تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۱:۲۹
بازدید: ۲۲
کد خبر: ۳۷۶۴۴۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

حمایت هدفمند از تولید با تحقق نظام مالیاتی هوشمند

حمایت هدفمند از تولید با تحقق نظام مالیاتی هوشمند
‌می‌متالز - نماینده تهران در مجلس گفت: با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی و حرکت به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی علاوه بر اخذ عادلانه مالیات از بخش مولد اقتصاد و جلوگیری از فرار مالیاتی، می‌توانیم به حمایت هدفمند از تولید و رشد سرمایه‌گذاری در بخش مولد بپردازیم.

به گزارش می‌متالز، حسابرسی سیستمی و هوشمندسازی روند‌های مالیاتی کشور طی سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا، سال گذشته بیش از ۷۰ درصد حسابرسی اظهارنامه اشخاص حقوقی و بیش از ۵۰ درصد حسابرسی اظهارنامه اشخاص حقیقی به صورت سیستمی صورت گرفت. همچنین ۹۵ درصد از مودیان بخش مالیات بر عملکرد نیز اظهارنامه خود را به صورت سیستمی ثبت کردند.

به زعم کارشناسان، روند‌های هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور در نهایت به نفع مودیان قانونمند است. زیرا به افزایش شفافیت منجر می‌شود و زمینه را برای تمرکز بر دریافت مالیات از فعالیت‌های واسطه‌ای و کشف مودیان جدید ایجاد می‌کند.

روند‌های منضبط اقتصادی و مالیاتی عمدتاً اطمینان بیشتری در سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کنند و زمینه توسعه سرمایه‌گذار‌ی‌ها را به وجود می‌آورند. تولید یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور است که باید از آن در مقابل فعالیت‌های سوداگرانه حمایت به عمل بیاید. هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور زمینه را برای حمایت هدفمند از تولید به وجود می‌آورد.

در شرایطی که مالیات‌ستانی به صورت دستی و ممیزمحور صورت می‌گیرد، امکان بروز اشتباهات انسانی و سوءاستفاده‌های احتمالی به وجود می‌آید. این شرایط نابسامان باعث می‌شود زمینه برای فعالیت‌های سوداگرانه و پرسود که عمدتاً مالیات پرداخت نمی‌کنند، به وجود بیاید.

یک نظام مالیاتی قوی و کارآمد که از روند‌های هوشمند مالیات‌ستانی بهره می‌برد، امکان جذاب شدن بخش‌های غیرمولد را از بین می‌برد و در عوض از تولید حمایت به عمل می‌آورد و انگیزه سرمایه‌گذاری در این بخش را بالا می‌برد.

نظرات محمداسماعیل کوثری، نماینده تهران در مجلس را در خصوص مزیت‌های سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور و اثرگذاری آن بر تحقق شعار سال در ادامه می‌خوانید.

کوثری با اشاره به این موضوع که کشور به مردم تعلق دارد و باید سیاست‌ها را به سمتی ببریم که مشارکت حداکثری مردم را در امور مختلف و از جمله در اقتصاد و بخش تولید داشته باشیم، تصریح کرد: تولید یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور است و رونق بخشیدن به آن به معنی ایجاد تحرک اقتصادی است. به همین دلیل این موضوع همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است. هر چقدر به سمت ایجاد بستر‌های لازم برای توسعه سرمایه‌گذاری در تولید برویم، رونق اقتصادی بیشتر در کشور تضمین می‌شود.

وی ادامه داد: در سایه هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور می‌توانیم بر مالیات‌ستانی از فعالیت‌های سوداگرانه متمرکز شویم و جلوی فرار مالیاتی را بگیریم. این امر زمینه‌ای به وجود می‌آورد که دولت به حمایت هدفمند از تولید بپردازد و فشار مالیاتی را از این بخش کاهش دهد. این حمایت‌ها در نهایت انگیزه افراد را برای سرمایه‌گذاری در حوزه تولید بالا می‌برد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در یک نظام مالیاتی هوشمند و سیستمی افزایش شفافیت اقتصادی رخ می‌دهد. امری که از اهمیت بالایی برخوردار است و در جلب اعتماد مردم و سرمایه‌گذاران به روند‌های اجرایی کشور موثر است.

وی در خصوص اجرای ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم گفت: وقتی مالیات‌ستانی به صورت سیستمی و هوشمند و بر اساس اطلاعات صورت می‌گیرد، رضایت مودیان افزایش پیدا می‌کند و با رضایت بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند.

کوثری گفت: در روند‌های ممیزمحور مالیات‌ستانی امکان بروز اشتباهات انسانی و برخی سوءاستفاده‌ها وجود دارد. اما در روند‌های سیستمی و هوشمند این خطا‌ها از بین می‌رود و مالیات‌ستانی با دقت و سرعت بالایی صورت می‌گیرد؛ به این ترتیب با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی و حرکت به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی علاوه بر اخذ عادلانه مالیات از بخش مولد اقتصاد و جلوگیری از فرار مالیاتی، می‌توانیم به حمایت هدفمند از تولید و رشد سرمایه‌گذاری در بخش مولد بپردازیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده