تاریخ: ۱۱ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۰۴
بازدید: ۱۱۸
کد خبر: ۳۶۳۷۸۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

دو قطبی شاخص کل و هم‌وزن/ بازار سرمایه زیر سایه اخبار و شایعات

دو قطبی شاخص کل و هم‌وزن/ بازار سرمایه زیر سایه اخبار و شایعات
‌می‌متالز - بازار سرمایه، امروز را با اخبار و شایعات سپری کرد.

به گزارش می‌متالز، ایجاد اختلال در سامانه معاملات شرکت‌های کارگزاری، توئیت وزیر اقتصاد و تکذیب لغو افزایش سرمایه خودرو از مهم‌ترین رویداد‌های معاملات امروز بازار سرمایه بود که توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرد.

امروز (سه‌شنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳) شاخص کل بازار سهام، پس از سه روز روند نزولی، با محوریت نماد‌های بزرگ و دلاری صعود کرد. با این حال، این بازگشت پرقدرت نبود و فشار عرضه در بازار ادامه داشت. نماد‌های کوچک ریالی هم با روندی متعادل تا منفی به کار خود پایان دادند. سناریوی اصلاح زمانی شاخص همچنان محتمل است.

خودرویی‌ها و نماد‌های اهرمی امروز (سه‌شنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳) با نوسانات منفی روبه‌رو شدند. دلیل این اتفاق، شایعات مربوط به لغو افزایش سرمایه ایران‌ خودرو بود که در انتهای بازار تکذیب شد، اما این خبر نتوانست تأثیر مثبتی بر معاملات بگذارد.

شاخص کل با رشد ۲۴ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار واحد رسید. در مقابل، شاخص هم‌وزن بدون تغییر خاصی در همان سطح دیروز باقی ماند.

ارزش معاملات خرد امروز (سه‌شنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳) نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به روز گذشته ۱۰ درصد رشد داشت. شدت خروج پول حقیقی هم نسبت به روز گذشته کندتر شد و حدود ۴۸ میلیارد تومان ثبت شد، در حالی که دیروز بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده بود.

در معاملات امروز (سه‌شنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳)، نماد‌هایی مانند فارس، فملی، فولاد، پارسان و وبملت بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس تهران داشتند. در مقابل، نماد‌هایی همچون تاپیکو، شستا، خودرو، خساپا و رمپنا بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد شاخص اصلی بازار سهام ثبت کردند

بانکی‌ها، خودرویی‌ها و شیمیایی‌ها امروز بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.

روند صندوق‌ها؛ ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج از صندوق‌های طلا

صندوق‌های درآمد ثابت برای پنجمین روز متوالی شاهد ورود پول بودند و امروز ۱۱۰۹ میلیارد تومان جذب کردند. در مقابل، صندوق‌های طلا برای چهارمین روز با خروج پول مواجه شدند که این خروج ۳۳۸ میلیارد تومان بود.

سخنان معاون اول رئیس‌جمهور درباره ناترازی‌ها و ارز

«محمدرضا عارف» در همایش مسوولان روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی گفت: منتظر بودم در این ناترازی‌ها من را به چالش بکشید. کل کشور از نظر آب در وضعیت بحرانی است. دولت چهاردهم به دنبال تک‌نرخی کردن ارز است. ارزی که مردم پرداخت می‌کنند همان ارز آزاد است و مابه‌التفاوت آن به مردم نمی‌رسد. تک‌نرخی کردن ارز، مانند آنچه در دولت اصلاحات انجام شد، ضروری است.

ایران‌ خودرو شایعه لغو افزایش سرمایه را تکذیب کرد

ایران‌ خودرو شایعات درباره لغو افزایش سرمایه را رد کرد و اعلام کرد کارشناسان همچنان مشغول بررسی دارایی‌ها هستند تا به عدد دقیقی برسند. پیش‌تر معاون اقتصادی ایران‌ خودرو از افزایش سرمایه این شرکت تا ۲۴۰ هزار میلیارد تومان خبر داده بود.

توییت وزیر اقتصاد درباره FATF و تأثیر بر گروه بانکی

«عبدالناصر همتی» وزیر اقتصاد، در توییتی اعلام کرد که مسیر بازگشت به مذاکره FATF تسهیل شده است. وی اشاره کرد که رئیس‌جمهور این موضوع را شنیده و رهبری نیز موافق بررسی دوباره آن است. این خبر باعث افزایش تقاضا در گروه بانکی شد.

نوسانات دلار توافقی و اختلاف با دلار آزاد

دلار توافقی امروز (سه‌شنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳) از مرز ۶۵ هزار تومان عبور کرد و اختلاف آن با دلار بازار آزاد به ۲۶ درصد رسید. میانگین اختلاف دلار نیما و آزاد از ابتدای سال تاکنون ۳۸ درصد بوده است.

اختلال در کارگزاری‌ها و واکنش سازمان بورس

امروز گزارش‌هایی درباره اختلال در سامانه‌های معاملاتی کارگزاری‌ها، به‌ ویژه کارگزاری مفید، منتشر شد. سازمان بورس اعلام کرد که به این کارگزاری هشدار‌های لازم را ارسال کرده است.

کارگزاری مفید اعلام کرد که اختلال ورود به سامانه‌ها از ساعت ۱۱:۲۰ برطرف شده است.

همچنین، «محمدباقر حسن‌زاده» مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، اعلام کرد که سامانه TSETMC امروز دچار اختلالی نبوده است.

او افزود: صبح امروز برای دقایقی با کندی محدودی در سایت مواجه بودیم که این مشکل پس از مدت کوتاهی برطرف شد.

کارشناسان معتقدند شایعات، تأثیر زیادی بر روند معاملات کوتاه‌مدت دارند و می‌توانند موجب رشد یا افت قیمت‌ها شوند. از جمله شایعات اخیر، مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با افزایش نرخ نیما و ارز ترجیحی است. در عین حال، برخی مسوولان دولتی تأکید بر اتخاذ سیاست ارز تک‌نرخی داشته‌اند.

به طور کلی، نرخ ارز، به‌ ویژه ارز ترجیحی و ارز نیما، تأثیر قابل توجهی بر بازار سرمایه دارند. افزایش نرخ ارز می‌تواند بر سودآوری شرکت‌ها، بهبود وضعیت درآمدی آنها، اجرای طرح‌های توسعه‌ای و کاهش کسری بودجه دولت از محل افزایش مالیات شرکت‌ها اثرات مثبتی بگذارد. در نهایت، بازار سرمایه تحت تأثیر عوامل کلان اقتصادی مانند نرخ ارز، نرخ بهره، مذاکرات یا تحریم‌ها، می‌تواند روند رشد خود را ادامه دهد.

مطالب مرتبط
چهار روز پیش
چهار روز پیش
عناوین برگزیده