به گزارش میمتالز، در طول یک سال اخیر قطعیهای مکرر برق گریبانگیر صنایع و واحدهای تولیدی شده و در اواخر پاییز و با سرد شدن هوا تشدید هم شده است، علاوه بر این قطعی گاز نیز بدلیل افت فشار و افزایش مصرف به آن اضافه شده و عملاً تولید و صنعت کشور را با چالش جدی مواجه ساخته است.
قطعیهایی که در برخی استانها تا سه روز در هفته و بیشتر نیز ادامه داشت و عملاً واحدهای تولیدی را با مشکلات غیر قابل برنامهریزی مواجه ساخت. این در حالی است که طبق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، قطع برق و آب و گاز واحدهای تولیدی در اولویت آخر میباشد و در صورت قطعی، دولت باید جبران خسارات ناشی از قطعی حاملهای انرژی و نیز عدم النفعهای ناشی از این قطعی را بنماید.
الوندی دبیر انجمن سیمان با انتقاد از اینکه ناترازی انرژی اثرات منفی را بر تولید سیمان گذاشته است، به تسنیم میگوید: سال گذشته مشکلات تولید باعث شده بو تا از ظرفیت اسمی تولید فاصله گرفته و تولید ۱۳ میلیون تن کلینکر را از دست بدهیم و به تولید ۷۶ میلیون تن کلینکر در سال ۱۴۰۲ برسیم.
وی با بیان اینکه امسال نیز با تشدید قطعی برق و گاز ما با کاهش عجیب تولید روبه رو شدهایم، افزود: پیشبینی ما این است که امسال تولید ۱۷ میلیون تن کلینکر را از دست بدهیم و به رقم ۷۱ میلیون تن کلینکر برسیم که این رقم با توجه به توانمندی واحدهای تولیدی اصلاً مناسب نیست. چرا که نیاز داخلی ما به سیمان ۶۶ میلیون تن است و ۱۴ میلیون تن هم بازار صادراتی سیمان و کلینکر داریم.
دبیر انجمن سیمان با اشاره به اینکه خسارت صنعت سیمان به دلیل ناترازی انرژی علاوه بر زیان عدمالنفع بودن تولید به خرابی لایههای نسوز کورهها نیز منجر شده است، گفت: به عنوان نمونه کارخانه سیمان غرب آسیا با ظرفیت ۵۰۰۰ تن تولید در روز از اول سال تا کنون حدود ۵ ماه تولید خود را از دست داده است و هنوز هم فکری به حال این واحد تولیدی نشده است.
به گفته الوندی، پیشبینی میشود تا پایان سال به دلیل ناترازی انرژی حدود ۱۰ همت خسارت به صنعت سیمان تحمیل گردد.
منبع: خبرگزاری تسنیم