
به گزارش میمتالز، معاون بهرهبرداری شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در حاشیه نخستین نمایشگاه تخصصی بورس، بانک، بیمه، خصوصیسازی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری مشهد اینوکس و فاینکس عنوان کرد: در سالی که گذشت، موفق به تولید ۵ میلیون و ۶۰ هزار تن گندله شدیم که این مهم با رکوردشکنی در واحد گندلهسازی فولاد سنگان همراه شد.
«سیدعلی شمسینیا» در این نشست خبری عنوان کرد: در سال ۱۴۰۳ در کارخانه کنسانترهسازی، موفق به تولید ۴ میلیون و ۶۳۰ هزار تن کنسانتره سنگ آهن شدیم.
وی افزود: حدود ۱۸۰۰ نفر نیروی انسانی در شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان و شرکتهای زیرمجموعه آن مشغول به کار هستند و در طول این سالها تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم که ایمنی کارکنان را حفظ کنیم. همچنین تمهیدات لازم برای حفظ مسائل زیستمحیطی را اندیشیدهایم و با توجه به استفاده از فیلترپرس، مصرف آب را به ۳۶۰ لیتر به ازای هر تن در فولاد سنگان کاهش دادهایم.
شمسینیا در پاسخ به خبرنگار «میمتالز» که عمر معدن سنگان تا چند سال دیگر است، آیا در پهنههای دیگر نیز سرمایهگذاری کردهاید، عنوان کرد: سه معدن بزرگ سنگ آهن در کشور داریم که یک زمانی بزرگترین آن گلگهر بوده که مصرف شده، چادرملو هم به انتها رسیده و هم اکنون بزرگترین ذخیره معدن کشور معدن سنگان با بیش از یک میلیارد تن ذخیره است که اکتشافات همچنان ادامه دارد و اکتشافات آنومالیهای شرقی و عمقی در این منطقه ادامه دارد. برای هر تن کنسانتره به ۲ تن سنگ آهن نیاز داریم که ما به ۳۵ تن سنگ آهن در سال لازم داریم که ذخایر موجود با ۱.۲ میلیارد تن کفاف حدود ۴۰ سال آینده را میدهد، البته اکتشافات ادامه دارد و امیدواریم ذخایر به ۲ میلیارد تن برسد که حدود ۶۰ تا ۷۰ سال دیگر عمر معدن خواهد بود.
شمسینیا ادامه داد: بر اساس مصوبه هیات وزیران تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۵ میلیون تن گندله در سال ۱۳۹۱ در کشور در دستور کار قرار گرفت که از این میزان ۵ میلیون تن سهم فولاد سنگان بود.
وی با بیان اینکه تست تضمین عملکرد شرکت فولاد سنگان با توجه به استفاده از تجربههای فنی شرکت فولاد مبارکه و همچنین نظارت این شرکت بر عملکرد ما، در عرض کمتر از ۲ ماه دریافت شد، ابراز کرد: بر این اساس ما توانستیم سر موعد مقرر نسبت به راهاندازی کارخانه اقدام کنیم.
معاون بهرهبرداری فولاد سنگان با اشاره به اینکه در سالهای گذشته، میزان تولید کنسانتره و گندله در این مجموعه به طور قابلتوجهی افزایش یافته است، تصریح کرد: تا امروز حدود ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندله تولید شده و در سالهای گذشته، ظرفیت تولید سالانه از ۵ میلیون تن عبور کرده است، به گونهای که در سال ۱۴۰۳ تولید به ۵ میلیون و ۶۰ هزار تن رسید، هرچند مشکلاتی مانند کمبود انرژی، برق و گاز بر روند تولید تأثیر گذاشته است.
شمسینیا با بیان اینکه کنسانترهسازی شرکت فولاد سنگان در سال ۱۳۹۹ و در زمان شیوع کرونا، تکمیل و راهاندازی شد و با وجود چالشهای ناشی از پاندمی و خروجی چینیها از پروژه با کمک کارشناسان داخلی و فناوریهای موجود، عملیات راهاندازی به موقع انجام شد، گفت: بر این اساس در سال ۱۴۰۳، تولید کارخانه به حدود ۴ میلیون و ۶۳۰ هزار تن رسید و در فروردین و اردیبهشت امسال، تولید نزدیک به ظرفیت اسمی بوده است.
معاون بهرهبرداری فولاد سنگان با تاکید بر اینکه در حوزه محیط زیست، این شرکت با مصرف آب حدود ۹۵۰ تا ۱۰۰۰ لیتر در هر تن کنسانتره، با فناوریهای بازچرخانی و فیلترپرس باطله، مصرف آب را به حدود یکسوم و حدود ۳۶۰ لیتر به ازای تولید هر تن کاهش داده است، اضافه کرد: همچنین، در زمینه نوآوری، بسیاری از قطعات و تجهیزات را بومیسازی و مهندسی معکوس کردهاند و در حال بهبود فرآیندهای تولید هستیم.
شمسینیا در ادامه با تاکید بر اینکه مصرف انرژی، به ویژه برق و گاز، یکی از چالشهای اصلی تولید در شرکتهای معدنی و فولادی است، تصریح کرد: مصرف برق در فرآیندهای مختلف به شدت بالا است و ناترازی در مصرف انرژی، چرخه تولید را مختل میکند و بر نقدینگی شرکت تأثیر میگذارد.
وی افزود: در زمینه صرفهجویی در مصرف انرژی، اقدامات مهمی از جمله کاهش مصرف برق از ۱۰۰ کیلووات برای هر یک تن کنسانتره به ۷۰ کیلووات و کاهش مصرف برق برای تولید گندله از ۴۵ کیلووات در هر تن گندله به ۳۶ کیلووات و در بخش گاز نیز که مصرف گاز برای هر تن گندله ۱۶ تا ۱۸ مترمکعب است که این میزان را به بین ۱۲ تا ۱۴ مترمکعب رساندهایم.
وی تصریح کرد: به منظور تامین گاز مورد نیاز و جلوگیری از قطعی گاز، جایگزینی بخاریهای گازسوز با نمونههای با گرید A+ که مصرف گاز را به طور قابل توجهی کاهش میدهد را در دستورکار داریم. در سال گذشته، با همکاری استانداری و دستگاههای مرتبط، صرفهجویی قابل توجهی در مصرف گاز صورت گرفت که به کاهش هزینهها کمک کرد.
معاون بهرهبرداری فولاد سنگان در خصوص آسیب افزایش قیمت حدود ۳۰۰ برابری برق برای صنایع فولادی و همچنین آغاز ناترازیها از فروردین امسال به صنایع فولادی و بهویژه فولاد سنگان، گفت: شرکتهای فولادی گردش مالی و سودآوری دارد، چنانچه مقایسهای بین سودآوری سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ داشته باشیم، پیشبینی ما این است که ۳۰ درصد از سود این شرکت را اضافه بهای انرژی مستهلک کند. از این نوع مسئولان باید توجه داشته باشند که اعمال محدودیتهای برق و گاز تولید را از ما میگیرد و در نتیجه سودآوری نخواهیم داشت، از اینرو افزایش قیمت انرژی زخم دیگری بر بدنه صنعت فولاد است.
شمسینیا تصریح کرد: به منظور تامین گاز مورد نیاز و جلوگیری از قطعی گاز، جایگزینی بخاریهای گازسوز با نمونههای با گرید A+ که مصرف گاز را به طور قابل توجهی کاهش میدهد را در دستور کار داریم. در سال گذشته، با همکاری استانداری و دستگاههای مرتبط، صرفهجویی قابل توجهی در مصرف گاز صورت گرفت که به کاهش هزینهها کمک کرد.
وی در خصوص آسیب افزایش قیمت حدود ۳۰۰ برابری برق برای صنایع فولادی و همچنین آغاز ناترازیها از فروردین امسال به صنایع فولادی و به ویژه فولاد سنگان، ابراز کرد: شرکتهای فولادی گردش مالی و سودآوری دارند، چنانچه مقایسهای بین سودآوری سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ داشته باشیم، پیشبینی ما این است که ۳۰ درصد از سود این شرکت را اضافه بهای انرژی مستهلک کند. از این رو، مسوولان باید توجه داشته باشند که اعمال محدودیتهای برق و گاز تولید را از ما میگیرد و در نتیجه سودآوری نخواهیم داشت و از این رو افزایش قیمت انرژی زخم دیگری بر بدنه صنعت فولاد است.