به گزارش می متالز، شاخص سهام آخرین روز کاری هفته را چنان که انتظار میرفت با حرکت در مسیر نزولی آغاز کرد و این روند را تا پایان معاملات ادامه داد. فشار فروشی که امروز در بازار مشاهده میشود را میتوان ادامه موج شناسایی سودی دانست که از ابتدای هفته دامنگیر تالار شیشهای شد و امروز با شدت و وسعت بیشتری سهام گروههای مختلف را در بر گرفت. در این میان، سهمها و گروههای کوچکتر که طی این مدت با رشدهای شتابان پیش آمده بودند، در معرض عرضههای به مراتب شدیدتری قرار گرفتند و عموما در مواجهه با صفهای فروش در پایینترین دامنه مجاز روزانه معامله میشوند.
بازتاب این عرضهها را میتوان در عقبگرد حدودا یک درصدی شاخص کل و ریزش 1.5 درصد شاخص هموزن در نیمساعت مانده به پایان معاملات دید. البته مطابق معمول رفتار تودهای و پیروی از حرکتهای دستهجمعی و مسحور جادوی صف شدن در بازار به وجه غالب معاملات بدل شده است و عرضهها همچون موج تقاضا روندی تقریبا یکدست دارد. هر چند استراحت سهام در شرایطی که طی این مدت بازار رشدهای شتابانی را تجربه کرده بود ضروری به نظر میرسید اما این روند به مذاق شماری از سهامداران خوش نیامد و به این ترتیب، عوامل متعددی در نوک پیکان اتهام قرار گرفتند که مهمترین آن اجرای دستورالعمل پایش ریسک بود.
از روز گذشته اتفاق تازهای در بورس تهران افتاد که انگشت اتهام اهالی بازار را به عنوان عامل اصلاح قیمت به دنبال داشت. سامانه پایش ریسک کارگزاران که سومین مرحله اجرای خود را از روز گذشته آغاز کرد از نظر عموم اهالی بورسی به عنوان عامل مختلکننده در روند بازار و سرعتبخش اصلاح قلمداد شد. در واقع، ماجرا از منظر گروهی از فعالان بازار به این شکل مطرح شد که سامانه پایش ریسک، تقاضای اعتباری را مطابق سومین مرحله اجرا تا ساعت 11 و 30 دقیقه به حال تعلیق در خواهد آورد و بنابراین، تعادل بازار را از محل تضعیف تقاضا بر هم خواهد زد. اما آنچه از روز گذشته در بازار پدیدار شد نقطه مقابل این تصور بود. به طوری که تقاضا پس از اتمام پایش معاملات بیشتر تحلیل رفت و قیمتها بهرغم انتظار و برداشت این گروه از فعالان بورسی به مسیر نزولی خود ادامه دادند. از این دیدگاه، به نظر میرسد که این رویداد عملا جنبه روانی بر معاملات داشته تا اثر اصلاحی بر قیمتها.
شامگاه گذشته بازار جهانی با خبر ازسرگیری مذاکرات تجاری رشد یکپارچهای را تجربه کرد. شاخصهای سهام، بهای نفت و همچنین قیمت فلزات رنگینی چون مس و روی و سرب رشدهای قابل ملاحظهای را ثبت کردند و همزمان پالسهای مثبتی را به سهام کالایی بورس تهران فرستادند. به این ترتیب، امروز در شرایطی که فشار عمومی عرضه تقریبا تمام بازار را زیر فشار خود گرفت، سهام وابسته و در راس آنها «فملی» به عنوان غول مسکار بازار و «فاسمین» به عنوان نماینده صنعت روی با برخورداری از تقاضای نسبتا قوی سبزپوش ماندند.