تاریخ: ۳۱ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۵۵
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۳۸۰۱۸۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

“ومعادن” بخشی از مطالبات ارزی را وصول کرد

“ومعادن” بخشی از مطالبات ارزی را وصول کرد
‌می‌متالز - در گزارش‌های حسابرس مستقل در مجمع عمومی عادی ومعادن، تعهدات مالیاتی معوق، ابهام در بازگشت سرمایه‌گذاری در یک شرکت تولید برق، مطالبات معوق از سوریه، تاخیر در ثبت اسناد مالکیت دارایی‌ها و افزایش سرمایه شرکت کک طبس مورد اشاره قرار گرفت که برای برخی از این موارد، پیگیری‌های حقوقی و مدیریتی در حال انجام است و بخشی از مطالبات وصول شده، برخی دیگر نیازمند رفع ابهام و تکمیل فرآیند‌های قانونی هستند.

به گزارش می‌متالز، در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات نماد ”ومعادن”، حسابرس مستقل و بازرسی قانونی با ارائه گزارشی، نسبت به وجود تعهدات مالیاتی معوق و شناسایی‌نشده به مبلغ ۱۰ هزار و ۵۷۲ میلیارد ریال و مطالبات معوق شرکت فرعی کارخانجات تولیدی شهید قندی از وزارت مخابرات سوریه هشدار داد. وی همچنین به وضعیت اجرای پروژه‌های در جریان ساخت و اسناد مالکیت دارایی‌های ثابت اشاره کرد؛ که مشروح این گزارش در زیر آمده است.

تعهدات مالیاتی در شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات

بر اساس این گزارش، این مبلغ مربوط به مالیات عملکرد سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ شرکت‌های فرعی و همچنین مازاد مالیات عملکرد سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است که توسط سازمان امور مالیاتی مطالبه شده و مورد اعتراض قرار گرفته است. در حال حاضر، مبلغ ۲۹۱۰ میلیارد ریال و ۳۲۳۷ میلیارد ریال به ترتیب برای مالیات سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به عنوان ذخیره در حساب‌ها منظور شده است.

حسابرس اعلام کرده که در صورت اعمال تعدیلات مورد نیاز، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های وابسته ۲۷۷۸ میلیارد ریال و سود انباشته گروه ۱۰۵۷۲ میلیارد ریال کاهش یافته و بدهی مالیاتی گروه به میزان ۷۷۹۴ میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت در واکنش به این گزارش، ضمن تایید وجود اختلاف حساب با سازمان امور مالیاتی، توضیح داد که شرکت‌های تابعه اعتراضاتی را به مبالغ مطالبه شده ارائه کرده‌اند تا تکلیف نهایی مشخص شود. وی به ذخیره‌گیری ۷۰ تا ۸۰ درصدی برای این موارد اشاره کرد و بر لزوم تعیین‌تکلیف سریع و قطعی وضعیت مالیاتی تاکید نمود.

رئیس مجمع نیز، بر شناسایی مالیات با رعایت صرفه و صلاح شرکت و استفاده حداکثری از معافیت‌های مالیاتی در گروه تاکید کرد.

ابهام در بازگشت ۲۶۶۱ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در شرکت برق شاهرود

حسابرس مستقل در گزارش خود به ابهام در بازگشت سرمایه‌گذاری ۴۹۴۵ میلیارد ریالی در شرکت تولید نیروی برق شاهرود اشاره کرد. بر اساس گزارش وی، سهام این شرکت در سال ۱۳۹۷ توسط شرکت فرعی تولید توسعه پویا انرژی خریداری شده بود، اما به دلیل حکم دادگاه، قرارداد خرید با سازمان خصوصی‌سازی باطل شده است.

حسابرس همچنین اعلام کرد که بازیافت ۲۶۶۱ میلیارد ریال از اصل و فرع اقساط خرید سهام و همچنین وصول ۷۶۶ میلیارد ریال مطالبات از شرکت تولید نیروی برق شاهرود محرز نشده است. همچنین، وضعیت اسناد تضمینی به مبلغ ۳۲۵۷ میلیارد ریال نیز تاکنون تعیین‌تکلیف نشده است.

وی تاکید کرد که به دلیل عدم دریافت تاییدیه از سازمان خصوصی‌سازی و شرکت مزبور، امکان ارزیابی آثار احتمالی این موارد بر صورت‌های مالی گروه در حال حاضر وجود ندارد.

«اردشیر سعدمحمدی» مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات نماد “ومعادن”، در این خصوص با اشاره به وجود ۱۴ پرونده مشابه در خصوص واگذاری‌های انجام‌شده از طریق سازمان خصوصی‌سازی، اظهار داشت: این اتفاق به دلیل تغییر رویکرد در بهره‌برداری از کارخانه رخ داده است. ابتدا کارخانه به سیستم واگذار شد، سپس دوباره بازپس گرفته شد.

سعدمحمدی، با اشاره به شکایت شرکت پویای انرژی از هیات عالی واگذاری (مرکب از وزرا و مسوولان سازمان خصوصی‌سازی) افزود: ما در حال پیگیری حقوقی برای بازگرداندن کارخانه برق شاهرود هستیم. در صورت عدم موافقت دادگاه، به دنبال دریافت اصل سرمایه و سود حاصل از آن در طول این سنوات خواهیم بود.

وی همچنین به درخواست اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری در قوه قضاییه برای بررسی دلایل باطل شدن واگذاری اشاره کرد.

مطالبات از سوریه و کاهش سود شرکت شهید قندی

در مجمع عمومی عادی سالیانه ومعادن، حسابرس مستقل در گزارشی به مطالبات معوق شرکت فرعی کارخانجات تولیدی شهید قندی از وزارت مخابرات سوریه به مبلغ ۵.۲۰۵ میلیون یورو (معادل ۲۶۹۰ میلیارد ریال) اشاره کرد. وی افزود، این مطالبات مربوط به فروش کابل و سیم در سنوات قبل است.

حسابرس با توجه به شرایط فعلی حاکم بر سوریه، پیشنهاد داد که مبلغ ۲۶۹۰ میلیارد ریال به عنوان زیان کاهش ارزش مطالبات در صورت‌های مالی گروه اعمال شود. در صورت اعمال این تعدیل، دریافتنی‌های تجاری، سود سال جاری و سود انباشته ابتدای سال گروه به ترتیب به میزان ۲۶۹۰ میلیارد ریال، ۹۲ میلیارد ریال و ۲۵۹۸ میلیارد ریال کاهش خواهد یافت.

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل ومعادن، با اشاره به اینکه این مطالبات مربوط به سال ۱۳۹۳ است، اعلام کرد: خوشبختانه ۱۱ میلیون یورو از این مطالبات را با پیگیری‌های انجام‌شده در یک سال‌ونیم گذشته وصول کردیم.

سعدمحمدی همچنین با تاکید بر انعقاد قرارداد جدید با وزارت مخابرات سوریه، تصریح کرد: طبق این قرارداد، مقرر شد وزارت اتصالات سوریه ضمن پرداخت ۲۰ درصد از مبلغ قرارداد جدید، همزمان ۲۰ درصد از بدهی سنواتی خود را نیز پرداخت کند. بخشی از این مبلغ نیز وصول شده است.

وی با اشاره به شرایط نامساعد سیاسی و نظامی در سوریه، خاطرنشان کرد: در حال حاضر امکان برقراری ارتباط مستقیم با سوریه وجود ندارد، اما تمام تلاش خود را برای ایجاد شرایط لازم جهت وصول ۵ میلیون یورو باقی‌مانده انجام می‌دهیم.

مدیرعامل “ومعادن” همچنین به حل‌وفصل پرونده‌های معوق دیگر مربوط به سال ۱۳۹۳ اشاره کرد و گفت: کابل‌هایی که به آفریقا صادر شده بود را پیدا کرده و به ایران بازگرداندیم و با فروش آنها، پرونده مربوطه را بستیم.

وی همچنین از برنامه‌های توسعه‌ای شرکت شهید قندی برای تولید کابل‌های نوری و محصولات جدید خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با بهبود شرایط، امکان تصفیه مطالبات باقی‌مانده فراهم شود.

در نهایت رئیس مجمع، به شرکت تکلیف کرد که با رعایت قوانین شرکت، پیگیری در راستای وصول مطالبات سوریه انجام شود.

تاخیر در ثبت اسناد مالکیت دارایی‌های ثابت و اولویت‌بندی پروژه‌ها

در ادامه مجمع عمومی عادی سالیانه “ومعادن”حسابرس اعلام کرد که روند اجرایی برخی از پروژه‌های در جریان ساخت شرکت‌های فرعی از جمله صنایع فولاد کردستان، فولاد اقلید پارس و صنایع فرو آلیاژ شیروان و همچنین برآورد‌های انجام‌شده در خصوص هزینه‌ها و تاخیر در اجرای پروژه‌ها در یادداشت‌های توضیحی صورت‌های مالی منعکس شده است.

همچنین، حسابرس تاکید کرد که تا تاریخ گزارش، تشریفات قانونی مرتبط با انتقال اسناد مالکیت زمین نیروگاه شرکت مولد نیروگاهی سامان، دو قطعه از اراضی ساربانلر، ساختمان رونیکا پلاس مربوط به شرکت معدن کار باختر، ۷ باب آپارتمان مسکونی و چهار باب مغازه تجاری مربوط به شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی به نام گروه صورت نپذیرفته است.

مدیرعامل “ومعادن”، در این خصوص، با اشاره به سرمایه‌گذاری بیش از ۲۲۰ میلیارد ریالی در پروژه‌ها، بر اولویت‌بندی پروژه‌ها تاکید کرد. وی با مثال زدن به پروژه آهن اسفنجی آهن اردبیل که ۶۵ درصد پیشرفت دارد و تجهیزات آن نیز وارد شده است، گفت: اولویت ما تکمیل این پروژه و رساندن آن به مرحله تولید است. مدیرعامل همچنین توضیح داد که عقب ماندن برخی پروژه‌ها به دلیل تزریق منابع مالی کمتر است.

در خصوص تاخیر در ثبت اسناد مالکیت، سعدمحمدی به شرایط خاص شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی اشاره کرد و اظهار داشت: مشتری اصلی این شرکت مخابرات است که به دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات، شرکت مجبور به پذیرش تهاتر با دارایی‌های مخابرات (مانند زمین، آپارتمان و مغازه) شده است. این کار برای جلوگیری از ضرر سهامداران و حفظ ارزش دارایی‌ها انجام شده است.

وی افزود که این رویکرد در مورد معدن کار باختر نیز در حال اجرا است و فرآیند ثبت اسناد مالکیت در حال انجام است.

پوشش بیمه موجودی مواد و کالا در شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات

حسابرس مستقل در گزارش خود اعلام کرد که موجودی مواد و کالای این گروه به میزان ۳۶۱۰۶ میلیارد ریال تا سقف ۷۶۰۵ میلیارد ریال از پوشش بیمه برخوردار است. وی تاکید کرد که مفاد این بیمه‌نامه تاثیری بر اظهارنظر موثر او نداشته است.

در همین راستا، مدیرعامل شرکت در توضیحی تکمیلی، به پوشش بیمه‌ای برای موجودی ۳۲۰۰ میلیارد تومانی اشاره کرد و اذعان داشت: این پوشش بیمه‌ای برای مواردی است که فاقد پوشش بیمه‌ای بودند و هزینه آن از محل منابع داخلی شرکت تامین شده است.

تاخیر در ثبت افزایش سرمایه شرکت کک طبس

حسابرس مستقل در این مجمع به وضعیت حساب‌های فی‌مابین سرمایه‌گذاری و ضمانت تحصیلات دریافتی شرکت کک طبس اشاره کرد. وی ادامه داد، مبلغ ۳۶۴۳ میلیارد ریال با نرخ سود ۲۴ درصد در راستای رفع موانع تولید و رقابت‌پذیری به شرکت کک طبس پرداخت شده است، اما با وجود گذشت بیش از یک سال از پرداخت نقدی ۲۸۸۱ میلیارد ریال بابت شرکت در افزایش سرمایه، فرآیند ثبت این افزایش سرمایه در شرکت فرعی هنوز تکمیل نشده است.

رئیس مجمع با تاکید بر لزوم پیگیری این موضوع، خواستار ثبت مطالبات در قالب افزایش سرمایه و وصول مابقی مطالبات بر اساس توافقات صورت گرفته شد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، در خصوص این گزارش حسابرس اعلام کرد که افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات در ماه دوازدهم انجام شده است. وی با اشاره به تعطیلات نوروزی و همچنین تعطیلات ناشی از جنگ تحمیلی (اشاره به تعطیلات اعلام شده در پی حملات اخیر)، خاطرنشان کرد که فرآیند ثبت افزایش سرمایه از محل مطالبات در کشور به طور معمول ۷ تا ۸ ماه طول می‌کشد.

وی در نهایت خاطرنشان کرد که این افزایش سرمایه قبل از برگزاری مجمع و در یک بازه زمانی سه ماهه به ثبت رسیده است تا مجمع با کفایت کامل برگزار شود.

منبع: بورس امروز

عناوین برگزیده