تاریخ: ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۵۷
بازدید: ۹۱
کد خبر: ۳۷۲۸۵۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران:

گشایش در روابط خارجی در کوتاه‌مدت به آرامش بازار‌ها منجر می‌شود/ به نتیجه رسیدن مذاکرات می‌تواند روند بازگشت سرمایه و بهبود صادرات را تسهیل کند

گشایش در روابط خارجی در کوتاه‌مدت به آرامش بازار‌ها منجر می‌شود/ به نتیجه رسیدن مذاکرات می‌تواند روند بازگشت سرمایه و بهبود صادرات را تسهیل کند
‌می‌متالز - کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق، بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با اشاره به ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای تاکید کرد: اقتصاد ایران امروز بیش از هر زمان دیگری تحت‌تأثیر تحولات سیاسی و بین‌المللی است و هرگونه گشایش در روابط خارجی می‌تواند در کوتاه‌مدت به ایجاد آرامش در بازار‌ها و در میان‌مدت به رونق صادرات و بازگشت سرمایه به کشور منجر شود.

به گزارش می‌متالز، «کیوان کاشفی» گفت: تحریم‌ها در ۲ دهه گذشته نه تنها ادامه داشته، بلکه به تدریج پیچیده‌تر و نظام‌مندتر شده‌اند. تحریم‌ها دیگر یک مانع ساده نیستند، بلکه ساختاری پیدا کرده‌اند که اقتصاد ایران را آسیب‌پذیر و در عین حال وابسته به متغیر‌های سیاسی و بین‌المللی کرده است.

عضو هیأت رئیسه اتاق ایران تأکید کرد: در شرایط فعلی، اقتصاد کشور بدون در نظر گرفتن مؤلفه‌های سیاسی قابل اندازه‌گیری، پیش‌بینی یا تحلیل نیست.

به گفته او، کوچک‌ترین اخبار مثبت یا منفی از روند مذاکرات به سرعت در بازار‌ها بازتاب پیدا می‌کند.

کاشفی با اشاره به نقش مثبت مذاکرات در صورت حصول توافق، گفت: اگر این گفت‌و‌گو‌ها به نتیجه مطلوبی برسند، در کوتاه‌مدت شاهد ثبات نسبی در بازار‌ها خواهیم بود. ممکن است در ابتدا شوک‌هایی به بازار وارد شود، اما به مرور فضا بازتر می‌شود، فعالان اقتصادی با اطمینان بیشتری وارد عمل می‌شوند و زمینه برای افزایش صادرات، جذب سرمایه‌گذاری و بازگشت ارز‌های بلوکه‌شده فراهم می‌شود.

او تاکید کرد: البته حتی در صورت موفقیت مذاکرات، نمی‌توان از اهمیت اصلاحات داخلی غافل شد. چالش‌هایی نظیر ناترازی بودجه، فضای نامطلوب کسب‌وکار، بزرگی دولت و هزینه‌های بالای عمومی، مسائلی هستند که ریشه در ساختار‌های داخلی دارند و باید فارغ از متغیر‌های خارجی مورد اصلاح قرار گیرند.

این فعال اقتصادی گفت: به نظر می‌رسد دو طرف مذاکرات به این جمع‌بندی رسیده‌اند که دستیابی به یک تعامل منطقی، نه تنها به نفع ایران و آمریکا، بلکه به سود کل منطقه است. کشور‌های همسایه از جمله عراق، سوریه و کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس نیز از این روند استقبال کرده‌اند، چون ثبات سیاسی می‌تواند به آرامش منطقه‌ای و رشد اقتصادی همه طرف‌ها کمک کند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین