به گزارش میمتالز، همچنین، پس از پالایشیها، نمادهای بانکی، شرکتهای بزرگ فلزی و خودرویی نیز عرضههای سنگین و معاملات منفی را تجربه کردند. با این حال، در ساعات پایانی بازار تقاضای نسبی و خریدهای رو به بالا در سهام بزرگ و دلاری مشاهده شد، بهگونهای که در اکثر این نمادها، قیمت پایانی از میانگین قیمتی بالاتر بود.
شاخص کل بورس امروز (دوشنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۳) با رشدی بیش از ۳ هزار واحدی به ارتفاع ۲ میلیون و ۸۷۲ هزار واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با عملکردی بهتر از شاخص کل، رشد بیش از یک درصدی را ثبت کرد و در سطح ۸۸۷ هزار و ۲۵۶ احد رسید و نشاندهنده استقبال بیشتر از سهام کوچکتر بازار بود.
در معاملات امروز (دوشنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۳) برخی نمادهای معاملاتی مانند فارس، پارسان، شیراز، اخابر و تاصیکو بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بورس تهران داشتند. در مقابل، نمادهایی همچون فولاد، شپنا، وبملت، شتران و وصندوق بیشترین تأثیر منفی را بر دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
ارزش معاملات خرد بازار امروز (دوشنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۳) به حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با روز معاملاتی قبل کاهش ۱۶ درصدی را نشان میدهد. این افت میتواند به دلیل کاهش فعالیت معاملهگران در برخی از نمادها و یا احتیاط بیشتر در بازار رخ داده باشد.
در جریان معاملات امروز (دوشنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۳) سهامداران حقیقی ۳۱۸ میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار کردند، در حالی که روز گذشته شاهد خروج ۲۴ میلیارد تومان پول از سوی این دسته از سرمایهگذاران بودیم. این تغییر جهت نشاندهنده افزایش اعتماد سرمایهگذاران حقیقی به روند بازار است.
گروههای محصولات شیمیایی، خودروییها و بانکیها بیشترین ارزش معاملات را در روز دوشنبه به خود اختصاص دادند. این موضوع بیانگر جذابیت این صنایع برای سرمایهگذاران در شرایط فعلی بازار است.
از سوی دیگر، صندوقهای درآمد ثابت پس از دو روز خروج پول، بار دیگر شاهد ورود نقدینگی به ارزش حدود ۲۷۲ میلیارد تومان بودند. این امر نشان میدهد که بخشی از سرمایهگذاران ترجیح میدهند سرمایه خود را در ابزارهای کمریسک نگهداری کنند.
در همین حال، صندوقهای طلا همزمان با کاهش نرخ دلار، با معاملات منفی بازگشایی شدند و خروج پول از این صندوقها به ۱۵۲ میلیارد تومان رسید.
حجتالله صیدی، رئیس سازمان بورس، در دهمین رویداد بزرگ تراکنش ایران، از تلاشها برای ورود رمزداراییها به بازار سرمایه و توکنایز کردن داراییها به منظور توسعه فناوری رمز داراییها در بازار سرمایه خبر داد. او همچنین به اهمیت هوش مصنوعی اشاره کرد و از آن بهعنوان ابزاری برای تسهیل تحلیلها و تصمیمگیریهای بازار نام برد.
صیدی توضیح داد که با همکاری بانک مرکزی و سازمان بورس، رمز داراییها بهعنوان وجه بورسی رمزارزها شناخته میشوند و پروژههای توکنایز کردن داراییها در حال توسعه هستند. او به بازار نوآفرین فرابورس اشاره کرد که اولین عرضه اولیه را اجرا کرده و آماده معرفی عرضههای جدید است. همچنین از رونمایی از نقشه راه هوشمندسازی صنعت مالی و تفاهمنامهای برای توکنایز کردن آثار هنری و سینمایی ایران خبر داد.
همچنین حجتالله صیدی، که در نشست هماندیشی با شرکتهای سبدگردان صحبت میکرد، ضمن اشاره به اهمیت صنعت سبدگردانی در بازار سرمایه گفت: در دهه ۷٠ و اوایل دهه ۸٠ حسرت نداشتن سبدگردانی را میخوردیم.
رییس سازمان بورس با تاکید بر این نکته که، اگر صحبت از بازار ۴٠٠ میلیارد دلاری بازار سرمایه میکنیم مبنای علمی و محاسباتی دارد، توضیح داد: برای بزرگ شدن صنعت سبدگردانی باید عمق بازار بیشتر شود.
او با بیان این که نگاه به تامین مالی، در بین سیاستگذاران عوض شده و در بدنه دستگاههای تصمیمگیر اقتصاد، به ویژه در بانک مرکزی، نگاه تامین مالی بلند مدت به بورس معطوف شده، گفت: اگر بتوانیم عرضههای اولیه را افزایش دهیم هم بازار بزرگتر و هم کاراتر و دارای عمق بیشتر خواهد شد.
از طرف دیگر، معصومه آقاپور مشاور رئیسجمهور در امور همکاریهای اقتصادی گفت وزیر اقتصاد در تصمیم گیریهای اقتصادی، برای شفافیت و بهبود کسبوکار اهمیت زیادی قائل بوده و کاهش تبعیض و توزیع عادلانه منابع جهت مبارزه با فساد در سرلوحه اقدامات وی قرار دارد که نمونه آن حذف ارز دستوری و تبدیل آن به ارز مبادلهای جهت حذف رانت و شفافیت بازار سرمایه است.
اما سازمان امور مالیاتی پیشنهاد داد، خرید و فروش سکههای ضرب بانک مرکزی مشمول مالیات برارزش افزوده شوند.
در این پیشنهاد تاکید شد، اصل طلا، جواهر و پلاتین به کار رفته در مصنوعات ساخته شده از فلزات مزبور، معاف از مالیات و عوارض است.
تحلیلگران معتقدند رشد سریعتر شاخص هموزن نسبت به شاخص کل، نشاندهنده افزایش ریسکپذیری و اعتماد بیشتر سهامداران به سهمهای کوچک است که معمولاً نقدشوندگی کمتری دارند. این موضوع به رشد بازار و تمایل سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در شرکتهای کوچک کمک میکند.