تاریخ: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۹:۲۰
بازدید: ۳۴۳
کد خبر: ۴۰۵۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
ارزآوری یک میلیارد دلاری فولاد خوزستان در سال 97

در مجمع «فخوز» چه گذشت؟

می متالز - سهامداران فولاد خوزستان در مجمع سالانه در حالی گرد هم آمدند که با موافقت با تقسیم 63 درصدی از سد محقق شده موافقت کردند.
در مجمع «فخوز» چه گذشت؟

به گزارش می متالز، در مجمع عمومی عادی سالانه فولاد خوزستان با حضور بیش از ۸۰ درصد از سهامداران این شرکت برگزار شد. در این مجمع مشخص شد «فخوز» برای سال مالی ۹۷ بالغ بر 165.6 تمان سود محقق کرده و با تقسیم ۶۳ درصد از سود محقق شده بین سهامداران (معادل ۱۰۰ تومان) موافقت شد. همچنین مقرر شد اولویت پرداخت با سهامدار خُرد باشد و برای سهامداران عمده به‌ تناسب درصد سهام پرداخت شود. در این نشست، گزارش فعالیت هیات مدیره و صورت‌های مالی تلفیقی گروه و شرکت اصلی منتهی به تاریخ ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ و صورت‌های سود و زیان و جریان وجوه نقد برای سال مالی منتهی به تاریخ مذکور به تصویب مجمع رسید.

در اجرای ماده ۱۰۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت و ماده ۲۲ اساسنامه، هیات رئیسه مجمع شامل: مهدی رضایی رئیس، امیرحسین نادری و محمد مهدی مومن زاده ناظران و علی اصغر مشهدی زاده به‌عنوان منشی مجمع انتخاب و این جلسه رسمیت یافت. محمد کشانی؛ مدیرعامل فولاد خوزستان، خلاصه گزارش عملکرد هیات مدیره این شرکت را در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه سال ۱۳۹۷ خطاب به سهامداران در مجمع عمومی ارایه کرد.

 کشانی با اشاره اینکه فولاد خوزستان در سال گذشته با در نظر گرفتن تامین نیاز داخلی به میزان ۵۷ درصد از تولید خود را به دیگر کشورها صادر کرده است، گفت: این میزان بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری به همراه داشته است. از طرفی تولید شرکت بدون اضافه کردن تجهیزات و تکیه بر توان داخلی و دانش فنی روند صعودی داشت، به‌طوری که از تولید 4.3 میلیون تن در سال ۹۴ به  ۳/۸ میلیون تن در سال ۹۷ دست پیدا کردیم.

مدیرعامل فولاد خوزستان از افزایش سرانه تولید خبر داد و تصریح کرد: روند سرانه تولید در سال ۹۴، ۴۸۰ تن بر نفر بود که این رقم در سال ۹۷ به ۶۲۱ تن بر نفر افزایش پیدا کرد.

در بحث کاهش مصرف انرژی برنامه‌های بسیاری در سطح شرکت پیاده‌سازی شد و از مهم‌‌ترین موارد کاهش مصرف انرژی می‌توان به کاهش مصرف آب به میزان مطلوب اشاره کرد؛ همچنین شاخص‌های مالی شرکت در بحث سود سهام از میزان یک هزار و 12 تومان به ازای هر سهم در سال ۹۶ به 165 تومان در سال ۹۷ افزایش پیدا کرد که این مهم با افزایش سودآوری همراه بود؛ از طرفی قیمت سهام در سال ۹۴ از 244 تومان به 812 تومان در پایان سال ۹۷ روند صعودی را در پیش گرفت.

کشانی تشکیل کمیته مقابله با تحریم در فولاد خوزستان را یکی از فعالیت‌های استراتژیک تلقی نمود و اظهار کرد: به دنبال خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ماه سال گذشته و مقابله با هرگونه تهدید احتمالی، کمیته مقابله با تحریم در شرکت تشکیل شد و در این کمیته اقدام به شناسایی اقلام استراتژیک وارداتی مانند الکترود شد و با تکیه بر آینده‌نگری و در نظر گرفتن اینکه ممکن است، شرایط تحریم به گونه‌ای پیش رود که امکان واردات میسر نباشد، نیازهای دو ساله خود را تامین کردیم و برای مثال پایداری الکترود را از ۲۹ روز به ۳۳۱ روز ارتقاء بخشیدیم.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که امروز صنعت فولاد را تهدید می‌کند، تامین مواد اولیه است؛ با این رویکرد فولاد خوزستان با در نظر گرفتن افق ۱۴۰۴ اقدام به خرید سهام شرکت توسعه فراگیر سناباد و راه‌‌اندازی خط تولید 5.2 میلیون تنی کنسانتره، تاسیس شرکت پیشگامان توسعه معدنی ایستاتیس در بالا دست و رایزنی با وزارت رفاه به منظور تملک شرکت فولاد اکسین در پایین دست کرده است؛ هدف از این اقدام‌های تکمیل زنجیره ارزش از معدن تا نورد گرم است.

مدیرعامل فولاد خوزستان در پایان سخنان خود با اشاره به برنامه‌های سال ۹۸، گفت: پروژه‌های تعریف شده برای اجرا در سال ۹۸ با تمرکز بر تولید پایدار و افزایش ظرفیت اجرایی است. مناقصه اجرای اسلب عریض و کوره پاتیلی، کلنگ‌زنی احداث مگا مدول احیاء مستقیم، احداث کارخانه اکسیژن ۴، مشارکت در احداث کارخانه بریکت‌سازی اندیمشک، مشارکت در احداث کارخانه تولید الکترود گرافیتی، احداث کارخانه‌های ۵۰۰ هزار تنی کنسانتره در کنار مجموعه معادن کوچک و احداث خط ۴۰۰ کیلو ولت را از جمله سرمایه‌گذاری‌های شرکت فولاد خوزستان در سال ۹۸ بر شمرد.

فولاد خوزستان در سالی که گذشت فراز و نشیب‌های زیادی را پشت‌سر گذاشت. در این سال به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌هایی که از سوی دولت وضع شد، کاهش ۲۱ درصدی در صادرات راتجربه کرد. این در حالی ا‌ست که شرکت برای صادرات با حجم بیشتر در سال ۱۳۹۷ گام برداشته بود. میزان صادرات فولاد خوزستان در سال ۹۷ معادل ۲ میلیون و ۱۸۳ هزار تن بود. این افت روند صادرات باعث تعدیل سود شرکت شده و به‌نظر می‌رسد روند نزولی صادرات این شرکت در سال‌جاری نیز ادامه داشته باشد. با این حال با تداوم این روند باید دید می‌تواند اهداف صادراتی خود را محقق ساخته و توقع سهامداران را برآورده سازد.

فولاد خوزستان از ابتدای سال‌جاری تا ۱۹ خرداد ماه سال‌جاری معادل ۲۴۰ هزار تن شمش فولاد در بورس کالا عرضه کرده، این در حالیست که درمدت مشابه سال گذشته مجموع میزان عرضه شمش و تختال معادل ۱۰۸ هزار تن و در سال ۱۳۹۶ معادل ۸۷ هزار و ۵۷۰ تن بوده است. افزایش بیش از دوبرابری میزان عرضه در بازار داخلی در حالی صورت می‌گیرد که این شرکت در مجاورت آبهای آزاد قرار دارد و بر اساس سیاست‌های صادراتی مدیرعامل این مجموعه بر افزایش صادرات تاکید داشته است.

بنابر اعلام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) این شرکت در سال گذشته یک میلیون و ۳۶۸ هزار و ۷۵۱ تن اسلب و ۴۶۵ هزار و ۷ تن بیلت و یک میلیون و ۹۸۸ هزار و ۷۲۳ تن بلوم تولید کرده که جمعا معادل ۳ میلیون و ۸۲۲ هزار و ۴۸۱ تن می‌شود.

 در گذشته حدود یک‌سوم تا نیمی از محصول‌های این شرکت صادر می‌شد اما با وجود عرضه ۲۴۰ هزار تنی از ابتدای سال تا‌کنون به‌نظر می‌رسد نه‌تنها بخش عمده تولید شمش بلوم این شرکت در بورس کالا عرضه شده، بلکه موجودی انبارهای این شرکت نیز روانه رینگ معاملاتی بورس کالا شده و با افزایش حجم عرضه فولاد خوزستان در بازار داخلی، اغلب تولیدکنندگان بخش خصوصی توان رقابت با این واحد را ندارند.

این در حالیست که مبنای قیمت‌گذاری زنجیره فولاد نیز بر اساس قیمت‌های شمش فولاد خوزستان در بورس کالا است و کاهش یا افزایش میزان عرضه این شرکت می‌تواند موجب عدم تعادل در زنجیره فولاد شود.

عناوین برگزیده