تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۵۴
بازدید: ۲۸۸
کد خبر: ۳۶۳۳۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
آغاز عملیات اجرایی فاز اول پروژه ساخت کارخانه تولید بریکت آهن اسفنجی در خوزستان

با مشارکت ۴ غول فولادی، بریکت اندیمشک جان گرفت

می متالز - عملیات اجرایی فاز اول پروژه ساخت کارخانه تولید بریکت آهن اسفنجی شهرستان اندیمشک آغاز شد.
با مشارکت ۴ غول فولادی، بریکت اندیمشک جان گرفت

به گزارش می متالز، صبح دیروز عملیات اجرایی فاز اول پروژه ساخت کارخانه تولید بریکت آهن اسفنجی شهرستان اندیمشک آغاز شد.
خداداد غریب‌پور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون انرژی، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان و جمعی دیگر از مسئولان در آیین آغاز عملیات اجرایی فاز اول پروژه ساخت کارخانه تولید بریکت آهن اسفنجی اندیمشک حضور دارند.
سرمایه‌گذاران از شرکت گل‌گهر، چادرملو، فولاد مبارکه و فولاد خوزستان هستند و مدت ساخت این پروژه ۲۴ ماه است.

 

روش‌های سه‌گانه توسعه در شرایط حساس

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: ایمیدرو به عنوان سازمان توسعه‌ای، زمینه‌ساز توسعه بخش خصوصی است. وی در عین حال به بیان روش‌های سه‌گانه توسعه و سازندگی در شرایط فعلی کشور پرداخت.
خداداد غریب‌پور در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح جامع فولاد اندیمشک که استاندار خوزستان و جمعی از مدیران شرکت‌های سنگ آهن و فولاد در آن حضور داشتند، اظهار کرد: امیدواریم فضای کشور در سال رونق تولید، بر مبنای تولید باشد و علاوه بر ادامه تولید پیشین، تولید جدید شکل بگیرد.
وی افزود: در شرایطی که با تحریم‌های ظالمانه روبه‌رو هستیم، سازندگی کشور فقط از ۳ روش ایجاد کنسرسیوم، تامین مالی بانک‌ها یا انتشار اوراق در بازار سرمایه ممکن است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به طرح جامع فولاد اندیمشک اظهار کرد: فاز نخست طرح با سرمایه‌گذاری حدود ۳۵ میلیون دلار، حداکثر ۲ ساله اجرا می‌شود. همچنین بر اساس تعهد سرمایه‌گذاران در مدت زمان مشخص شده پروژه به پایان می‌رسد. وی ادامه داد: ماده اولیه این کارخانه، محصولات جانبی و دورریز کارخانه‌های فولادی است.
غریب‌پور با اشاره به کنسرسیوم متشکل از شرکت‌های گل‌گهر، فولاد مبارکه، چادرملو و فولاد خوزستان برای اجرای طرح جامع فولاد اندیمشک تصریح کرد: فهم بالای شرکت‌های سرمایه‌گذار نشان می‌دهد که ذهن‌‌شان محلی، منطقه‌ای و بنگاهی نیست بلکه سرمایه‌گذاری و آبادانی کشور در اولویت است.

 

طرح‌های در دست کنسرسیوم سنگ آهنی و فولادی

وی افزود: طرح پترولیوم کک اروند نیز از سوی ۴ شرکت و با محوریت شرکت فولاد خوزستان اجرایی می‌شود. طرح الکترود اردکان نیز به‌وسیله ۳ شرکت این کنسرسیوم ( فولاد مبارکه، چادرملو و فولاد خوزستان) انجام می‌شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه تقویت سرمایه اجتماعی به رشد اقتصادی منجر می‌شود، گفت: آقای شریعتی، استاندار خوزستان در حادثه سیل اخیر، نزد مردم و دولت نمره قبولی گرفت و از آزمون سخت، سربلند بیرون آمد.
وی ادامه داد: آقای حسنوند، نماینده اندیمشک و غلامرضا شریعتی، استاندار، چندین جلسه پی در پی با شرکت‌های بزرگ برگزار کردند و طرحی که ۸ سال پیش شروع شده بود را وارد مرحله اجرایی کردند.
غریب‌پور گفت: این طرح پس از کار نفس‌گیر مردم خوزستان در برابر سیل و در آستانه ماه مبارک رمضان کلنگ‌زنی شد. وی افزود: از مدیران، سرمایه‌گذاران، پرسنل و کادر فنی شرکت‌های سرمایه‌گذار که منجر به تولید دانش بومی شد، تشکر می‌کنم. رئیس هیات عامل ایمیدرو یادآور شد: در حادثه سیل، شرکت‌های فولادی که عمده آنها همین ۴ شرکت یاد شده هستند، در قالب مسئولیت اجتماعی کمک قابل توجهی به مناطق آسیب‌زده کردند.

 

وحدت؛ پیش‌برنده طرح‌های فولادی

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم گفت: حضور بزرگان صنعت و معدن ایران در این طرح بزرگ، نشان‌دهنده وحدت و برادری در توسعه کشور است. فریدون حسنوند افزود: امروز یک الگوی وحدت و برادری در ۴ شرکت بزرگ فولادساز استان‌های یزد، اصفهان، کرمان و خورستان ایجاد شده که می‌تواند نتایج ارزنده‌ای برای مردم به همراه داشته باشد. این استان‌ها امید کشور در حوزه‌های مختلف هستند و در عرصه ۴۰ ساله انقلاب در صحنه بوده‌اند.
حسنوند گفت: در سیل اخیر هم با دلسوزی کامل برای سازندگی بسیج شدند و عمق همدلی خود را برای رفع دغدغه‌های عمومی نشان دادند.
وی از تلاش‌های غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان و خداداد غریب‌پور، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برای اجرای این طرح قدردانی کرد.
نماینده اندیمشک در مجلس شورای اسلامی افزود: کلنگ‌زنی و آغاز عملیات اجرایی، آغاز راه نیست بلکه میانه راه است و در این راه باید هزینه‌های زیادی پرداخت.
وی بیان کرد: ۲ طرح پتروشیمی از سوی وزارت نفت و بخش خصوصی در این شهرستان در حال اجراست، ضمن اینکه اجرای طرح‌های بزرگ نیروگاه و دیگر پروژه‌ها ظرفیتی برای این شهرستان هستند. وی گفت: طرح بندر خشک با ۳۰۰ هکتار و مشارکت راه آهن و وزارت راه، یک ظرفیت مهم برای این پروژه است و امیدواریم با تسریع در روند اجرای مجتمع فولاد اندیمشک، بستر توسعه اقتصادی، تولید و ایجاد فرصت شغلی فراهم شود.

 

مشارکت ۴ غول فولادی کشور

استاندار خوزستان هم در این آیین گفت: مشارکت ۴ غول فولادی کشور در این پروژه، نشان‌دهنده عزم جدی برای تحقق آن است.
غلامرضا شریعتی افزود: ۴ فولادساز بزرگ از ۴ استان در کنار هم قرار گرفتند و این مهم نشان می‌دهد همه ما با کار جمعی برای توسعه اقتصادی کشور همراه شده‌ایم.
وی توسعه کشور در افزایش درآمد ملی و سرانه مملکت را مهم دانست و افزود: از هر پروژه‌ای که منافع ملی را تامین کند، حمایت کامل می‌شود.
شریعتی گفت: برخورداری از نگاه ملی و توجه به منافع ملی و مردم از نکات مهم در طرح‌های اقتصادی است و با این نگاه می‌توان خدمات بزرگی انجام داد.
وی بیان کرد: از سرمایه‌گذاران حمایت می‌شود و هر کس به دنبال تامین منافع ملی در این سرمایه‌گذاری‌ها باشد، مورد حمایت قرار می‌گیرد.
وی در بخش دیگری، از تلاش همگانی و عمومی برای خدمات‌رسانی به مردم در سیل اخیر قدردانی کرد.

 

طرحی در ۲ فاز

فرماندار شهرستان اندیمشک هم گفت: بدون شک تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، منوط به اجرای طرح‌های بزرگ اقتصادی با محور تولید و اشتغال است. پیمان جهانگیری افزود: طرح‌های بزرگ اقتصادی بسیار خوبی در سال‌های اخیر در شهرستان کلید خورده است.
وی گفت: طرح‌های نیروگاه سیکل ترکیبی، پتروشیمی و چندین پروژه بزرگ دیگر در شهرستان با پیگیری جدی مسئولان آغاز شده است. وی گفت: اندیمشک با توجه به ظرفیت‌های بسیار خوب، در صورت تکمیل این پروژه‌ها به یکی از مهم‌ترین مناطق اقتصادی کشور تبدیل خواهد شد. جهانگیری بیان کرد: طرح مجتمع بزرگ فولاد شهرستان اندیمشک از جمله طرح‌های مهمی است که با پیگیری نماینده محترم اندیمشک به منظور اشتغال و تولید اجرا می‌شود.
وی اظهار کرد: این طرح در ۲ فاز اجرا خواهد شد و سرمایه‌گذاری اولیه آن ۳۵ میلیون دلار و ظرفیت آن ۱۰۵هزارتن در سال است.
وی ابراز امیدواری کرد که حضور وزیر محترم در شهرستان منشأ خیر و برکت برای مردم مقاوم و ولایتمدار اندیمشک باشد زیرا تکمیل این پروژه، روح امید و نشاط را در اندیمشک که از مشکل بیکاری رنج می‌برد، زنده خواهد کرد.
گفتنی است صنعت آهن و فولاد از جمله صنایعی است که از فناوری بریکت‌سازی به طور وسیع بهره می‌برد، به طوری که از موارد کاربرد آن می‌توان بریکت‌سازی زغال سنگ، بریکت‌سازی کک و بریکت‌سازی آهن اسفنجی را نام برد.
بریکت آهن اسفنجی محصولی است که در بسیاری از واحدهای فولادسازی جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرآیند بریکت‌سازی آهن اسفنجی با توجه به دمای آهن اسفنجی ورودی به ماشین بریکت‌زنی به ۲ گروه بریکت‌سازی سرد و گرم تقسیم‌ می‌شود.

عناوین برگزیده