به گزارش می متالز، همایون حائری در پاسخ به سؤال که آیا وزارت نیرو برنامهای برای برخورد و شناسایی مشترکانی که از برق ارزیان و یارانهای کشور برای استخراج بیت کوین استفاده میکنند دارد یا خیر، گفت: وزارت نیرو پیشنهادی به دولت ارائه داده است که افرادی که قصد وارد کردن دستگاههای دست دوم به کشور برای استخراج بیت کوین را دارند شناسایی شوند و تعرفه برق آنها با نرخهای مناسبی مثل نرخ برق صادراتی محاسبه شود.
وی افزود: وزارت نیرو به دولت پیشنهادی داده که با تعیین نرخهای مناسبی به این موضوع ورود کنیم. یکی از کارهایی که وزارت نیرو میتواند انجام دهد این است که فعلا تعرفه برق صادراتی را برای این مشترکان مصوب و سپس برای آنها اعمال کند.
معاون وزیر نیرو در پاسخ به سؤال که چرا وزارت نیرو به تازگی بعد از یک سال به فکر شناسایی این مشترکان و ایجاد تعرفه برق صادراتی افتاده است، گفت: از سال گذشته این موارد مطرح بود و در سال جاری استخراج کنندگان بیت کوین افزایش پیدا کرد. بنابراین وزارت نیرو پیشنهاد خود را به دولت ارائه کرد و اتفاقا چندین بار در کمیسیون اقتصادی دولت روی آن بحث و تبادل نظر شد.
حائری خاطرنشان کرد: برای هر رمز بیت کوئین 72 هزار کیلووات ساعت برق مصرف میشود و اگر این رشد مصرف ادامه پیدا کند با این شرایط سخت برای ایجاد ظرفیت جدید نیروگاهی ما ناگزیر هستیم که به سمت ایجاد تعرفه صادراتی برق برای استخراج کنندگان بیت کوین حرکت کنیم.
وی در پاسخ به سؤال که در حال حاضر آیا مشخص است که چقدر برق توسط این مشترکان استفاده میشود، گفت: نمیتوان آمار دقیقی از این وضعیت ارائه کرد اما اگر این روند ادامه یابد مصرف برق استخراج کنندگان بیت کوئین به 2 هزار مگاوات خواهد رسید.
معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه به هر حال برق در ایران بسیار ارزان است و سرمایهگذاران بیت کوین ایران را بهترین مکان برای فعالیت خود میدانند، ادامه داد: اگر کنترل و نظارت برای این مصرف کنندگان نباشد مصرف برق این سرمایهگذاران که اتفاقا در برخی گاوداریها، مساجد و یا حتی مدارس فعالیت میکنند به 2500 مگاوات میرسد.
حائری در پاسخ به سؤال که با توجه به اینکه امسال سال نخست افزایش تعرفه برق مشترکان پرمصرف است، برنامه وزارت نیرو برای تعرفه برق پرمصرفها در سالهای آتی چیست، گفت: تلاش وزارت نیرو این بود که امسال با هدف مدیریت صنعت تعرفه برق مشترکان پرمصرف را 16 درصد افزایش دهد بنابراین ما باید منتظر بمانیم ببینیم که جواب چه خواهد شد و چقدر میتوانیم گروههای پرمصرف را به خوش مصرفها تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: باید به مرور قیمت برق مشترکان پرمصرف را افزایش دهیم. به هر حال این 16 درصد برای تغییر تفکرات نیاز بود. بنابراین شناور شدن تعرفهها موضوع تکمیلی این برنامه است تا هر مشترک پر مصرفی در هر پلهای با توجه به رشد مصرف تعرفه آنها نیز پلهای رشد کند.
معاون وزیر نیرو در پاسخ به سؤال که میزان واردات برق در حال حاضر چقدر است و چه میزان برق صادر میشود، گفت: در حال حاضر به دلیل قوی بودن شبکه صنعت برق ایران کشورهای همسایه شبکه برق ایران را با کیفیت میبینند بنابراین در حال حاضر میزان واردات 350 مگاوات و میزان صادرات 1200 مگاوات است.
حائری با اشاره به اینکه امسال نیز در تلاش هستیم مدیریت مصرف برق را اجرایی کنیم، گفت: رشد مصرف برق به طور میانگین 5 درصد بود که در سال گذشته ما با اعمال برنامههای مدیریت مصرف این رشد مصرف به 2.9 درصد رسید و در تلاشیم امسال نیز این رشد را به 2.5 درصد برسانیم.
وی با بیان اینکه افزایش تعرفه برق مشترکان کم مصرف از ابتدای اردیبهشت ماه 7 درصد و مشترکان پرمصرف از اول خرداد ماه 16 درصد افزایش مییابد، گفت: مشترکانی که 10 درصد صرفه جویی کنند میتوانند 20 درصد هزینه قبل و بعد خود را کاهش دهند.
به گفته معاون وزیر نیرو الگوی مصرف برق در حال حاضر 300 کیلو وات ساعت است که به طور میانگین 90 درصد مشترکان کشور زیر این الگو هستند و تنها 10 درصد مشترکان پرمصرف هستند که باید با رعایت مدیریت مصرف خود را به زیر این الگوی مصرف برسانند.
حائری ادامه داد: امسال نیز تغییر ساعت اداری اجرا خواهد شد. هر چند سال گذشته از این برنامه توانستیم 2 هزار مگاوات صرفه جویی انجام دهیم.
وی گفت: امسال این برنامه بر عهده استانداران و ارتباطی که استانداران با مسئولان برق منطقه و شرکتهای توزیع خواهند داشت نظارت خوبی بر روی مصارف سرمایشی و روشنایی ادارات پس از تعطیلی ادارات انجام خواهد شد.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه برنامهریزی کردهایم امسال 5 هزار مگاوات جدید احداث کنیم گفت:تا الان 2500 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی ایجاد شدهاند و تلاش خواهیم کرد تا پایان امسال به 4 هزار مگاوات ظرفیت ایجاد شده برسیم.
حائری در خصوص پرداخت بدهی عراق بابت خرید برق از ایران گفت: عراق تعهدات خود برای پرداخت پول برق تا 50 درصد به میزان بدهی را پرداخت کرده است که این پرداختها از طریق ارز یورو و دینار در حال انجام است.
به گفته وی امسال برای اجرای طرح فهام کلیه مشترکان دیماندی (پرمصرفها) که حدود 400 هزار تا 450 هزار مشترک هستند طرح فهام برای آنها اجرا و مصرف آنها رؤیت پذیر خواهد شد.