![آغاز حراج خودروهای اموال تملیکی از دوشنبه آغاز حراج خودروهای اموال تملیکی از دوشنبه](/files/fa/news/1403/11/27/634985_265.jpg)
به گزارش میمتالز، بازار املاک چین طی ۳ سال اخیر با رکود مستمری مواجه بوده است؛ طی این دوره قیمت خانه در چین ۲۵ درصد نسبت به رکوردهای قیمتی ارزان شده است.
دولت چین در این دوره زمانی در برهههای مختلفی سیاستهای حمایتی برای کاهش شتاب عقبگرد قیمت مسکن وضع کرد؛ درحالی که برخی موسسات مالی میزان حمایت چین از بازار املاک این کشور را ناکافی ارزیابی میکردند.
در این میان، کارشناسان این رویه را انتخاب دولت چین برای فرود آهسته بازار مسکن عنوان کردند.
دومینوی سقوط شرکتهای ساختمانی در چین طی سالهای اخیر به کاهش بهای کامودیتیها با محوریت آهن و فولاد در بازار جهانی انجامید؛ حال آنکه چین بزرگترین فولادساز دنیا و قطب مصرف این محصول است.
بانک سرمایهگذاری آمریکایی در گزارشی که هفته دوم فوریه منتشر کرد، از کاهش سرمایهگذاری در بخش املاک و مستغلات این کشور در ۳ ماه پایانی سال خبر داد و گفت: سیاستهای محرک چین بیش از آنکه بر روند ساختوساز و سرمایهگذاری در بخش مسکن اثرگذار شود؛ بر افزایش فروش مسکن و ثبیت قیمتها اثرگذار میشود.
به گفته تحلیلگران گلدمن، در طول ۳ سال رکود سنگین حاکم بر بخش املاک چین، قیمت خانههای دست دوم در این کشور ۲۵ درصد نسبت به دوران اوج خود ارزان شد.
دومینوی ورشکستگی شرکتهای توسعهدهنده املاک چینی که از اواخر ۲۰۲۰ شروع شد به نظر میرسد در ۲۰۲۵ نیز ادامه دار شود. شرکت توسعهدهنده املاک وانکه که طی سالهای اخیر از دومینیوی سقوط نجات یافته بود، در آستانه نکول قرار دارد.
با این وجود طی هفته گذشته اخباری مبنی بر عزم دولت چین درخصوص جلوگیری از این ورشکستگی منتشر شد.
بلومبرگ این خبر را منتشر کرد و اعلام کرد که مقامات دولت چین در حال آمادهسازی بستهای برای پوشش شکاف کسری منابع مالی این شرکت به میزان ۵۰ میلیارد یوان معادل ۶.۸ دلار هستند.
این خبر باعث شد تا در هفته منتهی به نیمه فوریه ارزش این شرکت در بازار جهانی ۲۰ درصد افزایش یابد.
بحران بازار مسکن چین از اواخر ۲۰۲۰ عیان شد؛ زمانی که مقامات چینی کمپینی برای کاهش سهم شرکتهای توسعهدهنده املاک در اقتصاد این کشور و تخلیه حباب مسکن راهاندازی کردند.
این رویه باعث شد تا میزان فروش خانههای نوساز در چین افتی ۵۰ درصدی نسبت به زمان اوج پیدا کند و قیمتها نیز متناسب با این رویه ارزان شد.
با این وجود پس از پایان همهگیری کووید-۱۹ در دنیا دولت چین مجدد به حمایت از بازار املاک بازگشت؛ البته این حمایتها به مراتب کمتر از گذشته بود. حمایتهای دولت چین عمدتا شامل حمایت از تکمیل پروژههای نیمهتمام و ترغیب مردم به خرید خانه بود.
منبع: دنیای اقتصاد