صورت مصرف سوخت آنها به صورت آزاد محاسبه خواهد شد و این باعث می‌شود در صورت راندمان پایین‌تر هزینه‌های مضاعفی برای سوخت خود متقبل شوند.

وی با تاکید بر اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی یکی از شاخص‌های کلیدی در بهره‌وری اقتصادی و افزایش کارایی این واحد‌ها است، ادامه داد: با توجه به شرایط ناترازی‌ها و کمبود انرژی در فصول گرم و سرد، این نیروگاه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

وی با تشریح جزئیات نیروگاه حرارتی شرکت آلومینای ایران، اظهارداشت: نیروگاه حرارتی ۱۸۰ مگاواتی شرکت آلومینای ایران در واقع نیروگاه تولید هم‌زمان برق و بخار است  که تولید ۱۸۰ مگاوات برق و ۲۸۲ تن بخار بر ساعت در پکیج نهایی این نیروگاه قرار گرفته است.

مجری پروژه‌های نیروگاهی شرکت آلومینای ایران با بیان اینکه مطالعات امکان‌سنجی و طرح توجیهی و مطالعات پدافند غیرعامل این نیروگاه انجام گرفته است، افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته مجوز‌های مورد نیاز برای این نیروگاه اخذ و بعد از طرح مطالعاتی و توجیهی، مرحله ارزیابی سرمایه‌گذاران انجام گردید.

وی با بیان اینکه شش تیم در مناقصه سرمایه‌گذاران شرکت کردند که سه تیم امتیاز لازم را کسب کردند و در لیست کوتاه قرار گرفتند، اضافه کرد: این تیم‌ها منتظر بارگزاری اسناد نهایی مناقصه هستند تا در مرحله نهایی شرکت کرده و در مرحله بعدی تیم اجرایی و عملیاتی نیروگاه حرارتی مشخص شود.

نادعلی با اشاره به اینکه در طی سال گذشته سه مجوز حساس شامل اخذ مجوز سوخت از وزرات نفت، اخذ مجوز زیست‌محیطی از سازمان محیط زیست و اخذ مجوز سازمان خصوصی‌سازی برای طرح‌های مورد نیاز در شرکت آلومینای ایران اخذ شد، گفت: برای اخذ مجوز‌های مورد نیاز پیگیری و مکاتبات زیادی صورت گرفت و بسیاری از مسوولین و نمایندگان مجلس در این امر مشارکت داشتند.

مجری پروژه‌های نیروگاهی شرکت آلومینای ایران اضافه کرد: در حال حاضر نیروگاه حرارتی شرکت آلومینای ایران تمام مجوز‌های مورد نیاز را اخذ کرده و مطالعات ارزیابی اثرات زیست‌محیطی مورد نیاز توسط واحد HSE انجام و زمین اجرای طرح نیز مشخص شده است.

نادعلی با بیان اینکه فرایند آلومینای ایران با طرح‌های توسعه‌ای موجود ۹۰ تن بخار بر ساعت در نظر گرفته شده، اظهار داشت؛ طرح سینترینگ نیز ۱۹۲ تن بخار در ساعت پیش‌بینی شده تا بخار تولیدی این طرح از نیروگاه تامین شود.

وی ضمن بیان اینکه سرمایه‌گذاری مورد نیاز در این قرارداد، در فاز اول ۹۰ مگاوات با هزینه حدود چهار و نیم همت برآورد شده است، تصریح کرد: در این زمینه مهم‌ترین موضوع تحقق بازپرداختی در قرارداد مشارکتی و در اسناد ایمیدرو و مصوباتی است که در جلسات این سازمان تعیین شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس قرارداد مشارکتی طرح نیروگاه سهم سرمایه‌گذار و کارفرما مشخص گردیده است، اظهارداشت:  سهم کارفرما ۷۳۰ میلیارد تومان تا زمان بهره‌برداری می‌باشد و باز پرداخت سهم سرمایه‌گذاربرای ۵ سال و در ده قسط به سرمایه‌گذار تعیین گردیده است.

وی افزود: این میزان هزینه برآورد اولیه است که ما برای اجرای این طرح داریم، اما همواره سهمیه برآورد نهایی کارفرما بالاتر از این حد می‌باشد.

وی در زمینه زمان اجرای این طرح نیز گفت: با توجه به شرایط موجود اولین موضوع به‌روزرسانی اسناد مناقصه است، که باید قبل از مناقصه نهایی سرمایه‌گذار اتفاق بیفتد.

وی گفت: بر این اساس چهار تا پنج ماه برنامه زمان‌بندی اجرای این موضوع و زمان برای به‌روزرسانی و برآورد هزینه‌ها و به‌روزرسانی طرح پیش‌بینی شده تا برای مرحله نهایی بارگزاری شود.

مجری پروژه‌های نیروگاهی شرکت آلومینای ایران با بیان اینکه در مجموع ۳۳ ماه زمان برای اتمام کار اجرایی و بهره‌برداری این پروژه پیش‌بینی شده است، گفت: نیروگاه حرارتی در ضلع شمالی کارخانه و جنب درب شمالی و در ۲۶ هکتار زمین برای طرح نیروگاه حرارتی در نظر گرفته شده است به طوری که در این نیروگاه ۴ واحد نیروگاهی و یک پست ۴۰۰ کیلوولت در داخل نیروگاه احداث می‌شود که برق از طریق پست نیروگاه به شبکه انتقال داده می‌شود.

وی در رابطه با نیروگاه خورشیدی ۶۰ مگاواتی شرکت آلومینای ایران نیز با بیان اینکه تمام مجوز‌ها و طرح مطالعاتی فاز اول نیروگاه خورشیدی شرکت آلومینای ایران اخذ شده و پروانه و موافقت اصولی آن نیز صادر شده است، تصریح کرد: در سال جاری با رویکرد خوبی که نسبت به این طرح وجود داشته این نیروگاه به ۶۰ مگاوات ارتقا پیدا کرد.

وی تصریح گرد: این در حالی است که  تهیه اسناد برای نیروگاه خورشیدی ۶۰ مگاوات در حال انجام و فراخوان شناسایی سرمایه‌گذاران صورت گرفته است.

نادعلی با اشاره به اینکه ایجاد این نیروگاه در طرح‌های توسعه‌ای شرکت آلومینای ایران نیز مورد نیاز می‌باشد.

اضافه کرد: نیروگاه ۶۰ مگاواتی در چهار فاز ۱۵ مگاواتی پیش‌بینی شده تا با توجه به شرایط در هر مرحله یک فاز ۱۵ مگاواتی به بهره‌برداری رسیده  و با ادامه فعالیت اجرایی وارد فاز بعد گردد.

عناوین برگزیده