
به گزارش میمتالز، این تاکتیک موانع موجود بر سر راه ورود فلز ارزان چینی را تضعیف میکند و نگرانیهایی را در پکن به دلیل افزایش چشمگیر صادرات محصولات با ارزش افزوده پایین ایجاد کرده است.
به گزارش جیام ک، افزایش بیسابقه صادرات فولاد چین منجر به موجی از حمایتگرایی در سراسر جهان شده است. در پاسخ، صادرکنندگان چینی به سمت عرضه بیلت فولادی روی آوردهاند که معمولاً مشمول تعرفههای کمتری است. این روند از پاییز گذشته آغاز شده و هر زمان که صادرات بیلت سودآور باشد، تولیدکنندگان چینی آن را عرضه خواهند کرد.
بر اساس دادههای گمرکی، پنج مقصد اصلی صادرات شمش فولادی چین شامل اندونزی، فیلیپین، عربستان سعودی، ایتالیا و ترکیه هستند. اندونزی، ترکیه و عربستان سعودی بر برخی از انواع محصولات نورد شده تعرفه دارند، اما بر شمش فولادی نه. عدم وجود نسبی موانع تجاری برای شمش فولادی در مقایسه با محصولات نورد شده، به رشد سریع صادرات آن کمک کرده است. کشورهای جنوب شرق آسیا محصولات نیمهتمام چینی را وارد و فرآوری میکنند و سپس فولاد را به اروپا و آمریکا صادر میکنند.
در پنج ماه اول سال جاری، چین صادرات شمش فولادی خود را بیش از سه برابر نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داده و به ۱.۳۷ میلیون تن رسانده است.
در همین حال، انجمن آهن و فولاد چین به دولت توصیه کرده است که چنین صادرات را محدود کند تا این صنعت بتواند بر عرضه محصولات با ارزش افزوده بالاتر در خارج از کشور تمرکز کند. پکن در حال بررسی امکان وضع عوارض صادراتی بر بیلت است.
از ژانویه سال گذشته، ۳۸ تحقیق ضد دامپینگ علیه فولاد چین در کشورهای مختلف آغاز شده است. به ویژه ویتنام و کره جنوبی، شرکای تجاری اصلی چین، تعرفههایی را بر برخی محصولات فلزی چینی وضع کردهاند و به تولیدکنندگان داخلی آسیب رساندهاند.
منبع: ایفنا