تاریخ: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۳:۱۹
بازدید: ۱۴۷
کد خبر: ۳۵۸۲۶۰
سرویس خبر : اجتماعی

آشنایی با تعالی سازمانی و سیستم‌های مدیریتی گروه ملی صنعتی فولاد ایران

آشنایی با تعالی سازمانی و سیستم‌های مدیریتی گروه ملی صنعتی فولاد ایران
‌می‌متالز - گفتگو با مدیر بخش «تعالی سازمانی و سیستم‌های مدیریتی» گروه ملی صنعتی فولاد ایران به مناسبت روز کیفیت به شرح زیر است.

به گزارش می‌متالز به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل گروه ملی صنعتی فولاد ایران، به مناسبت روز کیفیت تصمیم گرفتیم با مدیر بخش «تعالی سازمانی و سیستم‌های مدیریتی» گفت‌وگویی داشته باشیم و در رابطه با ماموریت‌ها و چشم‌انداز این واحد سوالاتی را مطرح کنیم که در ادامه مشروح آن را مطالعه می‌کنید.

لطفاً خودتان را معرفی کنید.

به نام خدا؛ «محبوبه دهداری‌ویس» هستم مدیر تعالی سازمانی و سیستم‌های مدیریتی حدود ۱۷ سال در زمینه تضمین کیفیت و تعالی سازمانی در گروه ملی در حال خدمت هستم. روز ملی کیفیت را به همه همکارانم در گروه ملی صنعتی فولاد ایران و تمام کسانی که به نوعی و یا در هر نقشی در سازمان در ارتقای کیفیت درحال تلاش هستند و یا به آن متعهد هستند تبریک می‌گویم و امیدوار هستم که در تمام سطوح زندگی موفق و موید باشند.

چه ماموریت‌ها و مسوولیت‌هایی برعهده این واحد قرار دارد؟

استاندارد‌های مدیریتی ضامن کیفیت محصولات و خدمات است و ما در واحد تعالی سازمانی برای اینکه بتوانیم سیستم‌های مدیریتی را ارزیابی کنیم واحدی به نام ممیزی داریم که این واحد بر اساس یک فرآیند سیستماتیک، منظم و مستقل و بر اساس یک برنامه دقیق سالیانه همه واحد‌ها و بخش‌ها را مورد ممیزی قرار می‌دهد در واقع ممیزی یک خوداظهاری برای وضعیت سازمان هست که انطباق با الزامات استاندارد را بررسی می‌کند. همچنین هر تغییری که در مستندات اتفاق می‌افتد شامل ایجاد، بازنگری و یا منسوخ کردن و معوق کردن مستندات همه با مدیریت تغییر، مدیریت ریسک و اصلاح فرآیند‌ها یکپارچه می‌شود؛ ضمن اینکه در دو سال اخیر که واحد تعالی سازمانی بر روی فرآیند‌ها دقت بیشتری داشته، شناسایی فرآیند‌ها را شروع کرد و بعد از آن با ثبت شناسنامه‌ها و تعیین شاخص‌های فرآیندی حدود ۴۰ درصد از مدیریت فرآیند را در سازمان انجام داده است.

این مجموعه شامل چه بخش‌هایی است و به تفکیک چه ماموریت‌هایی برعهده دارند؟

این مجموعه شامل چهار واحد است که به صورت یک تیم منسجم و هماهنگ فعالیت می‌کنند؛ واحد‌های زیرمجموعه شامل «ممیزی سیستم‌های مدیریتی» است که کار آن ارزیابی سیستم‌های مدیریتی و انطباق با استاندارد و الزامات برون سازمانی، درون سازمانی و الزامات مشتری است؛ همچنین «واحد کنترل مستندات مرکزی» که این واحد تمامی مستندات سازمان را از بابت تغییرات، تحت کنترل دارد که شامل ایجاد، بازنگری و یا منسوخ و معوق کردن مستندات است؛ همچنین این واحد یک ارتباط گسترده با تمامی نمایندگانش در بخش‌ها و واحد‌ها دارد. واحد دیگر هم «واحد استقرار و پیاده‌سازی سیستم» است که در صورتی که سازمان بخواهد سیستم خاصی را مستقر کند این واحد فعالیت می‌کند و اگر سیستمی را مستقر کند و بخواهد نگهداشت انجام دهد این واحد در این حوزه فعال است؛ واحد دیگر این مجموعه «واحد بهبود فرآیند» است که کار آن استقرار و پایش فرآیند‌های سازمان بر اساس شاخص‌های کلیدی عملکرد یا KPI است.

چه شاخصه‌ای این واحد را در مقایسه با واحد‌های مشابه در شرکت‌های دیگر متمایز می‌کند؟

من فکر می‌کنم ممیزی‌های داخلی گروه ملی بسیار گسترده‌تر هستند. در تمام ماه‌های سال بر اساس یک برنامه مدون همه قسمت‌های سازمان چک می‌شود و میزان انطباق با الزامات بررسی می‌گردد طبق اطلاعاتی که داریم فکر می‌کنم یکی از محاسن سازمان ما این است که بحث چکینگ در چرخه PDCA شاید قوی‌تر باشد؛ همین‌طور در فرآیند‌ها به نظر من اقدامات خیلی خوبی اتفاق افتاده و کم‌تر سازمانی هست که تا این حدود بر اصول فرآیند تکیه کرده باشد و تا این حد پیشروی کرده باشد.

آخرین موفقیت‌ها و دستاورد‌های این مجموعه را ذکر نمایید.

گروه ملی صنعتی فولاد ایران چهار استاندارد دارد استاندارد ISO ۴۵۰۰۱-۲۰۱۸، استاندارد ISO ۱۴۰۰۱-۲۰۱۵، استاندارد ISO ۱۰۰۱۵-۲۰۱۹ و استاندارد ISO ۹۰۰۱-۲۰۱۵ که استاندارد کیفیت است و بسیار به موضوع امروز مرتبط است و اولین استانداردی است که گروه ملی اخذ کرده و این استاندارد شاید مربوط بشود به دهه ۷۰ که گروه ملی در واقع سالیان سال هست که الزامات را مستقر کرده و نگهداشت این سیستم را انجام داده است؛ تقریبا آخرین دستاوردی که ما برای استقرار سیستم داشتیم سال ۱۴۰۰ برای استاندارد ISO ۴۵۰۰۱-۲۰۱۸ و ISO۱۰۰۱۵-۲۰۱۹ بود این دو استاندارد به سازمان کمک می‌کند که بتواند الزامات مرتبط با ایمنی و آموزش را در سازمان مستقر و نگهداشت آن را انجام دهد.

در این واحد چه چشم‌انداز و اهدافی برای آینده ترسیم شده است؟

مسلماً یک قدم خیلی خوب در یک یا دو سال گذشته برای فرآیند در سازمان برداشته شد و این تماماً با همت تیم تعالی و با همکاری مدیران و همکاران سایر بخش‌ها و واحد‌ها بود و مطمئناً تیم تعالی همت و هدفش را برای سال آینده بر این قرار می‌دهد که عارضه‌یابی فرآیند را تکمیل کند و همین‌طور با لحاظ کردن تحلیل‌های درست، منطقی و واقعی از شاخص عملکردها، بهبود عملکرد سیستم را سعی کند به صورت اثربخش‌تر انجام دهد؛ همین‌طور به مدیریت ریسک بیشتر اهتمام خواهیم داشت و سعی می‌کنیم با همکاری همه همکاران‌مان در واحد‌ها و بخش‌ها، مدیریت ریسک را به شکل بهتری جلو ببریم.

تعداد بازدید : 9

و کلام آخر؟

در پایان از حمایت‌ها و حسن توجه آقای دکتر «امیر وثوقی» و همچنین معاون محترم برنامه‌ریزی و توسعه تشکر می‌کنم و یک قدردانی ویژه از همکارانم در واحد تعالی دارم که همت و توانی ستودنی دارند و همیشه با همراهی و همدلی کار‌های مربوط به این مجموعه را پیش می‌برند.

منبع: گروه ملی صنعتی فولاد ایران

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده