به گزارش می متالز، معدن نمک «کیهوره» در پاکستان دومین ذخیره بزرگ نمک در جهان است.
نمک کهیوره در شهرستان «جهلم» از توابع ایالت «پنجاب» قرار دارد، این معدن که در فاصله ۱۶۰ کیلومتری اسلامآباد پایتخت پاکستان و ۲۵۰ کیلومتری شهر لاهور مرکز ایالت «پنجاب» قرار دارد، از موقعیت خوبی برای تبدیل شدن به یک مرکز تفریحی بینالمللی برخوردار است. معدن نمک کیهوره قدیمیترین معدن نمک در جنوب آسیا است که دومین ذخیره بزرگ نمک خوراکی در جهان را تشکیل میدهد. کشف این معدن نمک حکایت جالبی دارد. گفته میشود زمانی که اسکندر مقدونی در سال ۳۲۲ ه.ق به هند حمله کرد اسبهای لشکرش نزدیک کیهوره توقف کرده و شروع به لیسیدن سنگهای اطراف این محل کردند که همین ماجرا موجب کشف این معدن شد.
از معدن نمک کهیوره مدتها به عنوان ملک شخصی مهاراجههای منطقه بهرهبرداری میشد اما بعد از استقلال پاکستان از هند، این معدن به دولت واگذار شد. وسعت معدن نمک کیهوره ۱۱۰ کیلومتر مربع است و ۱۹ ورودی دارد. از این میان، ۱۱ ورودی برای استخراج نمک از زیر زمین مورد استفاده قرار میگیرد و بقیه ورودیها برای گردشگران داخلی و خارجی به داخل شهر که در قسمتی از معدن قرار دارد، استفاده میشود. از این معدن سالانه ۳۲۵ هزار تن نمک استخراج میشود. یکی از جالبترین بناهای شهر نمک، مسجدی است که از آجرهای نمکی ساخته شده و با لامپهای هالوژن تزئین شده است. همچنین برای عبور آب از شهر نمکی شیارهایی طراحی شده است که از به هم پیوستن آنها رودی تشکیل میشود که از وسط شهر عبور میکند و برخی مسافران برای آبتنی، از این آب که آب نمک است، استفاده میکنند. آب مورد نیاز این رودخانه از آب باران تامین میشود اما به علت شور بودن قابل شرب نیست، البته خاصیت درمانی دارد.
اقامت در شهر نمک به عنوان یک درمان طبیعی موردتوجه مردم است و پزشکانی در این شهر مستقر شدهاند که خدمات لازم برای استفاده بهتر از شهر نمک را به مراجعان ارائه میکنند.
این شهر همچنین دارای یک مرکز پست، هتل، قطار و... است که یک شهر کوچک باید از آن برخوردار باشد. مجسمههای نمکی سوغات معدن کیهوره است و توصیه میشود برای خاصیت درمانی در خانه نگهداری شود.