به گزارش میمتالز، بر اساس گزارش ارائه شده توسط دیلویت، سرمایهگذاری تجاری در کانادا با چالشهای جدی مواجه است. ضعف تقاضا و چشم انداز نامشخص تجارت، به تاخیر در بهبود سرمایهگذاریهای غیرمسکونی تجاری منجر شدهاست. نتایج نظرسنجی بانک کانادا نشان میدهد؛ بسیاری از شرکتها به دلیل ظرفیت مازاد و تقاضای ضعیف، از سرمایهگذاری جدید خودداری میکنند. گزارش دیلویت با عنوان «آرامش قبل از توفان» نشان میدهد از آنجا که ۷۷ درصد از سبد صادرات کانادا راهی ایالاتمتحده میشود و ترامپ میخواهد بر این سبد، ۲۵ درصد تعرفه وضع کند که این مهم میتواند رشد اقتصادی کانادا را در سال۲۰۲۵ به منفی ۸ دهم درصد تنزل دهد. بر این مبنا مهمترین چالشهای سرمایهگذاری در کانادا در عصر ترامپ به این شرح است:
۱- نااطمینانی تجاری: دسترسی محدود به بازارهای کلیدی مانند آمریکا و غیرشفافبودن روابط تجاری منجر به کاهش اعتماد سرمایهگذاران شدهاست.
۲- چشمانداز وضعیت وسایل نقلیه الکترونیکی: درحالی که تقاضا برای خودروهای الکترونیکی با روندی فزاینده مواجه است. کاهش سرعت توسعه فناوری و تعطیلی برخی پروژههای مرتبط، نگرانیهای گستردهای درخصوص تاخیر یا کنسلشدن پروژههای سرمایهگذاری ایجادکردهاست.
۳- کمبود نیروی کار ماهر: کاهش مهاجرت از داخل به خارج و افزایش مهاجران خارجی بهطور موقت کمبود نیروی کار را در این بخش جبران کردهاست، اما نبود مهارتهای لازم برای بهره وری صنعتی همچنان چالشی جدی برای سرمایهگذاری محسوب میشود.
سال ۲۰۲۴ درحالی به اتمام رسید که رشد صادرات و واردات کانادا روند افزایشی ۱.۲۴ تا ۲.۹ درصدی را تجربه کرد. این روند نشاندهنده عوامل مثبت تاثیرگذار در این بخش است، با اینوجود بخش تجارت در کانادا همچنان با چالشهای جدی مواجهاست.
۱- تاثیر پروژههای انرژی: بهرهبرداری از خطوط لوله ترنس مونتین و افزایش صادرات LNG نقش کلیدی در تقویت صادرات دارد.
۲- واردات: انتظار میرود تا سال۲۰۲۶ واردات کالاهای مصرفی کاهش یابد، زیرا تصویر واردات با توجه به رشد منفی جمعیت از محل تجارت خواهد بود و از طرفی هم به دلیل فشارهای اقتصادی تلاش خانوارها بر این است که از هزینه خود بکاهند.
۳- چالشهای ساختاری: تا سال۲۰۲۶، تجارت کانادا با موانعی مانند تغییرات ساختاری در زنجیره تامین مواجه خواهد بود.
۴- تاثیر روابط تجاری با آمریکا: در حالحاضر تقریبا ۷۷ درصد از صادرات کانادا به ایالاتمتحده آمریکا است و با وجود سیاستهای تعرفهای که آمریکا درپیش گرفتهاست، این وابستگی به بازار آمریکا باعث میشود تغییرات سیاستی این کشور بهطور مستقیم بر صادرات و واردات کانادا تاثیر بگذارد.
با وجود تمامی چالشهای موجود، در صورت کاهش موانع تجاری و تقویت سیاستهای حمایتی پیشبینی میشود که صادرات خالص این کشور تا سال۲۰۲۶ به مسیر رشد پایدار خود ادامه دهد. در نهایت اینکه گزارش دیلویت نشان میدهد؛ اقتصاد کانادا در هر دو بخش سرمایهگذاری و تجارت با چالشهای داخلی و خارجی مواجه است. درحالیکه فرصتهایی برای رشد وجود دارد، حل مسائل کلیدی مانند بهره وری پایین، سیاستهای تجاری پیچیده و کمبود نیروی کار ماهر برای رسیدن به ثبات بلندمدت ضروری است.
منبع: دنیای اقتصاد