تاریخ: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۲۳
بازدید: ۳۲۴
کد خبر: ۳۷۵۷۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

ثبت رکوردهای جدید در تولیدات معدنی و کاتد کشور/ ثبات قیمت در بازار جهانی مس

می متالز - تحلیل‌گر اقتصادی بازار مس، از مازاد عرضه مس در جهان خبر داد و گفت: سال گذشته تصور می‌شد که بازار جهانی به سمت کسری عرضه پیش خواهد رفت؛ ولی آخرین گزارش (ICSG) نشان داد که واحدهای معدنی نوپا و افت نرخ رشد تقاضا باعث شده‌اند که بازار در شرایط مازاد عرضه باشد.
ثبت رکوردهای جدید در تولیدات معدنی و کاتد کشور/ ثبات قیمت در بازار جهانی مس

به گزارش می متالز، فرشید سلطان‌زاده، از رشد 3 درصدی مس تصفیه شده و 0.2 مس معدنی در ماه نخست سال جاری میلادی در جهان خبر داد و گفت: براساس جدیدترین گزارش گروه مطالعات بین المللی مس (ICSG)، تولیدکنندگان معادن مس جهان در ماه ژانویه 2019، حدود یک میلیون و 692 هزار تن ماده معدنی تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال 2018 میلادی، یک میلیون و 689 هزار تن بود. از این میزان، 905 هزار تن مربوط به قاره آمریکا، 340 هزار و 900 تن آسیا، 200 هزار و 300 تن آفریقا، 150 هزار و 900 تن اروپا و 94 هزار و 900 تن مربوط به اقیانوسیه بوده است.

وی با بیان اینکه در بخش تولید مس تصفیه شده نیز شاهد افزایش تولید جهانی بودیم، افزود: تولیدکنندگان جهانی مس طی ماه اول سال جاری میلادی، 2 میلیون و 54 هزار تن مس تصفیه شده تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال 2018 میلادی، یک میلیون و 995 هزار تن بود که نشان دهنده افزایش 3 درصدی است. در همین مدت، ظرفیت معادن مس جهان، 2 میلیون و 74 هزار تن شد که نسبت به مدت مشابه سال 2018 میلادی و ظرفیت تولید 2 میلیون و 81 هزار تن، حاکی از کاهش 34 صدم درصدی است. ولی در بخش ظرفیت تولید کاتد، ظرفیت ماهانه تولید مس تصفیه شده 1.3 درصد رشد داشته و به 2 میلیون و 366 هزار تن رسیده است.

این فعال حوزه اقتصادی از مازاد عرضه مس در جهان خبر داد و افزود: سال گذشته تصور می‌شد که بازار جهانی به سمت کسری عرضه پیش خواهد رفت، ولی آخرین گزارش (ICSG) نشان داد که واحدهای معدنی نوپا و سستی در روند رشد تقاضا باعث شده‌اند که بازار در شرایط مازاد عرضه باشد. این روند طی چند سال بعد نیز ادامه خواهد یافت و به طور کلی انتظار می‌رود تا سال 2023، تولید مس معدنی و کاتد، به ترتیب با نرخ رشد 2.3 و 1.8 درصد افزایش یابد که این موضوع نگرانی‌ها از حیث عرضه مس را در کوتاه مدت کاهش می‌دهد.

سلطان‌زاده ادامه داد: در طرف تقاضا، به دلیل بی ثباتی در اقتصاد کلان دنیا و جنگ تجاری بین کشورهای چین و آمریکا، نگرانی‌هایی به وجود آمد که باعث شد تا سال 2021 بازار در شرایط مازاد عرضه قرار بگیرد. این در حالی است که پیش بینی می‌شود در سال 2022 و 2023 بازار مجدد به سمت کسری عرضه پیش برود.

وی از ثبات قیمت در بازار جهانی خبر داد و گفت: در حال حاضر هر تن مس در بازار جهانی به قیمت 6 هزار و 400 دلار به فروش می‌رسد که تصور می‌شود این قیمت تا آخر سال بین 5 هزار و 600 تا 6 هزار 500 دلار بر تن نوسان داشته و متوسط 6 هزار و 200 دلار بر تن را ثبت کند.

تحلیل‌گر اقتصاد و بازار صنعت مس، با اشاره به کاهش قیمت مس در سال جاری نسبت به سال گذشته گفت: در حال حاضر ارزش دلار در حال کاهش است و اگر جهت گیری‌های آمریکا و چین کمتر شود، قطعا ارزش دلار باز هم کاهش پیدا خواهد کرد در نتیجه کالاهایی که با دلار ارزش گذاری می شود، قیمت بیشتری خواهند داشت و به همین دلیل انتظار می‌رود علی رغم وجود مازاد عرضه در صنعت مس، قیمت هر تن مس طی سال آینده به متوسط 6 هزار 500 دلار و در سال 2021 به متوسط 6 هزار 700 برسد.

وی شرایط صنعت مس در ایران را پررونق‌تر از جهان دانست و اظهار کرد: طی چند سال گذشته با راه‌اندازی واحدهای جدید تغلیظ در سونگون و سرچشمه، تولید معدنی مس افزایش یافته و به مرز 300 هزار تن مس محتوی در شرکت ملی مس رسیده است. تولید بخش خصوصی نیز حدود 30 هزار تن کنسانتره با محتوای کمتر از 10 هزار تن مس است.

سلطان‌زاده از ثبت رکوردهای جدید در تولید معدنی و تولید کاتد کشور خبر داد و افزود: سال گذشته به دلیل تعویض کوره ذوب سرچشمه و‌ فعال شدن کوره جدید، تولید کاتد رشد عجیبی را تجربه کرد؛ به طوری که تولید این محصول از 160 هزار تن به بیش از 247 هزار تن در سال 97 افزایش یافت.

وی معتقد است در سال‌های آینده، ثبات مقطعی در عرضه مس کشور رخ خواهد داد که در ادامه با توجه به راه‌اندازی معادن و واحدهای جدید تغلیظ، مجددا شاهد افزایش تولید این محصول مهم معدنی در کشور خواهیم بود.

عناوین برگزیده