
به گزارش میمتالز، تجدد با اشاره به طرحهای توسعهای در دست اقدام فولاد سنگان اظهار داشت: این طرحها در دو محور توسعه و زیرساختی دستهبندی میشوند. از جمله مهمترین طرحهای توسعهای میتوان به احداث کارخانه کنسانتره هماتیت-مگنتیت، افزایش ظرفیت زیرسقف گندلهسازی و اجرای پروژه انباشت مکانیزه باطله که برای نخستینبار در خاورمیانه اجرا میشود، اشاره کرد.
وی افزود: همچنین پروژههایی نظیر احداث بارگیرخانه کامیونی با ظرفیت حمل ۳ میلیون تن گندله و سیستم اعلان و اطفا حریق نیز در دست اقدام است.
در حوزه زیرساخت، فولاد سنگان پروژههایی در بخشهای تأمین آب و پساب، برق الکترونیک و جاده و راه در دست اقدام دارد.
وی از مهمترین پروژههای آب و پساب، شبکه جمعآوری فاضلاب تایباد، احداث تصفیهخانه تایباد و خطوط انتقال آب از تایباد به کارخانه را نام برد. در بخش برق و الکترونیک نیز چند پروژه در حال اجراست که از مهمترین آنها به نصب و راهاندازی پستهای یوتیلیتی، توسعه خطوط انتقال و توزیع، فیبر نوری و زیرساخت شبکههای انتقال دادههای صنعتی نام برد و از مهمترین پروژههای آتی شرکت در این حوزه احداث نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی و طرح احداث خطوط و پستهای انتقال مربوط به آن اشاره نمود.
وی درباره پروژه احداث نیروگاه برق بادی اظهار کرد: این پروژه در مرحله پایانی مطالعات بوده و در این خصوص با احداث دو عدد دکل بادسنجی ۱۰۰ متری برداشت اطلاعات تکمیلی فنی در حال انجام است. طراحی نیروگاه تکمیل شده و هدف تولید ۲۰۰ مگاوات برق تعیین شده است. این در حالی است که مجموع کل ظرفیت نیروگاههای بادی احداث شده در کشور حدود ۳۵۰ مگاوات میباشد و منطقه خواف به عنوان یکی از بهترین کریدورهای باد کشور و خاورمیانه شناخته میشود.
در پاسخ به پرسشی درباره سایر پروژههای نیروگاهی، تجدد بیان کرد: پروژهای در زمینه انرژی خورشیدی یا سیکل ترکیبی در دست نیست، چرا که تمرکز اصلی ما به دلیل شرایط اقلیمی منطقه، روی انرژی بادی است. مطالعات آن تکمیل، پیمانکاران شناسایی و اسناد آماده شدهاند و تنها تأمین مالی آن باقی مانده است.
وی درباره برآورد سرمایهگذاری این پروژه گفت: هزینه اجرایی نیروگاه بادی حدود ۲۰۰ میلیون یورو برآورد شده است.
وی در ادامه از پروژه احداث سیستم مکانیزه انباشت باطله به عنوان یکی از مهمترین اقدامات زیستمحیطی یاد کرد که برای نخستینبار در خاورمیانه در فولاد سنگان اجرا میشود. سیستم فوق با بهرهمندی از آخرین تکنولوژیهای روز و ماشینآلات متریال هندلینگ با در نظر گرفتن آثار زیستمحیطی دپوی باطله حاصل از تولید کنسانتره، قابلیت دپو باطله با ظرفیت ۵ میلیون تن در سال را داشته که با این روش از انتشار آلودگی و ریزگردهای ناشی از مواد آلی باقیمانده جلوگیری نموده و ضمن دپوی منظم و یکپارچه در حداقل فضا از هدررفت آب نیز جلوگیری مینماید.
مدیر توسعه فولاد سنگان تأکید کرد: این شرکت همگام با توسعه صنعتی، به عنوان شرکت پیشرو به مسوولیتهای اجتماعی نیز توجه ویژهای دارد. یکی از اقدامات شاخص در این زمینه، اجرای پروژههای جاده و راه از جمله احداث قطعه چهارم محور خواف–تربت حیدریه است. این مسیرها به طول بیش از ۱۲ کیلومتر توسط دو پیمانکار در حال اجرا هستند و اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان برای این پروژهها تخصیص یافته است.
وی در پایان با اشاره به چالشهای تأمین مالی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تأمین منابع مالی برای اجرای پروژهها یکی از دغدغههای اصلی ماست؛ با این حال، شرکت فولاد سنگان برنامههایی برای عبور از این چالشها در دست اجرا دارد.