
به گزارش میمتالز، محمد آقاجانلو افزود: در این برنامهریزی ۱۳ شرکت حوزه معدن و صنایع معدنی زیرمجموعه و تابعه ایمیدرو مشارکت داشتهاند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق آمار طی سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۳ در بخش معدن و صنایع معدنی به میزان ۳ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار صرفهجویی ارزی حاصل از بومیسازی صورت گرفته است.
آقاجانلو عنوان کرد: ایمیدرو سالانه هدفگذاری کمّی برای صرفهجویی ارزی از طریق بومیسازی در بخش تجهیزات، ماشینآلات، قطعات یدکی و مواد اولیه شرکتها و همچنین طرحهای توسعهای تعیین و با ابلاغ آن به شرکتهای زیرمجموعه و تابعه؛ برنامهها و پروژههای مرتبط با آن را پایش میکند.
این گزارش میافزاید، برنامه صرفهجویی ارزی توسط شرکتهای فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، ملی صنایع مس ایران، گلگهر، فولاد هرمزگان، تهیه و تولید مواد معدنی ایران، گهرزمین، ملی فولاد، فولاد کردستان، فولاد سنگان، آلومینای ایران، فولاد خراسان و آلومینیوم جنوب محقق شده است.
سال ۱۴۰۲ میزان صرفهجویی ارزی حاصل از بومیسازی توسط شرکت ها؛ ۸۳۸ میلیون دلار بوده است.
از سوی دیگر مدیر توسعه فناوری و بومیسازی ایمیدرو در اعلام کرد: برنامه بومیسازی و ساخت داخل تجهیزات و قطعات بخش معدن و صنایع معدنی، با تسهیل گری ایمیدرو از دهه ۹۰ آغاز شد و متعاقب آن، موج بومیسازی در شرکتهای وابسته و تابعه اتفاق افتاد.
فرهاد فرشاد افزود: طی سالهای گذشته، شرکتهای مهندسی توانمندی در کنار شرکتهای بزرگ قرار گرفتند و به ساخت تجهیزات و قطعات در داخل اقدام کردند. این شرکتها با بهرهگیری از مهندسان متخصص داخل، بخش قابل توجهی از تجهیزات و قطعات مورد نیاز زنجیره معادن و صنایع معدنی را در شرایط تحریم تامین کردند.
وی ادامه داد: برنامه صرفهجویی ارزی حاصل از بومیسازی در سال ۱۴۰۴ نیز حدود ۸۹۳ میلیون دلار پیشبینی شده است.
منبع: ایمیدرو