
به گزارش میمتالز، مالیات در کشورهای پیشرفته به عنوان مهمترین منبع درآمدی پایدار دولت مطرح است. شهروندان پرداخت مالیات را در این کشورها به عنوان یک وظیفه شهروندی پذیرفتهاند. مالیاتستانی با دقت بالایی صورت میگیرد و و فرار مالیاتی در پایینترین حد است. اگر مشخص شود که فردی با هدف فرار مالیاتی درآمد خود را کمتر از میزان واقعی اعلام کرده است، برخورد جدی و شدید با او صورت میگیرد.
از طرف دیگر، در کشورهای پیشرفته فرار مالیاتی یک امر قبیح و ضدارزش محسوب میشود. این کشورها برای رسیدن به این وضعیت از روشهای مختلف بهره بردهاند. در وهله اول فرهنگسازی صورت گرفته است. اجرای دقیق قوانین ضد فرار مالیاتی نیز در مالیاتستانی صحیح در این کشورها موثر بوده است.
در کشور ما تا کنون توجهی به دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان نداشتهایم. به درآمدهای نفتی وابسته بودهایم و در بودجهریزی بر این منبع تکیه داشتهایم. کارشناسان به کرات مطرح میکردند که بودجهریزی بر اساس نفت اقدام درستی نیست. در همین راستا اصلاح نظام مالیاتی کشور در دستور کار قرار گرفت.
سال گذشته بخش زیادی از حسابرسی اظهارنامه اشخاص حقوقی و حقیقی به صورت سیستمی صورت گرفت. اجرای ماده ۱۶۹ و مکرر ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم نیز بر هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور کمک کرد. در همین چارچوب مالیاتستانی بر اساس دادهها دنبال شد.
نظرات سیدجواد حسینیکیا، نماینده سنقر از استان کرمانشاه در مجلس را در خصوص مزیتهای سیستمی و هوشمند شدن نظام مالیاتی کشور و تأثیر آن بر تحقق شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید میخوانید.
سیدجواد حسینیکیا، نماینده سنقر از استان کرمانشاه در ارتباط با هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور که طی سالهای گذشته در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: قطعاً سیستمی شدن روندهای مالیاتی کشور به شفافیت امور کمک میکند و مالیاتستانی را با روال منطقیتری پیش میبرد. وقتی مردم ببینند که با رویههای دقیق و منضبطی مالیاتستانی صورت میگیرد، اطمینان بیشتری خواهند داشت و با رضایت خاطر بیشتری اقدام به مالیاتدهی میکنند.
نایب رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: سازمان امور مالیاتی اقداماتی را در راستای برقراری ارتباط با مودیان و مردم به اجرا گذاشته است که مثبت ارزیابی میشود. به طور مثال، طرح نشاندار کردن مالیاتها که طی سال گذشته اجرایی شد و امسال نیز در دستور کار قرار دارد، به افزایش اعتماد مردم به روندهای مالیاتی کشور کمک میکند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هر چقدر روندهای مالیاتی کشور شفافتر شوند و از سامانهها و سیستمها بیشتر بهره ببریم، فرهنگ مالیاتی کشور ارتقا پیدا میکند. در این سازوکار، روندهای مالیاتی با دقت و سرعت بیشتری پیش میرود و نظام مالیاتی کشور کارآمدتر میشود. این روندهای هوشمندسازی مثبت است و باید ادامه پیدا کند.
سیدجواد حسینیکیا، نماینده سنقر از استان کرمانشاه گفت: استفاده از سیستمها و سامانهها به جای افراد برای حسابرسی اظهارنامههای مالیاتی یک کار بسیار ارزشمند است که سازمان امور مالیاتی به اجرا گذاشت. این روندها باید تقویت شود و به جایی برسیم که تمامی اظهارنامهها به صورت سیستمی حسابرسی شوند و کارشناسان مالیاتی نقشی در این زمینه نداشته باشند.
وی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی باید در کنار سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به اطلاعرسانی دقیق بپردازد. واحدهای صنفی، تولیدی و... باید مطمئن شوند که هیچ اعمال فشار مالیاتی اضافی بر آنها وجود ندارد و متناسب با درآمدشان مالیات پرداخت میکنند.
حسینیکیا گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به افزایش رضایت مودیان و مردم منجر میشود و نویدبخش آیندهای خوب برای کشور خواهد بود.
وی در پایان گفت: حرکت به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی و فاصله گرفتن از ممیزمحوری و جایگزین شدن آن با نظام مالیاتی دادهمحور اقدام مهمی در راستای حمایت از بخش مولد اقتصاد و کاهش فرار مالیاتی است و در نتیجه آن شاهد تحقق کارآمدی و عدالت بیشتر در اخذ مالیات خواهیم بود.
منبع: خبرگزاری تسنیم