به گزارش می متالز، ماموریت این شرکت ارائه راهکارهای فنی جامع در راستای ایجاد و ارتقاء زنجیره ارزش در صنایع حوزه فعالیت و بکارگیری تکنولوژی های برتر جهانی در اجرای کارخانجات صنعتی و خلق آموزه های فنی از طریق ساخت تجهیزات در داخل کشور می باشد. برای تشریح فعالیت ها، دستاوردها و برنامه های این شرکت با مهندس رئیسی نایب رئیس هیئت مدیره و معاون بازرگانی شرکت سازه های صنعتی آذران به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید:
این شرکت تاکنون سرمایه گذاری در حوزه صنعت فولاد نداشته است، اما اخیرا در مرحله پی ریزی احداث یک واحد احیاء مستقیم می باشد. در واقع بعد از حضور موفق در چندین پروژه این حوزه در سال های گذشته، شرکت آذران ورود به سرمایه گذاری مستقیم در صنعت فولاد را در برنامه خود دارد.
به منظور ایجاد مزیت رقابتی پایدار در صنعت فولاد که به عنوان صنعت مادر و زیر بنایی مطرح است، می بایست از خام فروشی جلوگیری کرده و متناسب با نیاز کشور و ظرفیت صادرات، برای توسعه بخش بالادستی برنامه ریزی کرد. ورود هر چه بیشتر بخش خصوصی در این عرصه می تواند انرژی مضاعفی را جهت پیشرفت ایجاد کند. علاوه بر این، شرکت آذران شکوفایی خود را در صنعت فولاد تجربه و این صنعت را خانه خود می داند و دغدغه توسعه آن را دارد.
اگر بخواهیم مهم ترین مسائل و مشکلات این شرکت در صنعت فولاد را فهرست کنیم چند مورد زیر در صدر مسائل هستند:
در اثر تحریم ها جذب سرمایه گذاری خارجی عملا امکان پذیر نمی باشد، اما نکته حائز اهمیت آن است که تدوین و پیاده سازی طرح های حمایتی کارآمد، تنها راه جلب سرمایه گذاری سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حوزه های مختلف صنعت است. در شرایط کنونی که سرمایه گذاران خارجی امکان حضور در این عرصه را ندارند پس می بایست با اعتماد سازی و حمایت، موجبات علاقمندی برای صاحبان سرمایه داخلی به ویژه بخش خصوصی را فراهم آورد. در خصوص تکنولوژی نیز تحریم ها قطعا راه دسترسی به شرکت های صاحب فناوری را دشوار می کند اما این همان نیازی است که تاکنون نیروی محرکه پیشرفت تکنولوژی ها و بومی سازی آن ها در ایران بوده است و این همان تهدیدی است که می تواند با پشتوانه خود باوری به فرصت تبدیل شود.
صنعت فولاد ایران علی رغم وجود پتانسیل بالا با مشکلاتی رو به رو است که حل آن مستلزم برنامه ریزی کاربردی و بهبود شرایط است. یکی از عمده ترین این مشکلات، جانمایی های نامناسب از حیث دسترسی به آب و مسائل زیست محیطی است که نیاز به کارشناسی مجدد دارد. همچنین زیر ساخت های حمل و نقل متناسب با برنامه توسعه فولاد کشور نیست. مضافا اینکه جانمایی ها وضعیت دسترسی به سیستم حمل و نقل را بحرانی تر کرده است.
در خصوص تکنولوژی نیز اگر حمایت های نامناسب از سوی برنامه ریزان کلان و مراکز تامین مالی صورت گیرد، می توان با بومی سازی فرآیندها حتی در شرایط تحریم نیز مسیر توسعه را ادامه داد. فولاد جهان نیز در سال های گذشته با کاهش نرخ رشد مواجه بوده است و پیش بینی می شود این روند تا سال های آتی نیز ادامه داشته باشد. با این حال در همین میزان افزایش نیز می توان با برنامه ریزی، سهمی برای صنعت فولاد ایران ایجاد کرد هر چند که در بخش صادرات برخی محصولات فولادی مثل استیل و فولادهای خاص هم به دلیل معضلات سیاسی و بین المللی فرصت تولید و صادرات از صنعت ایران سلب شده است.
در سال ۹۷ تمام تلاش ارکان شرکت بر آن بوده که پروژه های در دست اجرا را با توجه به تغییرات رخ داده در محیط کسب و کار به نتیجه برساند و بتواند پاسخ مناسب و بهینه به شرایط جدید بدهد. در سال ۹۸ نیز برنامه شرکت، برقراری ارتباط بیشتر با صاحبان پروژه ها و متقاعد کردن آن ها به اعتماد بر توان تکنولوژیکی داخلی است تا در شرایط کنونی صنعت فولاد کشور بتواند به مسیر توسعه خود ادامه داده و در هیچ بخشی با کندی یا توقف مواجه نشود.