
به گزارش میمتالز، سامانه املاک و اسکان یکی از اقدامات موثر در جهت بهبود وضعیت بازار مسکن به شمار میرود که از سال ۹۹ اجرای آن آغاز شد، اما برای تکمیل این سامانه باید تمامی دستگاهها پای کار بیایند تا هدفی که برای طراحی آن صورت گرفته بود اجرایی شود.
در همین راستا هاشم غلامی کارشناس سیاستگذاری مسکن با اشاره به اینکه طبق آمارها با استفاده از سامانه املاک و اسکان تا به امروز ۱۵۰ هزار واحد خانه خالی در این سامانه شناسایی و ثبت ودادههای آنان در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته تا برخوردهای لازم با آنها صورت بگیرد گفت: با اتصال دستگاههای اجرایی دیگر در کشور، از جمله شهرداریها، بتوان روند اجرای مالیات بر خانههای خالی را تسریع و بهبود بخشید.
کارشناس سیاستگذاری مسکن با اشاره به اینکه در قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره مساله اتصال دستگاهها به سامانه املاک تاکید بسیار زیادی شده است گفت: تمامی دستگاهها باید به سامانه املاک و اسکان متصل شوند. با پیگیریهای انجام شده، تا به امروز دستگاههایی نظیر بانک مرکزی، وزارت آموزش و پرورش و تعداد کمی از دیگر دستگاهها به این سامانه متصل شدهاند که البته به هیچ وجه کافی نیست.
وی با بیان اینکه متن صریح قانون، تمام دستگاهها و وزارت خانهها باید به این سامانه متصل شوند تا بازار مسکن به سمت رونق حرکت کند و خانههای خالی بالاخره وارد بازار عرضه شوند اظهار کرد: چنانچه این اتفاق واقعا روی دهد، میتوانیم شاهد تحولات بزرگی در بازار مسکن باشیم و پس از چند سال، رونق را به این بازار تورمزده بازگردانیم.
او بیان کرد: در حال حاضر بازار مسکن نیازمند برنامه ریزی دقیق است که این برنامهریزی تنها از طریق سامانه املاک و اسکان صورت میگیرد که آن هم منوط به همکاری تمامی دستگاهها از جمله شهرداریها است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان