به گزارش میمتالز به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران، این جشنواره به مدت ۴ روز با محوریت برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و بهپویی، مسابقات طرحهای بهپویی برتر، برگزاری سمینارهای تخصصی، گزارش تحقیقات داخلی و مقالات همکاران و تجلیل از برگزیدگان و برترینهای بهپویی و پژوهش است.
در این جشنواره از بین ۱۰۸ طرح معرفی شده ۵۱ طرح با کمک کمیتههای بهپویی بخشها برای حضور در مسابقات برگزیده شدهاند.
مهندس «شهرام خطیبی» معاون برنامهریزی و توسعه گروه ملی در آیین افتتاحیه با ابراز امیدواری از کیفی بودن جشنواره، اظهار کرد: این جشنواره دروازهای برای پاسداشت علم و اندیشه و تفکر و شناسایی و حل مشکلات و بهینه کردن فرآیندها است.
وی با بیان اینکه اولین دستاورد طرحهای تحقیقاتی ارتقای علم و دانش خود کارکنان محقق است، عنوان کرد: تحقیق و پژوهش نوآورانه نوعی سرمایهگذاری بر روی توان علمی افراد است و هر طرح یک گام درجهت پیشرفت به شمار میرود.
خطیبی با تاکید بر هدفمند کردن تحقیقات، گفت: مهم است که طرحهای ما بر پایه رفع مشکلات و چالشهای سازمان باشد و در سالهای آینده نیز طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی از امتیاز بالاتری برخوردار خواهند شد.
مهندس «عباس محمدی» مدیر تحقیق و توسعه گروه ملی صنعتی فولاد ایران نیز با بیان اینکه حدود ۱۰ تیم تحقیقاتی داخلی در حوزههای مختلف تشکیل شده است، اظهار کرد: هدف از برگزاری جشنواره این است که از تلاشها و دستاوردهای متخصصین و پژوهشگران شرکت بابت ارائه طرحهای پژوهشی، بهپویی و نوآورانه تقدیر شود.
وی افزود: معرفی طرحها باعث به اشتراک گذاشتن تجارب و دانش میانبخشی خواهد شد. این تجارب و دانش حاصل کاستیها و محدودیتها بوده که موجب شده تا با ابزار و امکانات کم، متخصصان به خلاقیت و تغییر طرح در فرآیند و تجهیزات خطوط تولید روی بیاورند.
مدیر تحقیق و توسعه گروه ملی با بیان اینکه پاداش طرحهای بهپویی را افزایش دادهایم، گفت: بالاترین امتیاز برای شاخص بهینهسازی مصرف انرژی در نظر گرفته شده است، و در مجموع ۴۵ طرح بهپویی غیرفرآیندی و ۶ طرح بهپویی فرآیندی برای حضور در مسابقه برگزیده شدهاند.
دکتر «اسماعیل حجاری» معاون پژوهشی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران نیز در این مراسم با بیان اینکه ارتباط با صنعت جزو ماموریتهای اصلی دانشگاه است، اظهار کرد: هیچ راهی به جز ارتباط صنعت و دانشگاه برای پیشرفت هیچ کشوری وجود ندارد.
وی قانون جهش تولید دانشبنیان را قانون مترقی و پیشرفتهای دانست و گفت: این قانون که در کشور ما تصویب شده میتواند تحولساز باشد و طبق آن هر فعالیتی در زمینه تحقیق و توسعه انجام بدهید از مالیات قطعی کسر میشود.
لازم به ذکر است مسابقات طرحهای بهپویی در دو روز ابتدایی این جشنواره برگزار خواهد شد و پس از آن ارایه طرحهای پژوهشی و سخنرانیهای علمی و تخصصی در روزهای سوم و چهارم جشنواره انجام خواهد گرفت.
مراسم اختتامیه نیز جهت تقدیر از برگزیدگان بهپویی و پژوهش نیز در عصر روز چهارشنبه پایان بخش این جشنواره خواهد بود.