تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۲۵
بازدید: ۴۱
کد خبر: ۳۷۶۷۱۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی:

فرآیند‌های صدور مجوز معادن، فرسایشی و مخل تولید است

فرآیند‌های صدور مجوز معادن، فرسایشی و مخل تولید است
‌می‌متالز - نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت باید نقش حمایتی ایفا کند و از مداخلات بی‌اثر در فرآیند تولید و صنعت پرهیز کند، زیرا تولیدکنندگان وقتی به حال خود گذاشته شوند، عملکرد بهتری دارند.

به گزارش می‌متالز، «نبی‌الله محمدی» امروز (پنج‌شنبه یکم خرداد) در جلسه بررسی مشکلات واحد‌های بزرگ صنعتی و معدنی استان زنجان که با حضور وزیر صمت برگزار شد، با اشاره به وضعیت معدن انگوران، اظهار کرد: بازدید از این معدن نشان داد که بهره‌برداران با وجود نبود زیرساخت مناسب، اقدامات چشمگیری داشته‌اند. یکی از فعالان بخش خصوصی تنها برای دسترسی به معدن، ۴۶ کیلومتر جاده ساخته است. این در حالی است که نیرو‌های پرتلاش در معدن انگوران استحقاق حمایت دارند. خواهشمندم تفاهم‌نامه ۵۰-۵۰ بین وزارت راه و ایمیدرو اجرایی شود تا در تأمین زیرساخت‌های جاده‌ای به این معدن کمک شود.

وی با تأکید بر اینکه رقم ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه‌شده برای عملکرد پارسال معدن، عددی قابل گزارش نیست، افزود: انتظار داریم مدیرعامل ایمیدرو و مدیران تهیه و تولید مواد معدنی ایران، نگاه ویژه‌ای به این منطقه داشته باشند.

نماینده زنجان و طارم در خانه ملت، یکی از مشکلات اساسی تولیدکنندگان را قطعی و کمبود برق دانست و بیان کرد: سال گذشته ۱۸ هزار کیلووات ساعت برق در اختیار تولیدکنندگان بود که امسال به ۲۵ هزار کیلووات ساعت رسیده و قرار است به ۳۰ هزار کیلووات ساعت برسد. این افزایش مصرف نیازمند برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در حوزه تولید برق است، نه صرفاً مدیریت مصرف. بسیاری از کوره‌ها به علت قطعی برق خاموش شده‌اند و راه‌اندازی مجدد آنها هزینه‌بر است.

وی افزود: اکنون کدام سرمایه‌گذار حاضر است در حوزه تولید برق سرمایه‌گذاری کند، در حالی که مشوق‌ها ناکارآمد هستند و فرآیند دریافت منابع از صندوق توسعه ملی نیز توجیه اقتصادی ندارد. لازم است در قالب الحاقیه‌های لایحه در حال بررسی در مجلس، پیشنهاد‌هایی برای بهبود وضعیت برق صنایع ارائه شود. اتاق بازرگانی و خانه صنعت باید در صحن مجلس فعالانه‌تر عمل کنند.

محمدی با گلایه از روند فرسایشی صدور مجوز‌های معدنی، گفت: فرآیند دریافت پروانه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه بهره‌برداری بسیار طولانی و خسته‌کننده است و موجب ورشکستگی برخی معدن‌داران شده است. با این وضعیت، معدن نمی‌تواند جایگزین منابع نقدی شود.

او همچنین با اشاره به کم‌کاری برخی دستگاه‌های اجرایی، تصریح کرد: برخی تولیدکنندگان به دلیل تعلل مدیران مربوطه، هفته‌ها پشت در اتاق‌ها معطل می‌مانند. وقتی مردم نمی‌توانند مدیر مربوطه را پیدا کنند، ناچار به نمایندگان مجلس متوسل می‌شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده