به گزارش میمتالز، صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۲۵ نسبت به سال ۲۰۲۴ با افزایش ۲۹ میلیارد دلاری مواجه شود و به ۴۶۳ میلیارد دلار برسد.
اقتصاد ایران در این سال ۳.۱ درصد رشد خواهد کرد که البته کمتر از متوسط رشد ۳.۹ درصدی است که برای منطقه پیشبینی شده است. با این حال اقتصاد ایران در این سال بیشتر از کشورهایی مثل الجزایر، قطر و اردن رشد خواهد کرد.
بخش غیرنفتی اقتصاد ایران در این سال با رشد ۳.۱ درصدی مواجه خواهد شد و بخش نفتی نیز رشد ۲.۳ درصدی را تجربه خواهد کرد.
صندوق بین المللی پول تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۵ را ۳.۱ میلیون بشکه در روز پیش بینی کرده و انتظار دارد تولید گاز ایران نیز به معادل ۵.۲ میلیون بشکه در روز نفت برسد. ایران با مجموع تولید ۸.۳ میلیون بشکه در روز، دومین تولیدکننده بزرگ نفت و گاز در منطقه خاورمیانه در این سال خواهد بود. عربستان با تولید ۱۲.۲ میلیون بشکه در روز در رتبه نخست از این نظر قرار خواهند داشت.
صادرات نفت ایران در این سال ۱.۶ میلیون بشکه در روز و میزان صادرات گاز معادل ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت پیش بینی شده است.
بر اساس پیشبینی این نهاد بینالمللی روند کاهشی نرخ تورم در ایران در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه خواهد یافت و اقتصاد ایران در این سال تورم ۲۹.۵ درصدی را تجربه خواهد کرد که پایینترین نرخ تورم طی ۴ سال گذشته است. نرخ تورم ایران در این سال با وجود روند کاهشی خود بیش از سه برابر متوسط نرخ تورم پیشبینی شده برای کشورهای نفتی خاورمیانه در این سال خواهد بود.
بالاترین نرخ تورم کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۵ برای ایران پیشبینی شده است.
پیشبینی شده است مجموع تجارت خارجی ایران در سال ۲۰۲۵ به بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار برسد. صندوق بینالمللی پول صادرات ۱۲۸ میلیارد دلاری و واردات ۱۱۵ میلیارد دلاری را برای ایران در این سال پیشبینی کرده است. صادرات پیشبینی شده برای کشور کوچک قطر در این سال نیز برابر با ایران یعنی ۱۲۸ میلیارد دلار است. اما واردات قطر در این سال بسیار کمتر از ایران و در حدود ۸۲ میلیارد دلار پیشبینی شده است.
صندوق بینالمللی پول انتظار دارد تراز حسابهای جاری ایران در سال ۲۰۲۵ مثبت باقی بماند و به ۱۳.۹ میلیارد دلار برسد که بیشتر از بسیاری از کشورهای منطقه خواهد بود. تراز حسابهای جاری ایران در این سال بیشتر از کشورهایی مثل الجزایر، بحرین، عراق، کویت و عربستان خواهد بود.
این گزارش تراز حسابهای جاری عربستان در سال ۲۰۲۵ را منفی ۲۰.۷ میلیارد دلار پیشبینی کرده است که کمترین رقم برای این کشور طی سالهای اخیر است.
ذخایر ارزی ایران طی سالهای اخیر و با وجود تحریمهای آمریکا روندی صعودی داشته است. صندوق بینالمللی پول در گزارش خود ذخایر ارزی در دسترس ایران برای سال ۲۰۲۵ را ۳۳.۸ میلیارد دلار پیشبینی کرده است. ذخایر ارزی در دسترس ایران بیشتر از کل ذخایر ارزی کشورهایی مثل جمهوری آذربایجان، بحرین و عمان، اردن و تونس خواهد بود.
ایران طی سالهای اخیر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا داشته است. بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۲۵ نیز میزان بدهی خارجی ایران معادل ۱.۸ درصد تولید ناخالص داخلی پیشبینی شده است که کمتر از هر کشور دیگر در منطقه خواهد بود. بحرین رکورددار بدهی خارجی در این سال خواهد بود. بدهی خارجی این کشور معادل ۲۰۲ درصد تولید ناخالص داخلی اش پیشبینی شده است. بدهی خارجی عربستان در این سال ۳۲.۸ درصد تولید ناخالص داخلی آن پیشبینی شده که با توجه به اقتصاد ۱۱۰۰ میلیارد دلاری عربستان رقم قابل توجهی میباشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم