تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۱:۳۴
بازدید: ۳۸
کد خبر: ۳۷۶۷۱۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اتحادیه اوراسیا: نقشه راه تجارت آزاد با ایران تهیه شد

اتحادیه اوراسیا: نقشه راه تجارت آزاد با ایران تهیه شد
‌می‌متالز - وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اشاره به اجرایی شدن موافقت‌نامه تجارت آزاد میان پنج کشور عضو این اتحادیه و جمهوری اسلامی ایران از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ گفت: نقشه راهی برای اجرای این توافق تهیه شده است

به گزارش می‌متالز، اسلپنف تأکید کرد: ما به مرحله جدید همکاری با ایران به عنوان یک مشارکت نگاه می‌کنیم. مهم است که کارآفرینان ما یکدیگر را نه به عنوان رقیب، بلکه به عنوان شریک ببینند تا بتوانند پتانسیل و فناوری‌های خود را تقویت کرده و در یک بازار متحد ۲۵۰ میلیون نفری با هم همکاری کنند.

وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا در بخش دیگری از سخنان خود از تجار و بازرگانان ایران دعوت کرد تا در مجمع اقتصادی اوراسیا که پنجم و ششم تیرماه ۱۴۰۴ در مینسک پایتخت بلاروس برگزار می‌شود، شرکت کنند.

بنا بر این گزارش، طرفین در این دیدار درباره تقویت تعامل مجامع تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران در چارچوب اجرای توافقنامه تجارت آزاد گفت‌و‌گو کردند.

ایجاد سازوکار مشترک میان ایران و کشور‌های عضو اوراسیا برای صدور گواهی مبدا ضروری است

همچنین بنا بر گزارش سفارت کشورمان در روسیه، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این دیدار با اشاره به مشکلات مربوط به گواهی‌های مبدا در تجارت با اوراسیا، گفت: ایجاد یک سازوکار مشترک میان ایران و کشور‌های عضو برای صدور گواهی مبدا و ایجاد مکانیزم صدور گواهی‌های مبدا الکترونیکی، ضروری است.

صمد حسن‌زاده در این دیدار در زمینه مشکلات و چالش‌های موجود در تجارت با اوراسیا، به ضعف زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک اشاره کرد و گفت: خطوط ریلی و جاده‌ای فرسوده و ناکافی در ایران و برخی مناطق اوراسیا مانع تسریع صادرات و واردات است.

او به مشکلات استاندارد و نبود شناسایی متقابل اشاره کرد و بیان داشت: سخت‌گیری استانداردی در برخی کشورها، صادرات برخی کالا‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

رئیس اتاق ایران، از دشواری دسترسی به اطلاعات تجاری دقیق و به‌روز به عنوان دیگر چالش موجود در تجارت با اوراسیا نام برد و خاطرنشان کرد: کمبود شفافیت در اطلاعات تجاری، گمرکی، و استانداردی باعث کاهش اعتماد و کندی تصمیم‌گیری شرکت‌ها می‌شود.

حسن زاده درباره موانع فرهنگی، زبانی و قانونی در بازاریابی نیز بیان داشت: عدم تطابق با ویژگی‌های بازار‌های اوراسیا مانع مؤثر در صادرات محصولات ایرانی است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره نسبت نامتوازن در صادرات و واردات نیز گفت: با وجود صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری ایران، واردات از اوراسیا ۱.۷ میلیارد دلار بوده است و این نشان از تراز منفی تجاری دارد.

حسن زاده همچنین به تشریح ۹ الزام برای توسعه تجارت با اوراسیا پرداخت و به مواردی نظیر برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی، تقویت لجستیک و حمل‌ونقل، هماهنگی در استاندارد‌ها و شناسایی متقابل آنها، ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری، حمایت از شبکه‌سازی و بازاریابی، ارائه تسهیلات مالی و مشاوره‌ای، آموزش و ارتقاء ظرفیت انسانی، اجرای دقیق قواعد مبدأ و ساده‌سازی آنها و مکانیزم حل اختلاف تجاری اشاره کند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در زمینه ضرورت برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی، گفت: برای آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی با بازار، قوانین، و رویه‌های تجاری کشور‌های عضو اوراسیا، نیازمند برگزاری نشست‌های ترویجی و آموزشی هستیم.

وی با تاکید بر ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری، خاطرنشان کرد: برای تبادل داده‌های به‌روز درباره تعرفه‌ها، مقررات، استانداردها، و قوانین گمرکی با دسترسی آسان، نیازمند ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری هستیم.

به گزارش ایرنا، اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحادیه اقتصادی میان‌دولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، مولداوی و کوبا هستند.

پیش از این جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا چهارم دی‌ماه ۱۴۰۲ در آیینی در سن‌پترزبورگ موافقتنامه تجارت آزاد امضا کردند. بنا بر این توافقنامه که از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ پس از تصویب در مجالس کشور‌های طرف قرارداد اجرایی شد، طرفین تعرفه‌های گمرکی را برای ۸۷ درصد اقلام کالایی در مبادلات تجاری خود به صورت کامل حذف کند

بنا بر گزارش دیگری، رئیس و اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سفر به مسکو، دیدار جداگانه‌ای نیز با رئیس بیزینس راشا فدراسیون روسیه داشت.

هیأتی از تجار و فعالان اقتصادی ایران که به ریاست حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به مسکو سفر کرده‌اند، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ با همراهی کاظم جلالی سفیر کشورمان در نشستی با سرگئی کاترین رئیس اتاق بازرگانی و صنعت روسیه و برخی تجار این کشور درباره هدفگذاری تجارت تهران – مسکو به بیش از ۱۰ میلیارد دلار گفت‌و‌گو کردند.

همایش گفت‌و‌گو‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه نیز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در تالار مرکز تجارت جهانی مسکو برگزار شد.

رئیس اتاق ایران همچنین با الکساندر شوخین رئیس اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه دیدار جداگانه‌ای داشت.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده