تاریخ: ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۳۱
بازدید: ۵۴
کد خبر: ۳۶۹۳۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بانک مرکزی به بازار طلا ورود کرد؛

سکه‌ها با نرخ دلار ۱۲۰ هزار تومان عرضه می‌شوند!

سکه‌ها با نرخ دلار ۱۲۰ هزار تومان عرضه می‌شوند!
‌می‌متالز - عضو کمیسیون اقتصادی: دولت به کنزالمال و کنز طلا، ارز و زمین و سفته‌بازی جایزه می‌دهد. دولت در سال جاری قریب ۸۰ تن طلا خریداری نمود، این خرید بر اساس نرخ مرکز مبادله و با دلار ۶۰ تا ۶۷ هزار تومانی صورت گرفت، طلا مذکور توسط بانک مرکزی به سکه تبدیل شد و با حباب ۲۰ درصدی به فروش رفت. در واقع دولت ۵۰ درصد از بحث ارزی دلاری که خود بازار گردان آن است سود می‌برد و ۲۰ درصد نیز از حباب سکه منفعت می‌برد. جالبتر آنکه خود سکه را نیز ۶ ماه بعد تحویل می‌دهد!

به گزارش می‌متالز، طبق اطلاعات ارائه شده از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس، بانک مرکزی به طور روزانه ۷۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی جدید ایجاد می‌کند. روابط نزدیک این نهاد با برخی از سهامداران قدرتمند در بانک‌های زیرمجموعه، به ویژه بانک آینده که تنها ۲ درصد از دارایی‌های کشور را در اختیار دارد و در عوض ۳۳ درصد از بانک مرکزی اضافه برداشت کرده است، مسائل جدی را به وجود آورده است. برخی اقتصاددانان معتقدند که اصرار بانک مرکزی بر فروش سکه‌های حباب‌دار منجر به کاهش ارزش سهام در بورس و افزایش سفته‌بازی شده است؛ به طوری که بازدهی سکه از ابتدای سال ۱۴۰۳ به ۹۳.۲ درصد رسیده و این موضوع رکوردی در تاریخ اقتصادی کشور محسوب می‌شود. همچنین نرخ دلار علی‌رغم کاهش موقتی، دوباره به کانال ۹۳ هزار تومان برگشته است. دهک‌های پایین درآمدی اثرات این سیاست‌ها را به وضوح در افزایش قیمت‌های روزمره خود حس می‌کنند.

در سال جاری، دولت حدود ۸۰ تن طلا خریداری کرد که این خرید بر اساس نرخ مرکز مبادله و با دلار ۶۰ تا ۶۷ هزار تومانی انجام شده است. طلا‌های خریداری شده توسط بانک مرکزی به سکه تبدیل و با حباب ۲۰ درصدی به فروش رسیده است. به عبارتی، دولت ۵۰ درصد از درآمد ارزی خود را کسب می‌کند و همچنین از حباب سکه نیز سود می‌برد. نکته جالب این است که سکه‌ها ۶ ماه بعد از خرید تحویل داده می‌شوند.

رسول بخشی‌دستجردی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: من در مجلس گفتم که بانک مرکزی به جای انجام وظایف نظارتی خود، به فعالیت‌های تجاری پرداخته و ممکن است به فروش جواهرات نیز وارد شود! بانک مرکزی باید به وظیفه اصلی خود که تثبیت قیمت‌ها و حفظ ارزش پول ملی است، بازگردد.

این استاد دانشگاه با اشاره به تمایل بانک مرکزی برای کسب درآمد افزود: به نظر می‌رسد تمام تلاش بانک مرکزی برای رفع کسری بودجه است. این نهاد با ارزی که از دولت دریافت می‌کند، طلا می‌خرد و آن را به سکه تبدیل می‌کند و سپس سکه‌ها را با قیمت‌های بالاتر از قیمت واقعی به فروش می‌رساند. به عبارت دیگر، اگر کسی سکه خریداری کند، به نوعی طلا را با دلار ۱۲۰ هزار تومانی خریده است، زیرا حباب وجود دارد.

وی ادامه داد: متأسفانه دولت هیچ اقدامی در این زمینه انجام نمی‌دهد و این موضوع موجب شده تا ما به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد باشیم. در روز‌های آینده شاهد اقدامات جدی مجلس برای تغییر این رویه نادرست خواهیم بود. در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد، تفکری که موجب افزایش روزافزون قیمت دلار و طلا شده است، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. وقتی دولت برای خرید طلا برنامه‌ریزی می‌کند، دیگر سرمایه‌دار چگونه می‌تواند سرمایه‌اش را در کار‌های تولیدی صرف کند و به جای آن به خرید طلا روی می‌آورد، چرا که می‌داند در دو سال آینده سود قابل توجهی عایدش خواهد شد. دولت به ذخایر طلا، ارز و زمین پاداش می‌دهد.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده