تاریخ: ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۳۶
بازدید: ۶۰
کد خبر: ۳۶۹۳۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بورس سبزپوش شد؛ رشد ۲/۸ درصدی شاخص کل

بورس سبزپوش شد؛ رشد ۲/۸ درصدی شاخص کل
‌می‌متالز - تحلیل‌گران معتقدند عوامل مختلفی از جمله خبر‌های پیرامون تجدید ارزیابی شرکت‌های خودرویی و تغییرات مدیریتی باعث چشم‌انداز مثبت بازار شده است.

به گزارش می‌متالز، سومین روز معاملات بورس این هفته، روز خوبی برای بازار سرمایه بود. صف خرید سنگین سهام شرکت‌های خودروسازی در ابتدای بازار، به سایر نماد‌ها نیز سرایت کرد و تا نیمه اول معاملات، تکلیف بازار روشن شد.

در نهایت، بیش از ۸۰ درصد نماد‌های بازار با رنگ سبز بسته شدند.

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز (دوشنبه، ۰۶ اسفند ۱۴۰۳)، با رشد ۲.۸ درصدی به سطح ۲ میلیون و ۷۹۲ هزار و ۶۸۷ واحدی رسید، که نشان از امیدواری برای ورود به سطح ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی در همین هفته دارد. این سومین روز از زمستان امسال بود که شاخص کل بورس رشد بالای ۲ درصدی را ثبت کرد.

شاخص هم‌وزن نیز بیش از ۱.۵ درصد رشد کرد و با ثبت بالاترین بازدهی روزانه در ۲۹ روز اخیر، به سطح ۸۴۲ هزار و ۷۷۰ واحدی رسید.

ارزش معاملات خرد امروز (دوشنبه، ۰۶ اسفند ۱۴۰۳) به حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان رسید که نسبت به روز گذشته افزایش یافته بود. همچنین، ۱۸۸۲ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس شد که بیشترین میزان ورود پول از ابتدای دی ماه به شمار می‌رود. مجموع ورود پول حقیقی این هفته به حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسید.

گروه محصولات شیمیایی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، گروه‌های فلزات اساسی و سرمایه‌گذاری‌ها در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین، پس از ۷ روز، شاهد خروج پول ۷۹۰ میلیارد تومانی از صندوق‌های درآمد ثابت بودیم، در حالی که صندوق‌های طلا امروز (دوشنبه، ۰۶ اسفند ۱۴۰۳) بیش از ۵۴۰ میلیارد تومان ورود پول داشتند و مجموع ورود پول به این صندوق‌ها از ابتدای هفته گذشته به حدود ۵۷۰۰ میلیارد تومان رسید.

اخبار مهم روز

در بازار ارز، نرخ دلار توافقی با افزایش نسبت به روز گذشته به ۶۷،۷۹۷ تومان رسید و سقف جدیدی را ثبت کرد.

در حوزه خودرو، شرکت سایپا اعلام کرد که در بهمن ماه امسال ۴۲،۴۱۷ دستگاه خودرو تولید کرده که نسبت به ماه قبل ۳ درصد رشد داشته است.

همچنین، امروز (دوشنبه، ۰۶ اسفند ۱۴۰۳) ۲۵ دستگاه کامیون کابین خواب‌دار ۸.۵ تن شرکت بهمن دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت و هر دستگاه به مبلغ ۲ میلیارد و ۷۳ میلیون تومان معامله شد. قرار است این خودرو‌ها در تاریخ ۲۵ فروردین تحویل خریداران شوند.

اما شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز با انتشار اطلاعیه‌ای در کدال از ابلاغ مصوبه هیات وزیران در خصوص ماده ۴۵ قانون هفتم و تخفیف ۵ درصدی خوراک و میعانات گازی برای شرکت‌های پالایشی و پتروپالایشی خبر داد. همچنین، قرار است روز چهارشنبه عرضه اولیه شرکت آلومینای ایران در بازار دوم بورس تهران انجام شود. حدود ۱۰۰ میلیون سهم این شرکت با قیمت مبنای ۵،۴۷۷ تومان عرضه خواهد شد و حداکثر سهمیه هر نفر ۳۰۰ سهم خواهد بود.

در حوزه رمز دارایی، نشست قانون‌گذاری امروز در سازمان بورس برگزار شد و مشاور عالی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار اعلام کرد که پیشنهادی به شورای عالی بورس در خصوص شناسایی توکن‌های مبتنی بر دارایی ارائه شده است.

در خصوص دلایل رشد چشم‌گیر بازار بورس، مشاور عالی رئیس سازمان بورس گفت: طی یکی دو روز اخیر و به‌ ویژه امروز، شاهد یک رشد خوب در بازار بورس بودیم. عمده دلایل این رشد، خبر تجدید ارزیابی دارایی‌های ۹۴۱ درصدی ایران خودرو بوده است که با این اقدام، سرمایه این شرکت از ۳۰ هزار میلیارد تومان به ۳۱۳ هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد. این افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها به منظور اصلاح ساختار مالی و خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت انجام خواهد شد و این خبر به‌ ویژه برای ایران خودرو که سال‌ها با بحران زیان سنگین دست و پنجه نرم می‌کرد، بسیار مثبت است.

وی همچنین به تاثیر گروه خودرویی بر بازار اشاره کرد و گفت: به طور سنتی، بازار سرمایه همواره از عملکرد گروه خودرویی، به‌ ویژه ایران خودرو و سایپا، تاثیر می‌پذیرد. با رشد نماد‌های خودروسازی، بازار نیز صعودی می‌شود.

در دو روز گذشته، صندوق‌های املاک و مستغلات با استقبال زیادی از سوی معامله‌گران مواجه شدند. این صندوق‌ها توانستند تقاضای خوبی را جذب کنند، اما در عین حال، فاصله نسبتاً زیاد قیمت معامله آنها با ارزش خالص دارایی‌شان باعث افزایش حباب در این صندوق‌ها شده است. یکی از اصلی‌ترین دلایل این استقبال، دامنه نوسان جذاب صندوق‌های املاک و مستغلات است. این صندوق‌ها در حالی این دامنه نوسان وسیع را دارند که نماد‌های بورسی با محدودیت دامنه نوسان ۳ درصدی رو‌به‌رو هستند، موضوعی که اعتراض بسیاری از فعالین بازار را به همراه داشته است. به همین دلیل، تقاضا در این صندوق‌ها افزایش یافته، چرا که معامله‌گران حرفه‌ای بازار می‌توانند در مدت زمان کوتاهی به سود‌های قابل توجهی دست یابند. این امر باعث داغ شدن معاملات این صندوق‌ها در روز‌های اخیر شده است. با این حال، این وضعیت موجب شده که قیمت هر واحد از این صندوق‌ها با ارزش خالص دارایی آنها فاصله زیادی بگیرد و حبابی در این صندوق‌ها ایجاد شود.

عناوین برگزیده