
به گزارش میمتالز، پس از آنکه فعالان بخش خصوصی یا مسوولان اتاق بازرگانی کرمان مسائل و مشکلات خود را بیان کردند، سخنگوی دولت نیز به اظهار سخنرانی پرداخت.
رییس اتاق بازرگانی استان کرمان در این نشست که شامگاه شنبه برگزار شد گفت: تنها راه نجات کشور بخش خصوصی است، اما دولت در جزییترین امور هم دخالت دارد در حالی که دنیا بخش خصوصی را تجربه کرده است.
سیدمهدی طبیبزاده افزود: اگر ٢ پروژه در بخش خصوصی و دولتی به صورت یکسان باشد میبینید این ٢ بخش کدام یک کار را ارزانتر تمام میکند.
وی خطاب به سخنگوی دولت ادامه داد: در دولت چهاردهم که تحولگرا است این موضوع را جا بیاندازید و در دستور کار بگذارید.
طبیبزاده تاکید کرد: به بخش خصوصی اعتماد شود، اگر کشور سرپا مانده به همت و جانفشانی بخش خصوصی است که چراغ تولید را روشن گذاشتهاند.
وی با انتقاد از وجود انحصار در برخی بخشها گفت: در معدن انحصار کامل وجود دارد، تا ۵۵ درصد استخراج خام صورت میگیرد و با این روند تا ٢ سال آینده معادن ضررده خواهند بود.
طبیبزاده تصریح کرد: ایمیدرو یک قرارداد بسته است که ۴۰ هزار متر از مساحت کرمان یعنی ۶۰ تا ۷۰ درصد از سرمایه معدنی در اختیار این شرکت قرار میگیرد که بخشی را حبس و مابقی را رها میکند.
وی به ناترازی برق نیز اشاره کرد و گفت: برق نباشد مشکلات امنیتی ایجاد میشود، چطور با ۲۰ هزار مگاوات جبران ناترازیها ممکن است؟.
رییس اتاق بازرگانی کرمان افزود: وعدههایی در حوزه نیروگاه خورشیدی داده شده، اما باید بررسی کرد که چقدر اجرایی شده و چقدر شدنی است؟
وی با اشاره به رشد اقتصادی منفی یا نزدیک به صفر کشور در دوران مختلف بیان کرد: تا حکمرانی اقتصادی کشور اصلاح نشود تلاشها بی نتیجه است.
طبیبزاده تاکید کرد: تا وقتی قانون، دولت را در موقعیتی قرار میدهد که بخش خصوصی التماس و هزینه کند موانع رفع نمیشود.
رییس انجمن شرکتهای دانشبنیان استان هم در این نشست اظهار کرد: در هوش مصنوعی چین دولت خود ورود کرده، چون هزینهها در این حوزه بالا است و بخش خصوصی توان توسعه در این حوزه را ندارد.
نوذری ادامه داد: اگر دولت به حوزه هوش مصنوعی ورود کند امیدواری ایجاد میشود و از بسیاری مهاجرتها هم جلوگیری میکند.
رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی کرمان هم با اشاره به یکپارچه نبودن درگاهها گفت: تعداد زیادی استعلام نیاز است و گاهی تا به انتهای استعلامها میرسیم استعلامهای اولیه باطل شده است.
حامد بدرآبادی اضافه کرد: در زمینه واردات ماشینآلات، واحدهای تولیدی برای ورود با معطلی مواجه میشوند یا ارز تخصیص داده نمیشود.
وی با اشاره به کمبود برق تصریح کرد: خسارت این ناترازی حدود ۲۰ میلیارد دلار پیشبینی میشود که معادل سه سال واردات ماشینآلات صنعتی است.
بدرآبادی افزود: ۳۰ تا ۳۵ درصد محصول کشاورزها به دلیل قطعی برق از بین رفت و امنیت غذایی و تولید کشور را مورد آسیب قرار میدهد.
وی تصریح کرد: ۷۰ روز است با اختلال در سامانه برای واردات تجهیزات تولید برق مواجه هستیم.
رییس کمیسیون احداث و توسعه اتاق بازرگانی کرمان نیز با اشاره به انحلال شورای صنایع توسعه مکران گفت: هفت ماه زمان از دست رفته است، اما اتاق ایران آمادگی همکاری در حوزه مکران دارد.
نقوی افزود: صدور خدمات فنی نیاز به رایزنی تعاملات ٢ کشور دارد که در سفر رییسجمهور به تاجیکستان این تعامل ایجاد شد و سه شرکت ایرانی بهزودی فعالیت خود را در این کشور آغاز میکنند.
وی ادامه داد: فرودگاه شهر کرمان به عنوان یک فرودگاه بین المللی در شان این شهر نیست و سرمایهگذار وجود دارد که در بیش از یک سال میتواند تغییرات لازم را ایجاد کند.
رییس کمیسیون واردات و تجارت اتاق بازرگانی کرمان نیز با اشاره به اینکه مسائل صادرات و واردات سختتر شده است گفت: در زمینههای برگشت ارز، سامانه جامع تجارت و امور دیگر افزایش پیچیدگیها و مشکلات دیده میشود.
محمدی با بیان اینکه ثبت سفارشها عادلانه نیست اضافه کرد: بزرگترین مشکل ناهماهنگی بین سیاستهای ارزی و گمرکی است.
وی افزود: هر کشوری تجارت را تسهیل کند و صادرات آن توسعه یابد اقتصاد آن رشد پیدا میکند.
محمدی با اشاره به سختگیریها در اجرای تعهدات ارزی تاکید کرد: باید محصول صادر شده فروش برود تا بتوانیم تعهد ارزی خود را انجام دهیم، ما که نمیخواهیم تعهدات را اجرا نکنیم.
رییس انجمن پلیمر استان کرمان هم بیان کرد: باید به بازاریاب پورسانت دهیم، اینها و هزینههای دیگر باعث میشود نتوانیم ارز را ۹۰ یا ۱۰۰ درصد بازگردانیم.
افرازی ادامه داد: مواد اولیه را باید در بورس با ارز رقابتی خریداری کنیم که یک رقابت دیگر هم آنجا صورت میگیرد و قیمت باز هم بالاتر میرود تا اینکه هزینههای سربار و بستهبندی هم به آن اضافه میشود و قیمت تولید ما فراتر از ارز آزاد در میآید.
به گفته وی واردات شمش یا واردات در مقابل صادرات را حذف نکنید که بتوانیم تعهدات ارزی را رفع کنیم.
نظری از صادرکنندگان پسته هم گفت: پلیس امنیت قضایی به ما زنگ میزند باید با وثیقه برویم برخی ما را به عنوان قاچاقچی ارز معرفی میکنند.
وی ادامه داد: ۴۵۰ کارگر داشتم ۳۲۰ نفر بیکار شدند و برای رفع تعهد، وارد کننده موبایل شدهام که آن هم با مشکلاتی روبه رو شده است.
نظری اضافه کرد: تصمیمهای شتابزده توسط دولت عامل بسیاری از مشکلات تولیدکنندگان است.
گرمسیری نایب رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی کرمان هم گفت: ما در کشور آمار نداریم نمیدانیم تولید و مصرف ما چقدر است.
وی افزود: سال گذشته پنج سال ممنوعیت واردات برنج گذاشته شد، اما اگر آمار داشتیم و میدانستیم میزان برنج موجود و میزان مصرف چقدر است تصمیم دقیق تری گرفته میشد.
نایب رییس کمیسون صنایع هم بیان کرد: مسوولان کشوری در بدو ورود به کرمان از صنایع بزرگ استان بازدید میکنند، اما باید نگاه ویژه به صنایع کوچک و متوسط داشته باشیم.
شجاعی اضافه کرد: نیاز است در این شرایط صنایع کوچک را توانمند کنیم و انجمنهای صنایع در تصمیم گیریها حضور داشته باشند.
نایب رییس کمیسیون واردات هم بیان کرد: کرمان دومین استان کشور از لحاظ محرومیتها و دومین استان از لحاظ درآمدها است.
طباطبایی ادامه داد: چرا نباید یک صندوق توسعه ملی در استان تشکیل دهیم تا از منابع صنایع بزرگ در آن سرمایهگذاری شود.
وی با بیان اینکه گمرک توجه به بخشهای متوسط و کوچک ندارد اضافه کرد: چرا سهم استان فقط آلودگیها و نابرابریها در مقابل صنایع بزرگ است؟.
طباطبایی اضافه کرد: نرخ ارز از ۸۰ تا ۱۰۶ دلار در نوسان بود و اکنون نرخ پایین آمده است که خریدها با قیمت بالا انجام شده و تولیدکننده متضرر میشود.
وی خواستار ایجاد ثبات در ارز و انجام تخصیصها شد و افزود: ۱۲۰ روز تخصیص ارز زمان میبرد و هیچ توجیهی برای فرد ندارد.
نایب رییس اتاق بازرگانی کرمان نیز گفت: گردشگری میتواند پیشران اقتصاد باشد، اما دولت نگاه مناسبی به این بخش نداشته است.
محمدرضا بهرامی افزود: در میان ۱۰ کشور دارای ثبت جهانی آثار طبیعی و تاریخی هستیم، اما رتبه ۷۳ در حوزه گردشگری داریم و کشورهای همسایه از ما سبقت گرفتهاند.
وی تصریح کرد: سالانه از معادن استان ۴۰۰ تا ۵۰۰ همت به خزانه دولت واریز میکنیم، اما کمتر از یک درصد از ۱۵ درصد حقوق دولتی به استان باز میگردد.
این مسوول با بیان اینکه جادهها توسط خودروهای سنگین معدنی آسیب میبینند ادامه داد: آلودگی معادن موجب شده در رتبه سرطان کشور در برخی مواقع اول باشیم.
بهرامی یادآور شد: به دلیل تامین نشدن سهم قانونی استان از حقوق دولتی معادن، زیرساختهای درمان استان تامین نمیشود این در حالی است که از استانهای همجوار و همچنین اتباع برای درمان به کرمان میآیند.