![«محمود مصرینژاد» مرد برگزیده سال فولاد ایران آسمانی شد «محمود مصرینژاد» مرد برگزیده سال فولاد ایران آسمانی شد](/files/fa/news/1403/11/19/632335_625.jpg)
به گزارش میمتالز، محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین افتتح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ اظهار کرد: ما در حدود ۳ سال پیش ماموریت ویژهای به شرکت فناوری و نوآوری فولاد مبارکه دادیم که تمام تمرکز خود را در خلق این زیست بوم بگذارد و بتوانیم حول این شرکت اکوسیستم نوآوری را پدید آوریم تا کشور نیز بهرهمند شود.
وی افزود: نگاه دقیق به شرکتها و توسعه کشور نشان میدهد که شرکتهای بزرگ باید دانشبنیانها را با خود بکشند، روند شرکتهای بزرگ نشان میدهد که به عنوان یک لوکوموتیو در جهت توسعه و پیشرفت داخلی کشورهایشان عمل کردند. فولاد مبارکه نیز از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملی برخوردار است.
مدیرعامل فولاد مبارکه بیان کرد: فولاد مبارکه جزو بزرگترین مجموعههای صنعتی کشور جایگاه دوم از نظر ارزش افزوده، فروش و ... را دارد که دارای ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه است.
طیبنیا ادامه داد: امروز سرعت و پیشرفت دنیا در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر و نوآور بسیار بالاست. در سال ۱۹۹۷، ۸۶ درصد سرمایهگذاری خطرپذیر در حوزه نوآوری و استارتآپها در آمریکا و کانادا انجام شده بود، امروزه ۲۸ درصد در آسیا این سرمایهگذاریها رقم میخورد. اروپا سرمایهگذاری خود را از ۱۰ درصد به ۱۹ درصد رسانده است. ما نیز نباید از این قافله عقب بمانیم.
وی خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه و شرکتهای بزرگ دیگر باید این مسیر را هموار کنند. امروز کشورهای هم رده ما، مانند فیلیپین یک میلیارد دلار مصر ۳۲۹ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳، نیجریه ۲۸۴ میلیون دلار و ... سرمایهگذاری خطرپذیرانجام داده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه بیان کرد: ما در ایران سال ۱۴۰۱، ۱۶۰۰ میلیارد تومان، سال ۱۴۰۲، ۱۸۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری خطرپذیر انجام دادیم. یعنی سال ۱۴۰۲ سال در سرمایهگذاری خطرپذیر جهش داشتیم. ما با کشورهای دیگر فاصله بسیار زیادی داریم. زیرا هنوز فرهنگ نوآوری در کشور شکل نگرفته و با سرعت دنیا هماهنگ نیستیم. در سال جاری در برنامه داریم که ۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری داشته باشیم و سال بعد ۵ هزار میلیارد تومان. محافل علمی کشور باید کمک کنند تا این زیست بوم شکل بگیرد.
طیبنیا توضیح داد: امروز در حوزه بهرهبرداری جزو محدود شرکتهایی هستیم که با صد در صد ظرفیت کار میکنیم. در حوزه پایدارسازی زنجیره تامین به نقطهای رسیدیم که زنجیره کاملی از انرژی برق، گاز و آب را داریم. در این دو سطح به بلوغ رسیدیم.
وی با اشاره به خلاء فولاد مبارکه ادامه داد: در حال حاضر خلاء فولاد مبارکه تبدیل شدن از یک کارخانه فولادی به یک توسعه دهنده تکنولوژی است. آنچه که باعث شده ما مراکز نوآوری را در دانشگاهها بنا کنیم و سرمایهگذاری خطرپذیر را در شرکتها دنبال کنیم، تبدیل شدن به یک توسعه دهنده تکنولوژی است. برای طی این مسیر و تبدیل شدن به یک توسعه دهنده تکنولوژی لازم بود که نقاط گم شده در زیست بوم کشور را شناسایی و درجهت برطرف کردن آن اقدام کنیم.
مدیرعامل "فولاد" گفت: برای شکل دهی ساختار سرمایهگذاری خطرپذیر در دهها شرکت زیرمجموعه، امروز یکی دیگر از اضلاع این زیست بوم افتتاح شد. در زیست بومی که ایجاد شده امیدوار هستیم از حمایت و تعامل با این مرکز دهها مجموعه دانشی و ارزشمند در حوزه تحول دیجیتال، هوشمندسازی تشکیل شود و زیست بوم نوآوری کشور در این حوزه شکل گیرد.
منبع: بورس نیوز