به گزارش می متالز، برنا مشاور مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وجود بالای ذخایر معدنی فسفات در این استان گفت: عیار معدن فسفات به طور میانگین در کشور از ۸ تا ۱۰ درصد بوده این در حالی است که عیار این معدن در کهگیلویه و بویراحمد ۲۴ درصد است.
برنا افزود: یکی از ویژگیهای خاص معادن فسفات کهگیلویه و بویراحمد داشتن عناصر نادر خاکی در آن است که برای استخراج و تولید انواع کود فسفات به لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه است.
وی همچنین کهگیلویه و بویراحمد را یکی از استانهای غنی در زمینه داشتن ذخایر قطعی اعم از کانیهای فلزی و غیرفلزی دانست و گفت: بیش از ۵۰ میلیارد تن ذخایر قطعی انواع مواد معدنی در کل کشور وجود دارد که ۳ درصد آن در استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن یک درصد از مساحت کشور است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران هم با اشاره به تاخیر در روند اجرایی معدن فسفات چرام گفت: با وجود فعالیت چندین شرکت داخلی و خارجی، اما به علت نداشتن تکنولوژی فنی و مدرن روز استخراج و بهره برداری از این معدن با تاخیر روبرو شده است.
جعفری با بیان اینکه این شرکت به تازگی مطالعات جدید متناسب با دانش و تکنولوژی روز برای سرعت بخشیدن در استحصال فسفات این معدن را آغاز کرده است افزود: تلاش میکنیم با فراهم کردن زیرساختهای اساسی مورد نیاز برای سرمایه گذاری در این معدن از سوی دولت و البته با کمک بخش خصوصی که به تازگی کارش را شروع کرده بر روند اجرایی این معدن سرعت ببخشیم.
وی احیاء صنایع معدنی کوچک در کشور در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی را یکی اولویتهای کاری این شرکت برشمرد و گفت: پارسال ۳۶ معدن کوچ در کشور احیاء و امسال هم باید ۱۵۰ معدن کوچک حمایت و احیاء شود.
فیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هم با تاکید بر حفظ محیط زیست و اراضی جنگلی در هنگام اکتشافات معدنی استان گفت: ابتدا باید با امکان سنجی مطالعات مورد نیاز اکتشاف را انجام و پس از اخذ مجوزهای لازم در اختیار دستگاههای اجرایی متولی قرار دهند.
جعفری نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: صنعت، معدن و تجارت استان با کمک بخش خصوصی برای اجرای انجام مطالعات، اکتشاف و استخراج معادن در استان ضمن داشتن پیوست زیست محیطی در سطوح ملی و استانی مجوزهای لازم را اخذ و سپس اقدام نمایند.
دیودیده مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان هم از ۷۴ معدن دارای پروانه بهره برداری با حجم سرمایه گذاری ۳۷۰ میلیارد ریال و با اشتغال ۷۲۵ نفر در استان خبر داد و گفت: میزان ذخایر قطعی این معان در استان هزار و ۵۰۸ میلیون تن است.
وی همچنین از شناسایی معادن فسفات رسوبی، سلستین و بوکسیت با میزان ذخیره قطعی بیش از ۸۱ میلیون تن در نقاط مختلف استان خبر داد و افزود: با اجرا، بهره برداری و استخراج این معادن میتواند شاهد رونق اقتصادی و اشتغال پایدار در آینده نزدیک در استان بود.
نعمتی معاون حفاظت از اراضی جنگلی منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم گفت: از مجموع ۲۵۱ هکتار اراضی که این اداره برای ایجاد سایت معدن فسفات چرام در اختیار بخش خصوصی گذاشته شد برای ۵۱ هکتار آن سند کاداستر صادر شده است.