
به گزارش میمتالز، مراسم افتتاحیه فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مجلس بعدازظهر امروز (سهشنبه ۲۶ فروردینماه) با حضور حاجی بابایی، نیکزاد نواب رییس مجلس شورای اسلامی، روسای ۵ کمیسیون مجلس که در آن عضویت دارند و سایر اعضای این فراکسیون، معاون نظارت مجلس، معاون صندوق بازنشستگی کشوری، رییس اتاق بازرگانی، رییس کانون دفاتر پیشخوان دولت و سایر مسوولان مربوطه در حوزه اقتصادی کشور و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.
در این نشست حمیدرضا حاجیبابایی با اشاره به اهمیت تشکیل این فراکسیون جهت تحقق شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید گفت: باید شرایطی را فراهم کنیم تا مردم رغبت پیدا کنند به سمت سرمایهگذاری بروند، اما نباید این اقدام دستوری باشد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: دولت در این خصوص راهی جز اجرای سیاستهای کلی ندارد ضمن اینکه باید سرمایه کلان کشور را در باب انرژی هدفمند کند، همچنین یارانهها را در جهت ارائه خدمت و سرمایهگذاری مردم هدفمند کند.
وی افزود: مولدسازی سرمایه بانکهای کشور از دیگر مواردی است که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
حاجیبابایی تاکید کرد: ما باید بتوانیم کمیسیونهای مجلس و صحن را به شکلی تقویت کنیم که امسال مجلس قدرتمند و توانمندتر بتواند قوانینی را مطابق با نیاز جامعه تصویب کند، همچنین خروجی این فراکسیون باید تدوین طرحی در جهت تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در حوزه سرمایهگذاری باشد و چنانچه نیاز باشد دولت برای رسیدن به این هدف با ارائه لایحه اقدام کند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی، افزود: این فراکسیون باید برای سرمایهگذاری برای تولید دورنمایی دراز مدت، میان مدت و کوتاهمدت به مجلس پیشنهاد دهد سپس در کمیسیونهای تخصصی مربوطه با حضور اعضای این فراکسیون بررسی شود.
وی تاکید کرد: ما در این نشست برای ارائه راهبردی جهت رفع مشکلات کشور جمع شدهایم و با قاطعیت این راه را ادامه خواهیم داد.
علی نیکزادثمرین نایب رییس مجلس شورای اسلامی، گفت: فراکسیون بازوی مشورتی مهم برای کمیسیونها است چرا که برای تصمیمگیری در صحن به یک کار کارشناسی دقیق نیاز است که فراکسیونها با بهرهمندی از زمان نامحدودی که در اختیار دارند و با استفاده از نظرات بخش خصوصی، دانشگاهیان، کارشناسان و متخصصان امر میتوانند در این خصوص ورود پیدا کنند.
وی تصریح کرد: تشکیل این فراکسیون کار ارزشمندی است این فراکسیون میتواند در جهت اصلاح یا تصویب قوانین مورد نیاز در این حوزه گام بردارد و کمک کند که مجلس و دولت در این زمینه اقدامی اساسی انجام دهند.
وی تاکید کرد: قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار، قانون بسیار ارزشمندی است که مشکلات را کاهش داده و برای سرمایهگذاران عزت و کرامت ایجاد کرد.
نیکزاد در ادامه بر ضرورت ایجاد قانون ثابت و استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران داخلی و خارجی در جهت رفع مشکلات اقتصادی کشور تاکید کرد و افزود: ۶ میلیون میلیارد تومان سرمایه در دست مردم وجود دارد که باید به درستی به سمت سرمایهگذاری هدایت شود، ضمن اینکه این فراکسیون میتواند راهکارهای لازم در زمینه چگونگی استفاده از این سرمایه و ۱.۲ میلیون میلیارد تومان پایه پولی ارائه دهد و برای نظام، دولت و اقتصاد راهگشا باشد.
رضا حاجیپور که ریاست این فراکسیون را برعهده دارد، گفت: هدف از تشکیل این فراکسیون که بر اساس آییننامه داخلی مجلس محقق شده، تسهیل در حوزه سرمایهگذاری داخلی و خارجی است و تلاش میکنیم فضایی را فراهم کنیم که سرمایهگذاران را جذب کرده و موانع موجود در مسیر فعالیت آنها را رفع کنیم. همچنین اتاق شیشهای برای سرمایهگذاری در استانها ایجاد کنیم که تحقق این مهم نیز با اختیاراتی که رئیسجمهور به استانداران داده است، امکانپذیر است.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اگر این مهم محقق نشود نمیتوانیم در راستای جذب سرمایهگذار گام برداریم، همچنین این فراکسیون در صورت نیاز در جهت اصلاح قوانین در مجلس نیز اقدام خواهد کرد.
حاجیپور با اشاره به ترکیب هیات رئیسه افراکسیون یادآور شد: محمد انور بجارزهی سخنگو، منصوری نایب رییس اول، آذری نایب رییس دوم، عجم دبیر اول و جمالیان دبیر دوم این فراکسیون هستند.
همچنین سیدمسعود خاتمی نماینده مردم خوانسار و گلپایگان در مجلس شورای اسلامی، تنها راه خنثیسازی تحریمها را افزایش تولید دانست و افزود: بزرگترین مانع تولید دولت است که در جهت تحقق این مهم همکاری نمیکند و باعث دلسردی سرمایهگذار میشود.
وی تاکید کرد: لازم است با نظارت مجلس به رئیسجمهور تکلیف شود در مراکز استانها گروههایی را جهت رفع موانع تولید تشکیل دهد.
در ادامه محمدجواد عسگری افزود: متاسفانه تاکنون از ظرفیتها و واقعیتهای کشور در حوزههای مختلف ازجمله کشاورزی، صنعت، معدن و انرژی به صورت بالفعل استفاده نشده است.
وی یادآور شد: ما از مجلس یازدهم توانستیم با تصویب قانون برنامه هفتم توسعه در جهت بهروزرسانی قوانین اقدام کنیم و این جزء ماموریتهای ما است که سریع بتوانیم در جهت تسهیل تجارت و سرمایهگذاری گام برداریم.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه پیشنهاد داد جلسه بعدی فراکسیون به ارائه پیشنهادات مصداقی اختصاص یابد، همچنین موانع تحقق این مهم در دستگاهها مورد بررسی قرار گرفته و ظرفیتها و ایرادات احصاء شود و در قالب طرح یا استفساریه کار را دنبال کنند و در پایان اعلام آمادگی کرد که کمیسیون کشاورزی در این زمینه همکاریهای لازم را خواهد داشت.
پشمچیزاده معادن نظارت مجلس گفت: ما در این حوزه ۴۳ عنوان قانون داریم که مستقیم یا غیرمستقیم در حوزه سرمایهگذاری به تسهیل و حمایت از سرمایهگذار کمک میکند و از این بین ۱۰ عنوان اهمیت بیشتری دارد که لازم است این فراکسیون بر پیگیری برای اجرای این قوانین مهم تمرکز کند.
مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز پیشنهاد داد که این فراکسیون باید برنامههای خود را معطوف به فعالسازی واحدهای نیمه تعطیل در کشور کرده ضمن اینکه به این مهم توجه شود که تسهیل تجارت واجبتر از سرمایهگذاری است.