
به گزارش میمتالز، شاخص کل بورس تهران امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) با جهش ۲.۵۸ درصدی، بیشترین رشد روزانه خود از تاریخ ۱۶ تیر ۱۴۰۳ تاکنون را تجربه کرد و به سطح ۳ میلیون و ۱۷۰ هزار واحدی بازگشت. این رشد، در شرایطی رخ داد که از زمان اعمال محدودیت دامنه نوسان به ۳ درصد، چنین صعودی بیسابقه بوده است.
افزایش تقاضا در صنایع مختلف به ویژه با سرانه خرید بالای ۸۰ میلیون تومان برای سرمایهگذاران حقیقی، قدرت خرید را به بالاترین سطح از ۲۴ فروردین رساند. با این حال، صف خرید بسیاری از نمادها باعث شد تا ارزش معاملات خرد، با وجود فضای مثبت، رشد چشمگیری نداشته باشد.
شاخص هموزن نیز امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رشد ۲ درصدی به سطح ۹۶۴ هزار واحد رسید تا همراهی تمام سهمها با روند کلی بازار مورد تأکید قرار گیرد.
ارزش معاملات خرد امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) با اندکی رشد نسبت به روز گذشته از مرز ۱۲ هزار میلیارد تومان (۱۲ همت) عبور کرد. اما نکته قابل توجه، ورود حدود ۵.۵ همت سرمایه حقیقی به بازار بود؛ عددی که تنها یکبار در تاریخ بورس و آن هم در تیرماه ۱۳۹۹ مشاهده شده بود.
در میان گروههای مختلف، گروه فلزات اساسی به واسطه بازگشایی نماد «فملی» بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد. پس از آن، گروههای بانکی و خودرویی در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
«محمدرضا فرزین» رئیسکل بانک مرکزی، اعلام کرد تورم نقطهبهنقطه پایان سال ۱۴۰۳ به ۳۹.۷ درصد رسیده و نرخ تورم میانگین ۱۲ماهه نیز معادل ۳۵.۸ درصد بوده است. این عدد نسبت به سال قبل، کاهش ۱۱.۶ واحد درصدی را نشان میدهد.
فرزین همچنین از عزم جدی بانک مرکزی برای اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی در سال جاری خبر داد و گفت: اگر این سیاست در زمان مناسبی اجرایی شود، میتواند گامی مثبت باشد. این تجربه در بیش از ۷۰ کشور جهان با موفقیت اجرا شده است.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین از آمادگی برای عرضه دو میلیارد دلار اوراق صکوک ارزی خبر داد و اعلام کرد انتشار اوراق سلف ارزی در مرکز مبادله نیز در دستور کار آینده بانک مرکزی قرار دارد.
«حمید پورمحمدی» رئیس سازمان برنامه و بودجه، تأکید کرد هیچ ارزی در کشور نباید از دید بانک مرکزی پنهان بماند.
وی گفت: چه ارز در اختیار دولت باشد و چه بخش خصوصی، بانک مرکزی باید بر آن اشراف کامل داشته باشد. حتی یک سنت از داراییهای ما نباید خارج از رصد بانک مرکزی باقی بماند.
پورمحمدی همچنین از کاهش تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی اختصاص یافت که این رقم در سال گذشته به ۱۴ میلیارد دلار و امسال به ۱۲ میلیارد دلار کاهش یافته است.
شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی، نرخهای جدید درب مرغداری و دامداری را برای چهار قلم کالای اساسی شامل مرغ، تخممرغ، گوشت قرمز و شیر خام تعیین کرد.
نشست مشترکی میان مدیران عامل پتروشیمی بندر امام، شرکت فرابورس ایران و شرکت سرمایهگذاری مدبران اقتصاد برگزار شد. هدف این نشست، تسریع در روند پذیرش پتروشیمی بندر امام به عنوان بزرگترین پتروشیمی کشور در فرابورس اعلام شد.
مدیر ارتباطات گروه خودروسازی سایپا، آخرین اطلاعات مربوط به خصوصیسازی این خودروساز را تشریح کرد و گفت: فرآیند واگذاری آغاز شده و متقاضیان تا ۲۴ اردیبهشت فرصت دارند درخواستهای خود را ارسال کنند.
وی همچنین افزود: برخی از خریداران بالفعل درخواست خود را ارسال کردهاند، اما برخی اسامی مطرحشده در رسانهها حتی هنوز هیچ درخواستی ارائه نکردهاند.